Alabama написа:1. В RENSEIGNEMENT ADDITIONNELS SUR LA FAMILLE ,секция А е посочено,че трябва да напиша моето име като demandeur, името на родителите ми и на съпруга или мъжа до мен, с когото живея. Обаче аз съм разведена и като такава кандидатствам.И нямам никакво желание името на бившата ми половинка да фигурира там.Загадката за мен е, ако оставя празно мястото в графата, трябва ли да попълвам отдолу NOTE 1,за да декларирам, че нямам съпруг или конжуа, или екс- съпруг или екс-конжуа;
Ако е оставен празен вторият ред от SECTION A, то задължително се попълва карето под NOTE 1, но само в случай че на въпроса в т.10 от IMM0008GEN е отговорено с "Non" т.е. никога не е имало предишен брак или фактическо съжителство. Иначе се влиза в противоречие с втората част на изречението от декларацията в NOTE 1 -
"...ou d'ex-époux ou d'ancien conjoint de fait"
В противен случай се попълват данните за бившия съпруг във вторият ред на този формуляр. Като при това от т.10 на основния формуляр както и от неговият последен раздел - DETAILS SUR LES MEMBRES DE LA FAMILLE (където името няма да фигурира) си е пределно ясно, че той не е член на фамилията. Да не говорим че задължително се изпраща и препис от съдебното решени за развод, ако се декларира от кандидата семейно положение "разведен".
Alabama написа:2.В ANNEXE 1 ANTECEDENTS/DECLARATION , т.11 Antecedents personnels трябва в детайли да обясня какво съм работила последните 10 години, включително и периодите ми на безработица> Проблема ми е, че има само 5 реда, в които може да се впише тази информация, а на мен са ми необходими поне 10! Въпросите ми са: Трябва ли да описвам примерно 2-3 месеца без работа,при положение ,че не съм се водила официално безработна в Бюрото по труда; И трябва ли да спра да описвам трудовия си живот когато ми свърши празното място или да продължа да дописвам извън графата;
В допълнителен лист, с изписано най-отгоре на листа името на кандидата и точката за която се отнася допълнението, се посочват данните за които не е стигнало място във формуляра. Не е необходимо при попълването на графите да се ръководим от това какво можем да докажем документално, важното е да няма пропуснати периоди. Така че не пишем "безработен" само когато сме били регистрирани в бюрото по труда или "на почивка" само ако си пазим регистрацията в хотела или билетите за пътуване и т.н. Доказателствата за нашето житие-битие бяха за бюрото по имиграцията във Виена, от Букурещ изискват само подробна информация.