Преместване с големи деца към друга провинция?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
dog

Преместване с големи деца към друга провинция?

Мнение от dog »

Постоянно ми попадат интересни обяви за работа но за съжаление са или във Ванкувър или в Алберта. Взех да се замислям дали да не се преместим. Децата обаче не са много съгласни, единият е в секондер, а другият е в пример.
Та искам да попитам има ли някой който се е местил примерно към Калгари или Едмонтон с големи деца. Проблемът е че тук с френския вече са добре, английският горе-долу. Имат си приятели и забавления. Как стои въпросът с колежите след секондер, колко се плаща горе-долу. Какви забавления има като за тях. Има ли безплатни игрища за тенис по кварталите.
Надявам се да има някой който е успял да убеди твърдоглави тинейджъри да се преместят и да е готов да сподели опита си.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Аватар
AleksandrAI

Мнение от AleksandrAI »

На едни познати които се преместиха от Квебек град децата им учат във френско училище(на френски де). Нямам повече информация по въпроса за съжаление.

Код за потвърждение: Избери целия код

Една често срещана грешка, която допускат при конструирането на абсолютно глупакоустойчива апаратура, е подценяването на изобретателността на пълните глупаци.
Kiwi

Мнение от Kiwi »

Синът ми бе прематернел в Монтреал. Идвайки в Ванкувър го записах в френч имършън 1 клас. Друг приятел от Монтреал записа дететто си направо в някакви френски училища. В смисъл френч имършън са за интегриране към френски, докато има и други училища за френски деца.

Ако ще е Ванкувър, имайте на предвид че трудно се намират свободни места за френч имършън. Това бе едно от причините да живеем в Норт Ванкувър, където има повече свободни места (Норт Ванкувър има намаляващ брой деца, съответно повече свободни места).

Успех
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

dog,
абе само като се замислиш колко "упражнения" трябва да направиш по премествнаето, направо лошо да ти стане- кат почнеш банки, здравни карти, телефони, кабел, GSM, наемане на камион, опаковане, разопаковане, ново училище... :D
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
canat

Мнение от canat »

dog, колко са ти големи децата? Ако са до 12-13 г. няма да имат никакъв проблем с езиците, забавленията и смяната на приятели (ако само това те тревожи - пълен напред!)
rokamil

Мнение от rokamil »

Na priateli,koito se premestiha ot Montreal,detsata im se zapisaha vav frenski uchilishta.Uchat 99% na frenski,a angliiskia go nauchavat v mejduchasiata...nikakav problem.Pochti vsichki uchilishta imat dopalnitelni programi za obuchenia,ot koito moje da si izberete Angliiski kato vtori ezik.Otnosno kolejite-imat si i frenski fakulteti.Nikakav problem,daje tuk mnogo poveche uvajavat frenskia,otkolkoto v Montreal angliiskia,daje shte otvariat i oshte frenski uchilishta.
Zabravih...Pisha ot Edmonton
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Френски не е проблем и в Калгари. Доколкото знам не е проблем както пишат за Ванкувър.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
bateto

Мнение от bateto »

В Едм. има френска махала и доста френски училища.Ама ми се струва ,че това ще е най малкия проблем за децата ти.Те тинейджърите са по чувствителни от нас възрастните когато се касае до смяната на светския живот с мрака на цивилизацията и може да не го понесат. :wink:
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Dog, мобилния и банковата сметка може да не сменяш, другото - трябва. Да знаеш, че в Албърта се плащат здравни осигуровки, както и водата, ако не ти е включена в наема.
А децата като порастват, все по-трудно понасят местенето, моят вече не иска в друга провинция да ходим, тука е в грейд 7 (Junior High).
Тенис кортове има, но не зная дали са безплатни. Изобщо, безплатните неща на запад намаляват..

http://www.cbe.ab.ca/default.asp
http://www.cbe.ab.ca/Policies/policies/AR3044-4.pdf

А това е колежа до нас:
http://www.columbia.ab.ca/Home/tabid/36/Default.aspx
Embrace your climate change!
Аватар
dog

Мнение от dog »

sasho71 написа:dog,
абе само като се замислиш колко "упражнения" трябва да направиш по премествнаето, направо лошо да ти стане- кат почнеш банки, здравни карти, телефони, кабел, GSM, наемане на камион, опаковане, разопаковане, ново училище... :D
Упражнения е меко казано, направо си е ново емигриране, но понякога човек се навива ако има сериозна причина. То и местенето в рамките на града си е голяма разправия.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Аватар
dog

Мнение от dog »

rokamil написа:Na priateli,koito se premestiha ot Montreal,detsata im se zapisaha vav frenski uchilishta.Uchat 99% na frenski,a angliiskia go nauchavat v mejduchasiata...nikakav problem.Pochti vsichki uchilishta imat dopalnitelni programi za obuchenia,ot koito moje da si izberete Angliiski kato vtori ezik.Otnosno kolejite-imat si i frenski fakulteti.Nikakav problem,daje tuk mnogo poveche uvajavat frenskia,otkolkoto v Montreal angliiskia,daje shte otvariat i oshte frenski uchilishta.
Zabravih...Pisha ot Edmonton
Виж ти, до сега бях с впечатлението че френския е екзотично нещо което се поддържа само в Квебек. Преди няколко години едни мои приятели от атлантическа провинция ми казаха че детето си са го записали във френско училище а те са англоговорящи и аз бях изумен. Според тях щял да има повече възможности за реализация и тогава това ми прозвуча странно.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Аватар
dog

Мнение от dog »

bateto написа:В Едм. има френска махала и доста френски училища.Ама ми се струва ,че това ще е най малкия проблем за децата ти.Те тинейджърите са по чувствителни от нас възрастните когато се касае до смяната на светския живот с мрака на цивилизацията и може да не го понесат. :wink:
Основният им аргумент срещу местенето е че ще си загубят приятелите и забавленията. За френския явно няма проблеми.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Аватар
dog

Мнение от dog »

7George написа:Dog, мобилния и банковата сметка може да не сменяш, другото - трябва. Да знаеш, че в Албърта се плащат здравни осигуровки, както и водата, ако не ти е включена в наема.
А децата като порастват, все по-трудно понасят местенето, моят вече не иска в друга провинция да ходим, тука е в грейд 7 (Junior High).
Тенис кортове има, но не зная дали са безплатни. Изобщо, безплатните неща на запад намаляват..

http://www.cbe.ab.ca/default.asp
http://www.cbe.ab.ca/Policies/policies/AR3044-4.pdf

А това е колежа до нас:
http://www.columbia.ab.ca/Home/tabid/36/Default.aspx
Здравни осигуровки и тука плащам, около 100$ на месец, колективна в работата, но за плащане на вода отдавна съм забравил, интересно колко е на месец водата при вас?
За безплатните неща и запада си напълно прав. Тениса им е основно забавление през лятото и ако се плаща за игрище ще е голямо разорение.

Имаше една приказка за царя и кой управлява държавата. Царят слушал жена си а тя от своя страна се съобразявала с децата си, така че въпросът е кой управлява държавата. И аз съм един цар. :lol: :lol: :lol:
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Аватар
totev

Мнение от totev »

в прериините провинции френски ли учат децата или кебекарски, само питам от любопитство ако някои има преки наблюдения да сподели.
...мразя мастика без айрян...
rokamil

Мнение от rokamil »

Frenski...
Публикувай отговор