Аз съм от непишештите новопристигнали заети с уреждане на дребните битовизми около установяването

Дойдохме във Виктория, БК, тъй като имаме приятели в града, които ни помогнаха и също така защото тук е един от университетите, в които кандидатствах МВА от България. Мъжа ми има работа (не е върха на сладоледа, но е добре като за начало), аз също работя за лятото, докато чакам да ми започне програмата в University of Victoria, в който ме приеха почти веднага след като пристигнахме. Отказах на другите 2 университета, от които получих оферти по различни причини. Единия ми беше скъп и не ми хареса като ходих да видя на живо как стоят нещата. Другия не е толкова добра програмата, така че избора беше ясен. Миналата седмица получих оферта и от четвъртия, в който кандидатствах и тъкмо се канех да им откажа, когато ми пратиха оферта за стипендия, която покрива 1/3 от таксата.
University of Alberta е добър университет и МВА програмата има много добра репутация.
От една страна не ми се мести от Виктория в Едмънтън, защото тук много ни харесва. От друга страна университета е по-голям, програмата е добра и по-евтина, пък и имам стипендия. :nenam:
Ако има някой, който учи/работи в University of Alberta или просто иска да сподели нещо за Едмънтън, моля пишете. Всички учещи/завършили МВА, моля също се включете
Най-вероятно ще взема самолета другата седмица да видя с очите си какво представлява университета и града.
Инфото по Интернет не дава добра представа. За малко щях да приема офертата на един от другите известни и скъпи университети, ако не бях отишла да видя кампуса с очите си.
Благодаря предварително на всички, които споделят мнението си
Поздрави
Весела