Доктарантура по горско стопанство в Кбебек

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
geri81

Доктарантура по горско стопанство в Кбебек

Мнение от geri81 »

Здравейте!
Искам да попитам какви са стъпките за следване на докторантура в Кбебек? Става въпрос за докторантура по стопанисване на горите. Как се кандидаства? Признават ли българска магистратура по горско стопанство? Има ли стипендии? Какви са пътеките за тяхното отпускане? Само за отличие ли са? Препоръчайте ми университет? А като се учи докторантура може ли да се преподава в университета?
Трябва ли да мина към ордера на инжинерите по горско стопанство,за да мога да практикувам професията си? Много ли е сложно и трудно?
Благодаря ви :)
ronni
Обратна връзка:

Мнение от ronni »

обикновено докторантурите редовните са 4 години
през първите две се посещават заниятия
през последните 3 се водят часове
през всичките 4 се прави изследваня

за Кебек не знам
но за Унив. на Торонто
можеш да започнеш докторат с Бг магистратура
ако не им хареса някои хорариум или решат че не си учил нещо важно могат да те накарат да взимаш допалнително 1-3 предмета
мисля че за ученето е същото положението в Мтл макар че не съм сигурна че има такава специалност в реномираните унив на френски тука - може и да греша това е по приказки на др хора

Първата стъпка е да видиш какви са изискванията за кандидатсване - дали има изпит по език и какъв, дали изисват предварително ( преди кандидатсването) да си си намерила научен ръководител и ако е така да си започнеш да бомбандираш професорите с маили за това - трябва да имаш някаква идея какво изкаш да правиш кат изследване, да се връзва с предишния ти опит и с условията тука и някак си да има допирна точка с въпросния професор

успех!
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
M@ria

Мнение от M@ria »

Ето на този адрес http://www.sbf.ulaval.ca/index.php?id=202 можеш да провериш какви са условията за приемане
в Лавал( гр. Кебек) и възможностите за стипендия.

Инфо по мои наблюдения:
Обикновено искат 3 препоръки, да си избереш ръководител предварително.
За дипломата дали ще я признаяат - ако правиш приравняване в Мин. на емиграцията -едва ли, но ако пробваш директно в университета - може и да стане.
Но дори и да ти призняат само бакалавърска степен, пак би могъл да кандидатстваш за док (но може би не навсякъде и при определени условия).
За езика - може би ще трябва да минеш тест, за да ти определят нивото и спрямо резултатите, ще трябва да изкараш някои курс.

Обикновено докторанта получава стипендия от ръководителя си от порядъка на 15-25000$, тъи като тези пари са предвидени в бюджета на проекта, по които ще работи. Има и други източници на стипендия (ще ги видиш в саита).
Публикувай отговор