Моля за съвет

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
elenski

Моля за съвет

Мнение от elenski »

Здравейте на всички в този полезен форум,аз съм нова тук и бих искала да ви попитам някои въпроси.Сега започваме процедурата ,получихме "да " от Канада.Аз съм омъжена с бебе на 10м.Първо искам да питам задължително ли е да имаш роднина там ,защото ние нямаме и дали въобще ще ни признаят дипломите .Мъжът ми е машинист ,а аз помощник -фармацевт.Да запищем ли някакви курсове или няма смисъл?Ако ни одобрят като пристигнем там намира ли се лесно квартира,все пак сме с малко дете в непозната държава.Струва ли си да рискуваме?Благодаря ви предварително и се извинявам, ако ви се струват въпросите ми за тъпи ,но няма кого да попитам.
Аватар
Independent

Re: Моля за съвет

Мнение от Independent »

elenski написа:Здравейте на всички в този полезен форум,аз съм нова тук и бих искала да ви попитам някои въпроси.Сега започваме процедурата ,получихме "да " от Канада.Аз съм омъжена с бебе на 10м.Първо искам да питам задължително ли е да имаш роднина там ,защото ние нямаме и дали въобще ще ни признаят дипломите .Мъжът ми е машинист ,а аз помощник -фармацевт.Да запищем ли някакви курсове или няма смисъл?Ако ни одобрят като пристигнем там намира ли се лесно квартира,все пак сме с малко дете в непозната държава.Струва ли си да рискуваме?Благодаря ви предварително и се извинявам, ако ви се струват въпросите ми за тъпи ,но няма кого да попитам.
Първо, кога да ви признаят дипломите? Ако е за процедурата - признават всичко легално. Ако е като пристигнете в Канада - много зависи. Осведомете се дали професиите ви са регламентирани от ордери, какви са изискванията да се включите в тях и така нататък. Ако ордерите в Канада изискват приравняване, най-вероятно ще ви се наложи да доучвате.

Много хора са пристигнали тук самички, без да имат роднини или познати. Роднините ви носят една точица по време на процедурата, която лесно се компенсира с други неща (професия, стаж, възраст, езици).

За квартира - според зависи. Следете подфорум Малки обяви - там много често хората пускат обяви за преотдаване. Като наближи времето за заминаване, просто се свържете с тях.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Аватар
zaia
Обратна връзка:

Re: Моля за съвет

Мнение от zaia »

elenski написа:Сега започваме процедурата ,получихме "да " от Канада.
Само ако може да поясниш - откъде получихте "да" щом не сте почнали процедурата?.. Смятахте ли си точките според таблицата, за да видите с вашата възраст, образование и трудов стаж дали събирате минимума? Как сте с езиците - английски и френски? Ето я и таблицата, в случай, че я нямате (мисля че това е актуалната):
http://www2.publicationsduquebec.gouv.q ... 3_02_A.HTM
elenski

Мнение от elenski »

Благодаря за бързите отговори ,извинявайте че непоясних .Свързахме се с фирма в Пловдив ,извикаха ни на интервю и ни задодоха въпроси за образование и т.н.След което ни пуснаха данните по интернет ,изчакахме около 30мин .и ни дадоха едни листове на френски и казаха че сме одобрени.От другият месец започваме интензивни курсове по френски,трябва да подготвим и документите за Виена.Не са ни давали никакви тестове да попълваме,сега ще проверя какви тояки имаме.
Аватар
Welder

Мнение от Welder »

Бягай далече от подобни фирми посредници!!!!!!!
Не крадете! Правителството не обича конкуренцията!
todor1974
Обратна връзка:

Мнение от todor1974 »

elenski написа:Благодаря за бързите отговори ,извинявайте че непоясних .Свързахме се с фирма в Пловдив ,извикаха ни на интервю и ни задодоха въпроси за образование и т.н.След което ни пуснаха данните по интернет ,изчакахме около 30мин .и ни дадоха едни листове на френски и казаха че сме одобрени.От другият месец започваме интензивни курсове по френски,трябва да подготвим и документите за Виена.Не са ни давали никакви тестове да попълваме,сега ще проверя какви тояки имаме.
Не се занимавайте с никакви фирми,само много излишни пари ще дадете :wink:
elenski

Мнение от elenski »

Добре какво да направим в случая много неща не са ми ясни ,откъде да ги разбера ,документация и т.н.?Какъв учител по френски да търся ,какви документи ще ни трябват ?Не позанавам никой, които да е минал по този път.
ralitop

Мнение от ralitop »

elenski написа:Добре какво да направим в случая много неща не са ми ясни ,откъде да ги разбера ,документация и т.н.?Какъв учител по френски да търся ,какви документи ще ни трябват ?Не позанавам никой, които да е минал по този път.
Ние също бяхме в тази позиция, когато решихме да подадем документи. Този форум е изцяло достатъчен за ВСИЧКИ, необходими стъпки от началото до купуването на самолетни билети, че и по-нататък.

"На вълка врата му е дебел, защото сам си върши работата"

Пожелавам ви да стигнете до вземането на правилното за вас решение и успех!
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Отправна точка

Нарочно пускам английския вариант, щото подразбрах, че не говорите френски.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Аватар
Stef

Последно в раздел "Статии"

Мнение от Stef »

Здравей в началото на този сайт има "Последно в раздел "Статии" там е описано всичко стъпка по стъпка а също така има линкове към необходимите документи.
По-добре бягайте от различни посреднически фирми, с тяхна помощ нещата няма да станат по-бързо, но за сметка на това ще ви вземат доста пари
Прочетете написаното във форума и каквото не е ясно питайте.И използвайте бутона "Търсене"
Успех :D
Go big or go home.
Аватар
copadenieve

Мнение от copadenieve »

ПИША за да подкрепа мнението на съфоромниците, опитайте сами ако не става питайте. Служителите (тези които водят информацоните семинари) на правителството на Квебек също препоръчват да не се ползват услугите на консултанти, за да няма подведени хора или такива които плащтат за нещто , което правителството на Кебек предоставя сВободно в 'нета ИЛИ по други начини .УСПЕХ и вярвайте в собствените си сили :)
LA VIDA ES UN CARNAVAL
-
Публикувай отговор