Dossier criminel

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Silviya

Dossier criminel

Мнение от Silviya »

Привет,
Налагало ли ви се е да си вадите от посолството в Отава свидетелство че нямате криминално досие. Свидетелството го иска бъдещия ми работодател.
Моля споделете мнения - за колко време става, за какви пари и пр.
Благодаря предварително!
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

А защо от посолството? Сигурна ли си, че не трябва да отидеш до полицията тук?
На мъжа ми му правиха проверка на местно ниво - никой не му е искал документи от БГ...
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Stoni

Мнение от Stoni »

Каква му трябва такава ще му издам от Кракозия 8)
Silviya

Мнение от Silviya »

Работодателя ми иска < confirmation de l'ambassade de Bulgarie qu'elle n'a aucun dossier criminel> - така че се чудя имал ли е и някой друг такова изискване
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

Silviya написа:Работодателя ми иска < confirmation de l'ambassade de Bulgarie qu'elle n'a aucun dossier criminel> - така че се чудя имал ли е и някой друг такова изискване
Обади се до посолството и попитай! Те най-добре ще те осведомят.
Аватар
holy

z

Мнение от holy »

Да, на мъжа ми му искаха...
Но не се вади от посолството, а от съда в БГ. От посолството в Отава можеш да си извадиш пълномощно, за този който ще те представлява в БГ и ще иска от твое име свидетелството за съдимост. Също така, там можеш да завериш и копие на акта за раждане, който също е необходим при подаване на молба за свидетелство за съдимост. Всяка една от тези заверки се плаща по 12$ мисля, не съм 100% сигурна оба4е, знам 4е беше под 20$ за всеки един документ.
Успех!
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

Silviya написа:Работодателя ми иска < confirmation de l'ambassade de Bulgarie qu'elle n'a aucun dossier criminel> - така че се чудя имал ли е и някой друг такова изискване
Az sam niamal, moja robotodate me prou4i bez problemi i sam, az samo se podpisah, 4e sam saglasen :")

No w iziskwaneto iawno pi6e, 4e e dobre da bade izdadeno ot posolstwoto na BG, ne ot BG sad.

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
Ognen_led
Обратна връзка:

Мнение от Ognen_led »

Ne razbiram zashto vaobste triabva da se vadi dossie ot bg possolstvo ili bg syd?
Predi 4 godini mi praviha proverka za agent de securité. Beshe mnogo prosto i lesno - otivash v Sureté du Québec i te ti izdavat list che vsichko e ok. Nikoi nishto ne mi e iskal ot Bg, pyk i za kvo da iska kato vseki imigrant tuk e minal saotvetnata krimi proverka v darjavata si?
Ta vmesto da si gubite vremeto s bg possolstvo i sad, prosto kajete na negramotnite si rabotodateli, che Canada veche se e pogrijila za vashata proverka i tiahnata sigurnost oste pri imigraciata vi. Prosto :idea:
Аватар
holy

.

Мнение от holy »

Понякога нещата не са толкова прости, Ognen_led ...
Joy

Мнение от Joy »

На мъжа ми му иска Мин-вото на сигурността доказателство, че не е имал криминално досие за последните 5 год. Т.к. той не е живял 5 год. тук, те излязоха с отказ, защото нямало възможност за проверка на досието му преди пристигане, което можеше да означава край на работата. Обади се тогава в министерството и доводът че му е правена проверка от посолството при емиграцията въобще не го приеха, т.к. нямали достъп до тази информация. :shock: Свидетелство за съдимост от страната от която си влязъл също не приемаха гадовете. Еле някак по случайност го питаха за допуск за работа в предишната му страна, който да бил валиден до момента на пристигане в Канада и направо умряхме от кеф, защото не беше проблем да се прати веднага. Та...мисълта ми е, питайте какво им е нужно като доказателство- може да се окаже по-лесно отколкото изглежда.
Ognen_led
Обратна връзка:

Мнение от Ognen_led »

Holy, verno ne vinagi sa prosti nestata, no nisto ne prechi da se probva pone v nachaloto s po-prost variant... ako mine mine
Ognen_led
Обратна връзка:

Мнение от Ognen_led »

Joy, mi te hubavo niamat dostap do dossieto mu sled kato e vliazal, ama pone ne znaiat li zakona che stom e imigriral znachi e bil proveren ot samite kanadski slujbi kym saotvetnia moment na vlisaneto ! Dobre pone che ste se uredili.
Stoni

Мнение от Stoni »

Ognen_led написа:Joy, mi te hubavo niamat dostap do dossieto mu sled kato e vliazal, ama pone ne znaiat li zakona che stom e imigriral znachi e bil proveren ot samite kanadski slujbi kym saotvetnia moment na vlisaneto ! Dobre pone che ste se uredili.
8) :rotfl:
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

Ognen_led написа:Joy, mi te hubavo niamat dostap do dossieto mu sled kato e vliazal, ama pone ne znaiat li zakona che stom e imigriral znachi e bil proveren ot samite kanadski slujbi kym saotvetnia moment na vlisaneto ! Dobre pone che ste se uredili.
На мен ми правиха само прехвърляне на файл при вече направена проверка от RCMP за enhanced security, след като преди нея са ми правени 2 предварителни проверки - една за работна виза и втора за имиграционни документи (аз станах имигрант от Канада след като живеех вече тук, т.е. не е като да ми нямат достъп до файла), и ми казаха, че прехвърлянето трае 3-4 седмици, защото ми правят проверка за криминална проявеност в страните, в които съм живяла! На моят коментар, че ме имат на файл отговора на личен състав бе красноречива усмивка.
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Ne6tata mogat da sa prosti ako taka re6at tiq deto iskat tva dosie, ina4e moje da sa prekaleno slojni, ako pak te taka re6at.
Se pak te te zimat na rabota.
:beer: :beer: :beer:
Заключено