Podpiska...
Podpiska...
Българи в започнаха кампания за отмяна на задълженията им към българската здравно-осигурителна каса, тъй като не ползват услугите на здравеопазването в страната.
Podpishete tuk...
http://www.podpiski.org/?u_s=0&u_a=176
Podpishete tuk...
http://www.podpiski.org/?u_s=0&u_a=176
- simplyaven
- Обратна връзка:
вие (както и ние, останалите, които сме заминали след 2005) сте популнили МОЛБА да ви отпишат, не знам обаче дали сте били достатъчно дълго в БГ след това да видите дали тя е уваженаNilvap написа:В интерес на истината не отидох да видя каква е подписката, но нали идеята е да се отпишеш когато пътуваш за повече от еди колко си месеца в чужбина. Ние така направихме. И сега не би трябвало да сме длъжници за този период.

Помогнете ни да им помогнем!
http://www.youtube.com/watch?v=1PDJV3z12CA
http://www.youtube.com/watch?v=1PDJV3z12CA
Влезте в сайта на националния осигурителен институт - http://www.nssi.bg/ - на Е-услуги има справка за здравното осигуряване: http://healthinsurance.nssi.bg/report_h ... 15_out.asp
въвеждате си ЕГНто и вси4ки периоди без вноски са посо4ени, а ако сте подали молба - най-отгоре на справката пише откога (в случая за мен):
СПРАВКА КЪМ 03 ЯНУАРИ 2007 ГОДИНА
ЛИЦЕТО Е ИЗКЛЮЧЕНО ОТ ЗДРАВНО ОСИГУРЯВАНЕ НА ОСНОВАНИЕ ЧЛ. 40а ОТ ЗЗО ОТ ДАТА 31-07-2006
В цялата работа няма нищо сложно, направете си труда да си набавите необходимата информация, защото никой друг няма да го свърши вместо вас.
въвеждате си ЕГНто и вси4ки периоди без вноски са посо4ени, а ако сте подали молба - най-отгоре на справката пише откога (в случая за мен):
ЛИЦЕТО Е ИЗКЛЮЧЕНО ОТ ЗДРАВНО ОСИГУРЯВАНЕ НА ОСНОВАНИЕ ЧЛ. 40а ОТ ЗЗО ОТ ДАТА 31-07-2006
В цялата работа няма нищо сложно, направете си труда да си набавите необходимата информация, защото никой друг няма да го свърши вместо вас.
ЛИЦЕТО Е С ПРЕКЪСНАТИ ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНИ ПРАВА
--------------------------------------------------------------------------------
Месеци без данни за здравно осигуряване в периода от СЕПТЕМВРИ/2005 до НОЕМВРИ/2006
2005 г. - месеци 9,10,11,12
2006 г. - месеци 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11
--------------------------------------------------------------------------------
Месеци без данни за здравно осигуряване в периода от ЯНУАРИ/2000 до АВГУСТ/2005
2002 г. - месеци 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12
2003 г. - месеци 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12
2004 г. - месеци 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12
2005 г. - месеци 1,2,3,4,5,6,7,8
Е, И
ЛИЦЕТО Е С ПРЕКЪСНАТИ ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНИ ПРАВА
Месеци без данни за здравно осигуряване в периода от СЕПТЕМВРИ/2005 до НОЕМВРИ/2006
2005 г. - месеци 9,10,11,12
2006 г. - месеци 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11
Месеци без данни за здравно осигуряване в периода от ЯНУАРИ/2000 до АВГУСТ/2005
2002 г. - месеци 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12
2003 г. - месеци 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12
2004 г. - месеци 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12
2005 г. - месеци 1,2,3,4,5,6,7,8
Е, И

Нищо, не си внасял осигуровки;-)
1. Ако си работил или у4ил, но НОИ няма информация през този период - можеш да докажеш, 4е задължението не е било твое със съответните документи и т.н. (вероятно някъде ги има изброени в същия сайт) - диплома за висше образование или уверение, 4е през посо4ения период си у4ил; трудова книжка или служебна бележка от работодателя, ако си работил; и тогава няма да плащаш.
2. Ако си бил пове4е от 6м извън страната през този период, когато решиш да си възстановиш здравните права, тези задължения ще бъдат премахнати - на мен така ми обясниха, когато си подадох молбата - тъй като не можело да я подам със задна дата, а само за напред от датата, на която щях да напусна страната.
3. Платих само за два месеца през 2004г., когато съм напуснала първона4ално БГ, за 2005 и 2006 - въпреки, 4е нямам вноски, както съм описала в т.2 ми казаха, 4е няма нужда да плащам нищо.
1. Ако си работил или у4ил, но НОИ няма информация през този период - можеш да докажеш, 4е задължението не е било твое със съответните документи и т.н. (вероятно някъде ги има изброени в същия сайт) - диплома за висше образование или уверение, 4е през посо4ения период си у4ил; трудова книжка или служебна бележка от работодателя, ако си работил; и тогава няма да плащаш.
2. Ако си бил пове4е от 6м извън страната през този период, когато решиш да си възстановиш здравните права, тези задължения ще бъдат премахнати - на мен така ми обясниха, когато си подадох молбата - тъй като не можело да я подам със задна дата, а само за напред от датата, на която щях да напусна страната.
3. Платих само за два месеца през 2004г., когато съм напуснала първона4ално БГ, за 2005 и 2006 - въпреки, 4е нямам вноски, както съм описала в т.2 ми казаха, 4е няма нужда да плащам нищо.
Общи правила
1. Участниците във форума са длъжни да спазват добрия тон на поведение, да не използват вулгарни думи и да се отнасят с уважение един към друг.
2. Не използвайте форумите за разрешаване или още по-малко за създаване на личностни конфликти. Забранява се разкриването на лична информация за друг потребител. Спазвайте личното пространство. Съсредоточете се върху темата/мнението, а не върху този, който го е писал.
.................

1. Участниците във форума са длъжни да спазват добрия тон на поведение, да не използват вулгарни думи и да се отнасят с уважение един към друг.
2. Не използвайте форумите за разрешаване или още по-малко за създаване на личностни конфликти. Забранява се разкриването на лична информация за друг потребител. Спазвайте личното пространство. Съсредоточете се върху темата/мнението, а не върху този, който го е писал.
.................

13. Потребителите не трябва да се държат като "модератори в сянка". Ако някой потребител забележи нещо нередно, което го касае лично или не, може да изпрати Л.С. до назначените за съответния форум Модератори или на някой Администратор. Обсъждането на действията на Модератори и Администратори във форумите е недопустимо и такива теми или мнения ще бъдат изтри