ел. техник
-
- Обратна връзка:
ел. техник
Уважаеми съфорумци, моля помогнете - трябва ли да се вадят някакви допълнителни документи в Канада за новопристигнал емигрант, който притежава диплома за квалифициран ел. техник от професионална гимназия в БГ (говорим за средно образование) или нищо не е необходимо освен нея и стажа от тук. А има ли достатъчно работа за ел.техници и съществуват ли някакви ордри (като на инжинерите например) към които трябва да се плаща и да се държат допълнително някакви изпити? Благодаря ви предварително за отговорите.
Братчед, конкретно не мога да ти кажа кой знай кво по въпроса но се пак ето:
1. Ел. Техник е СУПЕР далавера тука ( мисля че и насякаде по развитите страни ).
2. Щи трябва приравнение на дипломата ма по-гот си го направи тука при Елена Риф която зима около 60$ канадски за превод + поправки + заверка ( тя е лицензиран преводач ).
3. Мисля че не е много лесно да се впиеш в тяхния ордер или квото се нарича там но си заслужава.
4. Айде чао & успех -:)

1. Ел. Техник е СУПЕР далавера тука ( мисля че и насякаде по развитите страни ).
2. Щи трябва приравнение на дипломата ма по-гот си го направи тука при Елена Риф която зима около 60$ канадски за превод + поправки + заверка ( тя е лицензиран преводач ).
3. Мисля че не е много лесно да се впиеш в тяхния ордер или квото се нарича там но си заслужава.
4. Айде чао & успех -:)

Re: ел. техник
[quote="Търсенето с "електротехник" даде 22 резултата"]
Търсенето даде 22 резултата
bgcanada.com Форуми
Форум Теми Автор Отговори Видяна Последно мнение
Имиграция в Quebec Pozdravete i nas! Az sam frankofon!
monkey 14 541 Съб Ное 25, 2006 7:12 am
tasdevil
Живот в Quebec Образование и работа като електротехник!!!
Hubble 4 475 Нед Ное 12, 2006 3:53 pm
Hubble
Имиграция в Quebec Търсена професия
renata12 6 502 Чет Сеп 07, 2006 8:28 pm
renata12
Живот в Quebec OBRZOVANIE V KVEBEK
[ : 1, 2, 3 ] sony 36 2443 Чет Сеп 07, 2006 2:06 am
bbb
Живот в Quebec Ot dve sedmici v Montreal
[ : 1, 2, 3 ] Krassima 37 3245 Пет Сеп 01, 2006 6:25 pm
Marginal39
Форум Canada Standart i sredna klasa dohodi v Canada
[ : 1 ... 33, 34, 35 ] AlexAA 517 17650 Пет Авг 18, 2006 9:00 pm
VanBC
Приказки под шипковия храст Българите от Острова
Rahan 4 246 Вто Юли 18, 2006 1:40 am
taralej
Живот в Quebec Cтава ли се лесно електротехник в Квебек?
nevergiveup 6 571 Нед Юли 16, 2006 7:10 am
nevergiveup
Живот в Quebec Въпрос към вече влезлите в ордера на инженерите
[ : 1, 2, 3 ] ivandi 32 1547 Вто Юли 04, 2006 2:24 am
DonPatso
Приказки под шипковия храст гатанка
KolioBalkanski 13 173 Чет Май 04, 2006 11:00 pm
KolioBalkanski
Форум Canada Запитване
Danailov 5 626 Вто Апр 25, 2006 6:11 pm
Danailov
Живот в Quebec Nakratko ot BG
[ : 1 ... 12, 13, 14 ] anito 209 11527 Сря Сеп 21, 2005 12:01 pm
Щастливецът
Приказки под шипковия храст най-скучните за жените теми
[ : 1 ... 3, 4, 5 ] perah 68 1230 Пон Сеп 19, 2005 8:52 am
nobleman
Живот в Quebec Евтини инструменти в Монреал?
[ : 1, 2 ] Joy 20 646 Нед Авг 28, 2005 5:04 am
poumpy
Живот в Quebec [Анкета] Доход в Бг
[ : 1, 2, 3, 4 ] Таратор 53 2195 Вто Юли 26, 2005 4:31 am
Таратор
Живот в Quebec Българи във ville de Quebec
[ : 1, 2, 3, 4 ] Francheska 47 2040 Вто Юли 12, 2005 12:11 am
survivor
Форум Canada За някои митове относно квалифицираната работа.
[ : 1 ... 8, 9, 10 ] MrGeek 140 7914 Вто Юли 05, 2005 10:22 pm
bateto
Живот в Quebec Условия за учене на DEP
mama mia 2 328 Нед Юни 05, 2005 3:19 am
Guinness
Живот в Quebec Obrastenie kam kebekuata #3 (prodaljenie)
[ : 1, 2, 3 ] Joy 39 1214 Пет Май 06, 2005 10:48 pm
foxxbatter
Форум Canada Една година в Торонто - равносметка....
[ : 1 ... 5, 6, 7 ] gez 95 5350 Пон Апр 04, 2005 10:25 pm
gez
Страница 1 от 2 1, 2 Следваща
[/quote]
Аз смятам че няма нужда да си взимаш БГ документите тука.Нито да ги превеждаш.(Почти съм сигурен, че няма да ми повярваш и ще го направиш, а после ще ти бъде смешно
) При лицензиран преводач можеш да си преведеш всичко - тои гарантира че вярно го е превел и документите , които му даваш му изглеждат редовни
Лицензирания преводач е член на ордера на преводачите
Разликата от БГ и тука е че докато ти обесня най-основно каква е далаверата и ще мине един работен ден , а това няма да ти послужи за нищо , щото половината няма да го разбереш - нямаш необходимите понятия, а другата половина не можеш да го приложиш - нямаш исторя тука. А иначе е много лесно - като стигне етапа едно място да стане строеж, да го заградят с ограда и да му сложат надпис че не можеш да влизаш без очила и джапанки (забравих каската
) и на определен етап да се появи електротехник , тои пристига - изпратен от Ордера на електротехниците на Квебек . А после когато строежа стане сграда ако поиска пак и се праща ел.техник , но обикновенно отива този , които я е "строил", а аз истински "апрантита"/чирак съм виждал само синове и приятели на дъщерите, а това е необходим етап
Но ти гарантирам, че ако много искаш и ако имаш късмет ще бъдеш електротехник тука след около 20-30 години, но може да е и след 10 - зависи от много неща, но искам да те светна, че ако господ слезе на земята и тръгне по най-бързия път, няма да стане електротехник в Квебек преди 5.5-6 години и даже туй е малко , но това е теоретичен срок , а както ти казах аз познавам нещата много отгоре отгоре,а ги разправям още по-отгоре
.
Изобщо това е вкусна и голяма баница, която е замесвана, дълги години и непрекъснато е печена от голяма група от хора и всички тези усилия, те не са ги положили, та да дойдеш ти и да си преведеш дипломата и да почнеш да ядеш, щото това дето ти си го мислиш за ел.техник и това , което е в действителност тука са съвсем различни професии
Няма да кажа друго - само , първото условие е да разбираш и говориш Кебекарски
Иначе ако си работен и вдяваш френски или/и англииски има много работа.Но това с електротехника , просто го забрави, като варянта: Кацам аз и си превеждам дипломата и правя няколко интервюта и до 2-3 седмици почвам работа като ел.техниик!Но ако искаш може да пробваш - твоя воля !
Търсенето даде 22 резултата
bgcanada.com Форуми
Форум Теми Автор Отговори Видяна Последно мнение
Имиграция в Quebec Pozdravete i nas! Az sam frankofon!
monkey 14 541 Съб Ное 25, 2006 7:12 am
tasdevil
Живот в Quebec Образование и работа като електротехник!!!
Hubble 4 475 Нед Ное 12, 2006 3:53 pm
Hubble
Имиграция в Quebec Търсена професия
renata12 6 502 Чет Сеп 07, 2006 8:28 pm
renata12
Живот в Quebec OBRZOVANIE V KVEBEK
[ : 1, 2, 3 ] sony 36 2443 Чет Сеп 07, 2006 2:06 am
bbb
Живот в Quebec Ot dve sedmici v Montreal
[ : 1, 2, 3 ] Krassima 37 3245 Пет Сеп 01, 2006 6:25 pm
Marginal39
Форум Canada Standart i sredna klasa dohodi v Canada
[ : 1 ... 33, 34, 35 ] AlexAA 517 17650 Пет Авг 18, 2006 9:00 pm
VanBC
Приказки под шипковия храст Българите от Острова
Rahan 4 246 Вто Юли 18, 2006 1:40 am
taralej
Живот в Quebec Cтава ли се лесно електротехник в Квебек?
nevergiveup 6 571 Нед Юли 16, 2006 7:10 am
nevergiveup
Живот в Quebec Въпрос към вече влезлите в ордера на инженерите
[ : 1, 2, 3 ] ivandi 32 1547 Вто Юли 04, 2006 2:24 am
DonPatso
Приказки под шипковия храст гатанка
KolioBalkanski 13 173 Чет Май 04, 2006 11:00 pm
KolioBalkanski
Форум Canada Запитване
Danailov 5 626 Вто Апр 25, 2006 6:11 pm
Danailov
Живот в Quebec Nakratko ot BG
[ : 1 ... 12, 13, 14 ] anito 209 11527 Сря Сеп 21, 2005 12:01 pm
Щастливецът
Приказки под шипковия храст най-скучните за жените теми
[ : 1 ... 3, 4, 5 ] perah 68 1230 Пон Сеп 19, 2005 8:52 am
nobleman
Живот в Quebec Евтини инструменти в Монреал?
[ : 1, 2 ] Joy 20 646 Нед Авг 28, 2005 5:04 am
poumpy
Живот в Quebec [Анкета] Доход в Бг
[ : 1, 2, 3, 4 ] Таратор 53 2195 Вто Юли 26, 2005 4:31 am
Таратор
Живот в Quebec Българи във ville de Quebec
[ : 1, 2, 3, 4 ] Francheska 47 2040 Вто Юли 12, 2005 12:11 am
survivor
Форум Canada За някои митове относно квалифицираната работа.
[ : 1 ... 8, 9, 10 ] MrGeek 140 7914 Вто Юли 05, 2005 10:22 pm
bateto
Живот в Quebec Условия за учене на DEP
mama mia 2 328 Нед Юни 05, 2005 3:19 am
Guinness
Живот в Quebec Obrastenie kam kebekuata #3 (prodaljenie)
[ : 1, 2, 3 ] Joy 39 1214 Пет Май 06, 2005 10:48 pm
foxxbatter
Форум Canada Една година в Торонто - равносметка....
[ : 1 ... 5, 6, 7 ] gez 95 5350 Пон Апр 04, 2005 10:25 pm
gez
Страница 1 от 2 1, 2 Следваща
[/quote]
Аз смятам че няма нужда да си взимаш БГ документите тука.Нито да ги превеждаш.(Почти съм сигурен, че няма да ми повярваш и ще го направиш, а после ще ти бъде смешно

Разликата от БГ и тука е че докато ти обесня най-основно каква е далаверата и ще мине един работен ден , а това няма да ти послужи за нищо , щото половината няма да го разбереш - нямаш необходимите понятия, а другата половина не можеш да го приложиш - нямаш исторя тука. А иначе е много лесно - като стигне етапа едно място да стане строеж, да го заградят с ограда и да му сложат надпис че не можеш да влизаш без очила и джапанки (забравих каската

Но ти гарантирам, че ако много искаш и ако имаш късмет ще бъдеш електротехник тука след около 20-30 години, но може да е и след 10 - зависи от много неща, но искам да те светна, че ако господ слезе на земята и тръгне по най-бързия път, няма да стане електротехник в Квебек преди 5.5-6 години и даже туй е малко , но това е теоретичен срок , а както ти казах аз познавам нещата много отгоре отгоре,а ги разправям още по-отгоре

Изобщо това е вкусна и голяма баница, която е замесвана, дълги години и непрекъснато е печена от голяма група от хора и всички тези усилия, те не са ги положили, та да дойдеш ти и да си преведеш дипломата и да почнеш да ядеш, щото това дето ти си го мислиш за ел.техник и това , което е в действителност тука са съвсем различни професии

Иначе ако си работен и вдяваш френски или/и англииски има много работа.Но това с електротехника , просто го забрави, като варянта: Кацам аз и си превеждам дипломата и правя няколко интервюта и до 2-3 седмици почвам работа като ел.техниик!Но ако искаш може да пробваш - твоя воля !
- nevergiveup
Благодаря, за инфото за електротехниктехник! Няма ли да е по лесно ако се завърши един DEP по електротехника(най общо казано), в смисъл по лесно с приемането в ордера и намирането на работа след това.
Confucius написа
"Иначе ако си работен и вдяваш френски или/и англииски има много работа."
- отговарям на тия условия що годе(повече английски и по малко френски) - но бих искал да разбера какво означава "има много работа" , всъщност каква работа има. И в предишни теми съм срещал постинги за наличие на много работа, но нищо конкретно. Приеми това питане като молба - надявам се тази информация да ми послужи за напред и да не откривам тепърва топлата вода.

Confucius написа
- отговарям на тия условия що годе(повече английски и по малко френски) - но бих искал да разбера какво означава "има много работа" , всъщност каква работа има. И в предишни теми съм срещал постинги за наличие на много работа, но нищо конкретно. Приеми това питане като молба - надявам се тази информация да ми послужи за напред и да не откривам тепърва топлата вода.

"Life isn't about finding yourself, Life is about creating yourself" (unknown)
nevergiveup много готин ник - под4ертавам не се заяждам амаnevergiveup написа:Благодаря, за инфото за електротехниктехник! Няма ли да е по лесно ако се завърши един DEP по електротехника(най общо казано), в смисъл по лесно с приемането в ордера и намирането на работа след това.
Confucius написа
я кажи според тебе какво зна4и -нисто конкретно.
каква то4но инфо ти трябва?
Изясняването на понятието:
''има много работа" , всъщност каква работа има -как според тебе да се разбере '' всъщност каква работа има'' ?
та ето мои разсъждения на глас- мисля 4е не са уникални и достигането до тях е възможно от всеки.
отивам на гугал - пи6а- електотехник работа канада -
Results 1 - 10 of about 1,020,000 for electrician jobs canada .
та аз си избрах 3 саита :
http://www.monster.ca/
http://www.canadajobs.com/
http://jobbank.gc.ca/Intro_en.aspx
та е в тия 3 линка - сигурно има осте 100 подобни - например прави6 търсене за работа с думи4ката електротехник и сте придобие6 представа аджеба за какво иде ре4.
по броя на обявите съдя колко работа има- а по съдържанието -какво искат да прави и да умее дадента ли4ност з атая професия а и има доста обяви дето пи6е колко сте пла6тат.
Ако някои знае некакв друг на4ин да се придобие представа отнсосно професия ,запла6тане и така нататка- нека каже - аз в момента не се се6там .
успехи
- nevergiveup
Специално за електротехник се интересувах доста. Ясно ми е долу горе от къде се тръгва и къде се стига. Това го научих от официални сайтове на правителството, на разни комисии, ровил съм и в много търсачки за работа. Според тях учиш две години DEP, три години апрентисаж(не съм сигурен дали обучението влиза в чиракуването, ако не 5години чиракуване - изискват 8000 часапреди да станеш майстор електротехник), изпити и хоп джърнимен . Като с всяка година чиракуване заплатата се вдига . Но неща каквито е написал Confucius не се намират в официалните сайтове. Говорил съм и с други хора - и според тях е доста трудно да се влезе в ордера им. Та доколкото мога да разбера явно нещата не са съвсем така както ги описват в сайтовете и в действителност.
А за" има много работа" исках да разбера какво точно се има в предвид като се употребява този израз защото всеки го разбира както си иска, а аз исках нещо по конкретно за да мога да нахвърлям някаква минимална теоретична база от тук, и практическа ако успея.. Но това е възможно ако нещата са по конкретни.
Между другото план Б е работа в някоя европейска страна така че нищо чудно да те разпитам как е в Германия, ако си там в момента.
Успех!!!!!!!!
айде и по една
А за" има много работа" исках да разбера какво точно се има в предвид като се употребява този израз защото всеки го разбира както си иска, а аз исках нещо по конкретно за да мога да нахвърлям някаква минимална теоретична база от тук, и практическа ако успея.. Но това е възможно ако нещата са по конкретни.
Между другото план Б е работа в някоя европейска страна така че нищо чудно да те разпитам как е в Германия, ако си там в момента.
Успех!!!!!!!!
айде и по една

"Life isn't about finding yourself, Life is about creating yourself" (unknown)
-
- Обратна връзка:
Сега да ти обясня как става цялата хватка с тия неща.
Както виждам от написаното до тука, ти си наясно каква е процедурата като цяло. Но и пропускаш някои изисквания.
1. По въпроса за превода на дипломата от някой легализиран преводач тукашен, нииищо не означава. Просто ще си имаш един тукашен превод. След това можеш да подадеш документи за приравняване на тая диплома в министерство на имиграцията. Те ще ти напишат документ тукашен, че ти признават образованието и отговаря на еди-какво си тука в Квебек. Всичко това звучи добре, но никой, абсолютно никой няма да го признае за нещо това листче от имиграцията.
2. За ордерите. Това не е точно ордер, ама е нещо такова. Реално ако намериш благосклонен работодател, ако случиш на човек така да се каже, ти можеш да почнеш на бяло. Но тези практически часове няма да ти донесат бонуси в последствие, въпреки че работиш на бяло. За да си ОК отвсякъде трябва да станеш член на "ордера" на електротехниците. Една добре действащите тука организации е CCQ (Commission de la Construction du Quebec). Именно натам трябва да се насочиш. За да имаш шанс обаче, първо трябва да имаш тукашна диплома. Това ти го знаеш, трябва ти DEP примерно. Тукашна диплома - средно специално - електротехник. Това което може би ти убягва, а то си го пише в сайта на CCQ, че са ти нужни минимум 150 часа работено като електротехник в някоя фирма. И така с тукашната диплома, и със 150ч. вече си ОК.
Придобиването на диплома DEP става по два начина. Единия е нормално да се хванеш да учиш, някъде около 1600-1800ч. предполагам. Можеш да го провериш в сайта на CCQ. Там има програмите за различните професии. А другия начин е да направиш постъпки за "приравняване на компетенция - evaluation des competences". Когато започнеш тази процедура има предварително интервю където преценяват дали имаш нужда да учиш, макар и няколко модула, или можеш директно да минеш на изпитите. После следват изпитите, минаваш ги успешно и така получаваш DEP.
За да имаш право да кандидатстваш в CCQ също трябва да минал и курс по безопасност на строителните обекти. Той е само 30ч. и е ни6то работа.
И така: имаме DEP, имаме 150ч. електротехник, имаме и документа от куса по безопасност.
Следваща стъпка е среща със агент от някой синдикат който си избереш за конструксиона. Трябва да станеш член на синдикат и той да те представи пред CCQ, и така да станеш пълноправен член на CCQ.
И след това следват редица облаги и привилегии. Някой от тях знаеш, за часовете - 8000, и после ставаш майстор. Също че и заплатата се вдига на всеки 2000ч. Само че ти ще имаш 11% от заплатата за отпуската ти. Също ще имаш много добра застраховка за цялото семейство, и никой няма да може да се ебава с теб, защото зад теб са синдикатите.
Е това е в общи линии цялата работа. И да ти кажа по лично наблюдение електротехниците тука са наполовина водопроводчици
Огъват тръби и полагат в таваните като луди. И после всички кабели се пъхат в тръбите 
И накрая за работата да напиша, че наистина има мноого работа. Много работа за електротехници. Тука по обектите най-много са електротехниците и водопроводчиците. А и от сигурен източник знам, че едни от най-многобройните синдикати са тези на водопроводчиците и електротехниците
Както виждам от написаното до тука, ти си наясно каква е процедурата като цяло. Но и пропускаш някои изисквания.
1. По въпроса за превода на дипломата от някой легализиран преводач тукашен, нииищо не означава. Просто ще си имаш един тукашен превод. След това можеш да подадеш документи за приравняване на тая диплома в министерство на имиграцията. Те ще ти напишат документ тукашен, че ти признават образованието и отговаря на еди-какво си тука в Квебек. Всичко това звучи добре, но никой, абсолютно никой няма да го признае за нещо това листче от имиграцията.
2. За ордерите. Това не е точно ордер, ама е нещо такова. Реално ако намериш благосклонен работодател, ако случиш на човек така да се каже, ти можеш да почнеш на бяло. Но тези практически часове няма да ти донесат бонуси в последствие, въпреки че работиш на бяло. За да си ОК отвсякъде трябва да станеш член на "ордера" на електротехниците. Една добре действащите тука организации е CCQ (Commission de la Construction du Quebec). Именно натам трябва да се насочиш. За да имаш шанс обаче, първо трябва да имаш тукашна диплома. Това ти го знаеш, трябва ти DEP примерно. Тукашна диплома - средно специално - електротехник. Това което може би ти убягва, а то си го пише в сайта на CCQ, че са ти нужни минимум 150 часа работено като електротехник в някоя фирма. И така с тукашната диплома, и със 150ч. вече си ОК.
Придобиването на диплома DEP става по два начина. Единия е нормално да се хванеш да учиш, някъде около 1600-1800ч. предполагам. Можеш да го провериш в сайта на CCQ. Там има програмите за различните професии. А другия начин е да направиш постъпки за "приравняване на компетенция - evaluation des competences". Когато започнеш тази процедура има предварително интервю където преценяват дали имаш нужда да учиш, макар и няколко модула, или можеш директно да минеш на изпитите. После следват изпитите, минаваш ги успешно и така получаваш DEP.
За да имаш право да кандидатстваш в CCQ също трябва да минал и курс по безопасност на строителните обекти. Той е само 30ч. и е ни6то работа.
И така: имаме DEP, имаме 150ч. електротехник, имаме и документа от куса по безопасност.
Следваща стъпка е среща със агент от някой синдикат който си избереш за конструксиона. Трябва да станеш член на синдикат и той да те представи пред CCQ, и така да станеш пълноправен член на CCQ.
И след това следват редица облаги и привилегии. Някой от тях знаеш, за часовете - 8000, и после ставаш майстор. Също че и заплатата се вдига на всеки 2000ч. Само че ти ще имаш 11% от заплатата за отпуската ти. Също ще имаш много добра застраховка за цялото семейство, и никой няма да може да се ебава с теб, защото зад теб са синдикатите.
Е това е в общи линии цялата работа. И да ти кажа по лично наблюдение електротехниците тука са наполовина водопроводчици

И накрая за работата да напиша, че наистина има мноого работа. Много работа за електротехници. Тука по обектите най-много са електротехниците и водопроводчиците. А и от сигурен източник знам, че едни от най-многобройните синдикати са тези на водопроводчиците и електротехниците
Тук има такива програми http://www.pierredupuy.qc.ca/
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Здравей nevergiveup!nevergiveup написа:Благодаря, за инфото за електротехниктехник! Няма ли да е по лесно ако се завърши един DEP по електротехника(най общо казано), в смисъл по лесно с приемането в ордера и намирането на работа след това.
Confucius написа
Всъщност ако трябва да бъда искрен англииски и френски почти не ти трябват, освен за да убедиш работодателя че ставаш и за да говориш с колегите, а за самата работа изобщо не ти трябват

Тука като се регламентира една дейност, правителството , което внася закона иска да има отговорен партньор от другата страна и за това са измислени ордерите и синдикатите. Ордерите и профсъюзите(зад всяка дума мога да отварям такава скоба и да пиша много повече от това а то е малка част и изобщо не отрязява цялата истина: тук профсъюзите са браншови т.е. има профсъюз и ако има 3 души в едно предприятие , които да инициират присъединяване към профсъюз започва процедура ама всички са в този профсъюз, няма профсъюз на зидарите и профсъюз на шофьорите. В профсъюз се влиза за две неща- за да ти повишат заплата- още не е измислен по-добър начин за борба с работодателя- не че този е съвършен и заради пенсиоинния фонд , които се маха от данъците

Ти догодина да сме живи и здрави ще бъдеш тук и като се запишеш наесен след 1-2-3 и повече години да кажем ще завършиш(тука не като в БГ, можеш да си завършваш когато си искаш и да работиш и какво ли още не. Ама аз се съмнявам че ще успееш да се запишеш за есента

Нито се правя на интерсен , нито се опитвам да плаша. Просто всички тези и много други неща имат пряка връзка с годишните ти доходи и парите , които реално взимаш.А
Но докато доидеш ще измислят още два капана, за които ти няма да си подготвен, а и аз няма да ги знам за да те предупредя.

До сега говорихме за законови положения и практика.
Идва ред на късмета и човешките отношения.Ти не познаваш трудовото законодателство на кебек, но взимам най-простото нещо - можеш да бъдеш уволнен първите три месеца без всякакво обяснение. Има маса други неща - например ако си на социялна помощ или други условия държавате гледа да ти помогне да почнеш работа и еднократно е готова да ти плаща половината заплата до опредлена сума първите 6 месеца. Еми можеш да видиш в Интренета фирми , които всеки 6 месеца си търсят нови работници

Има много такава работа дето ти можеш да я правиш а те са готови да те вземат и ако работиш една - две години там , можеш да отидеш в първия концесионер и да си вземеш една нова кола на лизинг или да си я купиш и като отидеш да си търсиш квартира , хората да са любезни с тебе и да те искат за наемател

и тук започваме въпроса с работодателите :

Докато пишех (то цял трактат стана гледам отговори до тебе) верно и на туй много се чудех , че тука не можеш да видиш гол кабел - всичко е положено или в тръба или в нещо като нещо, което аз знам да го наричат в БГ панцершлаух, ама като се замислиш колко дърво има тука ще схванеш мъдроста на това и много други неща. Изобщо всичко тука си има обяснение ама ние не го знаем.

В заключение да кажа да бъдеш много подозрителен като чуеш думата интервю. Стефка Костадинова като скочи оназ височина, после нямаше интервю за да видим дали ги е скочила.
И съвсем накрая да кажа за други а не за тебе, че това "аз много работя" и знам френски и англииски е една субективна оценка на качествата на човек. Доколкото мога да преценя, ти си даваш сметка за трудностите и си готов да ги преодоляваш според мен където и да решиш да отидеш ще се оправиш.Желая ти успех, здраве и късмет!
Здравей Svilko !Svilko написа:Сега да ти обясня как става цялата хватка с тия неща.
...
А и от сигурен източник знам, че едни от най-многобройните синдикати са тези на водопроводчиците и електротехниците
Моля питай сигурния източник как се влиза в тоз синдикат и къде е?
Щото у списъка на синдикатите у Квебек го няма. За трети път повтрям тук едно предприятие е в един синдикат. Синдиката е преобладаващо силен в определени области , например доскоро FTQ беше най-добре представен в конструксиона а от скоро(4-5 месеца май) CSN стана този синдикат, това например значи че с него ще преговаряте за определени неща

-
- Обратна връзка:
Може би не съм се изразил правилно. В даден синдикат в отрасъла на конструксиона, членовете на професиите водопроводчици и електротехници са най-многобройни. Или иначе казано, те са преобладаващите в синдикатите. Макар че то всеки синдикат си има своите силни позиции в една област и слаби позиции в друга област. Така че това което си цитирал че съм написал е наистина неточно дефинирано.
Извинявай Svilko !Svilko написа:Може би не съм се изразил правилно. В даден синдикат в отрасъла на конструксиона, членовете на професиите водопроводчици и електротехници са най-многобройни. Или иначе казано, те са преобладаващите в синдикатите. Макар че то всеки синдикат си има своите силни позиции в една област и слаби позиции в друга област. Така че това което си цитирал че съм написал е наистина неточно дефинирано.
Аз не съм те разбрал добре!
Просто позициите са толкова изравнени че някои малки неща накланят везните, в една или друга посока , например личноста на Клодет Карбоно(Claudette Carbonneau) и нейното поведение по време на последната стачка а също и след това.
Бъди здрав, с късмет и щастлив!
Весела Коледа и Щастлива Нова година!
licence C
Kato 4eta ....mi e..... sme6no i tygno.Imam i dvata licence /hors construction i compagnon(CCQ)/ama koyto e rabotil i naistina e rabotil a ne samo 4ul 4e EL sa dobre tuk i e re6il da raboti takyv moge da priravni diplomi i dokumenti -na men mi otne 3 godini i polovina za priravnqvane i izpiti.Prosto za u4ene razbrah kato bqh na edin kurs 4e ve4e otrqzvat broykata tyj kato ima mnogo electricien bez rabota i ve4e regat priema.Za electricien sym ba4kal za rumynci za 14$/h za tova vie precenete dali e dobre...
Izvinqvam se za latinicata ....VESELI PRAZNICI /i nazdrave/
- Optimist Creed
Re: licence C
ore6enec написа:Kato 4eta ....mi e..... sme6no i tygno.Imam i dvata licence /hors construction i compagnon(CCQ)/ama koyto e rabotil i naistina e rabotil a ne samo 4ul 4e EL sa dobre tuk i e re6il da raboti takyv moge da priravni diplomi i dokumenti -na men mi otne 3 godini i polovina za priravnqvane i izpiti.Prosto za u4ene razbrah kato bqh na edin kurs 4e ve4e otrqzvat broykata tyj kato ima mnogo electricien bez rabota i ve4e regat priema.Za electricien sym ba4kal za rumynci za 14$/h za tova vie precenete dali e dobre...
Tova 14 $/h kato cash i kato compagnon li?
Не е лесно да си оптимист в Кебек, но ако въпреки това преуспееш там, може да се похвалиш, че си го направил по по-трудния начин. Евала и ашколсум!