Срок на паспорти
Срок на паспорти
Здравейте, в момента сме на етап чакане на ОК за медицински. Паспортът ми изтича през октомври 2007г. Трябва да го подновя. Как да постъпя? Трябва ли предварително да информирам хората в Букурещ? Ще изискват ли стария ми паспорт за справка? Добре ли е и половинката ми и детето да подновят паспортите си заедно с моя, въпреки че техните изтичат по-късно? Моля за отговор.
Re: Срок на паспорти
За визите ви трябват паспорти с минимум 1 година валидност, така че си ги подновете преди да ги изпратите за визи.Mutsi написа:Здравейте, в момента сме на етап чакане на ОК за медицински. Паспортът ми изтича през октомври 2007г. Трябва да го подновя. Как да постъпя? Трябва ли предварително да информирам хората в Букурещ? Ще изискват ли стария ми паспорт за справка? Добре ли е и половинката ми и детето да подновят паспортите си заедно с моя, въпреки че техните изтичат по-късно? Моля за отговор.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Питай и ще ти се каже
Старото куче
По-добре да ги сменят за да не им се налага да ги сменят от Канада. Разправиите, чакането и разходинте са големи.zaia написа:Сменяш си паспорта и когато ви пратят покана за визи изпращаш новия си паспорт с копие на стария (ще схванат). Не е необходимо да ги уведомяваш изрично. Ако останалите членове на семейството имат валидност на паспортите от повече от година, няма нужда да ги сменят сега.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Питай и ще ти се каже
Старото куче
И ние сме/бяхме в подобна ситуация. Сме, защото моя и на съпругата ми изтичаха съответно март и август т.г. , а бяхме, защото вече ги пуснахме за смяна, а все още чакаме баркодове, но не смятам да уведомявам Букурещ за това, направо за визите с копие от старите мисля да гипращам
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано
И сега съжалавам...че не го направих по-рано