Още при записването се съставя списък на количеството продукти в зависимост от това колко човека са в семейството. Списъкът не включва хляба и зеленчуците, но всичко останало. Когато обаче човекът пристигне с този списък, обикновенно му се дава много повече от това което е означено там. С невероятно удоволствие пълнехме торбите и се наслаждавахме на доволните лица на хората.

Една млада, но болна женица, която едва се придвижваше с патерица едва не се разплака и много настояваше да ни помогне с нещо- да ни измие прозорците или пода например. Страшно трогателно.
Колкото до продуктите...Мляко, сметана, йогурти и кремчета най-различни са изключително прясни. Сами си похапнахме обедната почивка- гаранция-Франция.

Меса при нас нямаше. То само това им остава да си купят и хладилникът е зареден за доста време. Хлябът и хлебни произведения пристигат в огромно количество и т.к. не се разходва бързо, една част от него се замразява. Но винаги има абсолютно пресен. Изключително разнообразни изделия-кроасани, бейгъли, разни багети със семки, сирена, разни арабски питки с подправки и т.н.- ужасно апетитни. Принципно се полага по един голям хляб и един плик с дребни хлебни изделия, но никой не си е тръгнал само с толкова- бутахме им поне по двойна доза от това което сами си изберат. Зеленчуците оставяме на избор каквото си харесат, но ако искаш от всичко, нямаш никакъв проблем- ще е всичко. Един румънец го питам иска ли аспержи- той вика "аз никога такова не съм пробвал". Абе викам "ето ти повод да пробваш"- набутах му две връзки.

Значи, разнообразието на продуктите, които се дават е доста по-голямо от наличното в обикновен супермаркет. Има много продукти от магазини с национални продукти-неща които и аз самата не съм виждала в продажба. Една препълнена количка с продукти пълнеха отзад колегите и ние отпред раздавахме хляб, плодове и зеленчуци и по един огромен плик с фъстъци просто на воля. По 1 плик с грозде, 5-6 ябълки, 1 тиква, няколко различни вида салати, 3 връзки зелен лук, 1 връзка броколи, 1 карфиол, 2-3 краставици, аспержи...с това си тръгваше всеки, независимо колко човека са. Ако семейството е по-многобройно, бутахме такова количество, че едва успяваха да си го занесат до колите.
Една арабка отхвърли куп неща поради съдържание на желатин или консерванти от свински характер, едва не я вкараха отзад да си избира в склада каквото иска.

Гонихме я с разни кутии чак до колата да я питаме такова ядат ли.

Имам впредвид, че ако нещо не те устройва по различни причини, никой не те кара да го взимаш и то ще бъде заменено с друго в съответното количество и с удовлетворяващо качество.