За емигрантите - по Нова ТВ???

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
becks

За емигрантите - по Нова ТВ???

Мнение от becks »

Днес получих на ЛС следното:
tursim hora, koito iskat da zaminat za canada za u4astie v '4asat na milen cvetkov" po nova tv dnes.
предаването върви сега, но не мога да го гледам. някой може ли да разкаже за какво е били предаването и кой от форума се е навил да участва? :D
Аватар
Agi

Мнение от Agi »

аз го гледам в момента - http://bgtelevizia.com

нищо съществено, дъра-бъра
един искал да емигрира да видел тези на неговите години и с неговата квалификациа кво били постигнали, на какво ниво били, да видел как живеели, а не да миел чинии и да почвал от нулата
човекът от канада, иженер от 99г тук, приравнил дипломата си, в началото на фабрика и пици, сега работи по специалността си, доколтото разбрах
тва е накратко
People they come together
People they fall apart
No one can stop us now
'Cause we are all made of stars ...
Аватар
Agi

Мнение от Agi »

след рекламите
"канадецът" бил се прибрал в БГ, липсвала му културата, и че хората били ограничени, даде пример
ходил на концерт, класическа музика и колегите му го питали кои са тия пичове бетховен, бах ...? ква музика свирят, нещо като Бритни Спиърс?
тва е, свърши
сега говорят по телефоните
People they come together
People they fall apart
No one can stop us now
'Cause we are all made of stars ...
Аватар
Milenka

Мнение от Milenka »

аз получих същото съобщение като бекс, сега ме е яд, че не отидох, беше адски тъпо, тоя венци ли къв там, отишъл 1999, седял там, приравнил диплома, минал през пиците, върнал се обратно в БГ и написал книга да отвори очите на хората. Имал двама колеги в Канада, които не знаели кой е Бетовен и Моцарт. Не искал да живее в къща, която да изплаща и да кара кола на лизинг.

А другото момче искал да отиде в Канада и да види какво е там.

Имаше и една жена. Тя ходила няколко пъти в САЩ, общо престой 3 месеца. Тя ми хареса как говори, но не можа да обори бат' Венци.

Това е в общи линии, идеята беше хубава, но събеседниците малко "куцаха".
I'll try being nicer if you'll try being smarter.
Jean

Мнение от Jean »

По неграмотно представяне на една идея за Канада не бях видял!
Тоя дето искаше да види как е там извади много постни мотиви с две думи нищо! Жалко, че нямаше някои "надъхан" наш съфоромец там.
1. DCS Виена - 22.07.2006 г.
2. Покана за интервю - 07.09.2006 г.
3. Интервю - 24.11.2006 г. / УСПЕШНО
4. Документи Букурещ - 16.12.2006 г.
5. Медицински - 15.05.2007 г.
6. Покана за Визи - 23.07.2007 г.
7. Визи - 29.08.2007 г.
becks

Мнение от becks »

Аз ако не бях чак във Варна, щях да отида

Дайте да съберем агитка от по-приказливи съфорумници и от двата лагера - за и против, може да направим голямо шоу в някое друго предаване. Че и по телефона директно от Канада може да включим някои съфорумници :D
sirius
Обратна връзка:

Мнение от sirius »

Браво Браво, някои дори пари могат да дадат за такова шоу.
И не бъдете скромни, заслужавате добра цена :D
DCS-31Oct2005
инт-вю-14Апр06;върнатза фр.(1г)
16Nov06 атестасион;17Nov06>Виена
1Дек06 тел.инт-ю-ОК
11Jan07 сертиф-т;26Jan>Бук-щ
18Jun07баркодове
10Jul07 медиц(3АвгВИТА 27авг-ОК)
11Sep07-покана за виза
18Oct07-виза
6Nov07-Vancouver
Аватар
totev

Мнение от totev »

мухахахахах, както казва Гийка, днес следобед си бездействам в чата, и се появява някакъв и почва да пита мен и още едно момиче дали сме в България и искаме ли да участваме в това предаване.Първо си помислиш че се шегува, беше към 14,30 ч. а той търси хора за довечера :shock: после осъзнах че може и да не се шегува, то така, по български в последния момент се правят нещата.Реших малко да се позаяждам с него, и му казах че начинанието е тъпо, по простата причина че ако има някакъв които се е върнал в България, то той ще бъде разочерован, и естествено ще защитава само своята гледна точка.Другия естествено ще е мераклия, но "старото куче" е винаги по-напред, знае повече, шофира най-добре и е*е най-дълго....
Ами какво да кажа, малко съм очуден как за да правиш предаване ще търсиш хора по форумите, няколко часа преди предаването, и какви са тези журналя, ами това е положението.Накрая въпросния тип завърши с нещо от рода, че просто му трябва сейр да има....и така
Та така, запомнете какво ви каза Бекс, че в Канада риба-НЯМА, премислете пак преди да тръгнете, изключете си кабелната/или поне половината български програми/, защото няма смисъл от нея, и седнете да си празнувате празника :beer:
...мразя мастика без айрян...
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Milenka написа: Не искал да живее в къща, която да изплаща и да кара кола на лизинг.

.
e basi нещасния инженер, щом една кола не може да си купи :lol:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Близки веднага ме осведомиха,че е имало такова предаване.Всъщност какво като знаеш кой е Бетовен и Моцарт?Ако не знаеш какво?Тъп ли си?Хората са си построили живота там по други правила и не е важно да знаеш кои са Бетовен и Моцарт.Те пък могат да зваят повече за 3D анимацията.И сега какво ?Ами нека тук да се запознае с мангалската действителност и пак ще си бие камшика обратно!
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
LyuboK

Мнение от LyuboK »

Спред мен това е манипулация. Всичко това е направено нарочно за да стреснат хората и да ги накарат да останат тук и да робуват на нашите политици. Никой не може да ме обеди, че Квебек не е добро място за живеене и че хората там са тъпи, или че има повече престъпления от тук. Не се поддавайте на провокации!
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

totev написа:... Първо си помислиш че се шегува, беше към 14,30 ч. а той търси хора за довечера :shock: после осъзнах че може и да не се шегува, то така, по български в последния момент се правят нещата...
Тотев, не може да се очаква повече от една "журналистика", която е заложила на играта с първичните инстинкти у тълпата. НТВ пък е на гребена на тази вълна с повечето си продукции, като флагмана "Биг Брадър". Българската журналистика отдавна умря. Колкото и да звучи невероятно, истински журналисти можеха да се намерят по времето на тоталитаризма. В момента се подвизават някакви гротескни образи, чиято способност да утилизират потенциала на сивото си вещество е по-слаба от спринтьорските постижения на страдащ от подагра охлюв. ;) :lol: :rotfl:
ka

Мнение от ka »

Ne sam gledala predavaneto i ne znam kakvo to4no e kazal vaprosnia injiner.Moga oba4e da Vi uveria 4e firmata mu pritejava strahotno oburudvan i moderen ofic.Ne ekspolatira horata si po 10-12 4asa i pla6ta6e dosta dobre za v bran6a.Da pravite izkazvania ot roda kolko e ne6tasten 6toto nemoje da si kupi kola......moje ne edna da si kupu uveriavam Vi.
Te ne sa mn krasnore4ivi injinerite,rabotiat s po-suhi4ki fakti,ta obrazno si go predstaviam kakvo e bilo,sas sigurnost ne e bilo varha.I na men ne mi haresva Canada(dalga tema za6to),priemam ia kato porednata vremenna destinazia.Mnogo se nadiavam da ne se zadarjame mnogo i da zapra6im nadrugade.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Agi написа:след рекламите
"канадецът" бил се прибрал в БГ, липсвала му културата, и че хората били ограничени, даде пример
ходил на концерт, класическа музика и колегите му го питали кои са тия пичове бетховен, бах ...? ква музика свирят, нещо като Бритни Спиърс?
тва е, свърши
сега говорят по телефоните
и сега като се прибрал в България всички слушат Моцарт, Бетовен и Бах, по улици, градски транспорт и учреждения цари обществена култура и хората, бидейки неограничени в сравнение с канадците, притежават широк кръгозор и обща култура :shock:

като си помисля как в зала България се пълни с инженери и какъв културно-музикален нощен и среднощен живот се вихри :? ... почвам да се ядосвам, че такива като Венци си "приравняват" с лекота дипломите и се скъсват да работят като инжИнери в Канада :lol: :lol: :lol: , но поради ограничените хора, гадни къщи, капиталистически заробвания като лизинги и ипотеки, напускат и се завръщат в България като тв звезди и ходят редовно на симфонични концерти!

Продължавам да си мисля как 5 годишното ми дете го научиха в училище /матернел/ кой е Моцарт, Бетовен, Вивалди. Има собствени "картини" - имитация на Миро и Моне. То ясно, че това не е култура, а някакви училищни интерпретации ала-бала.

Ама винаги има благодарна публика и хора, които очакват да чуят точно това: колко е зле там и колко е хубаво у нас. Това помага да прекарват по-добре дните си в задоволство от живота, който водят. Лошо нема!
Аватар
ovni

Мнение от ovni »

estoyanova написа:Ами нека тук да се запознае с мангалската действителност и пак ще си бие камшика обратно!
В Канада мангалите са %-но доста повече. Тук децата имат невероатния шанс да учат в едно училище с мангали, да си играят в един парк с мангалчетата и даже да се къпят е един и същи басейн с малгалчетата. Това е реалността и място за расизъм няма. О Кебек и братята араби фигурират активно в реалната действителност защото те са основните действащи лица в ползването на табарнашкия език.
I'm stupid, don't listen to me
Заключено