Нови сме тук pls help!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Fransis
Обратна връзка:

Нови сме тук pls help!

Мнение от Fransis »

Здравейте!Нови сме в този форум и искам да ви попитам нещо относно точкуването,защото мнооого се обърках,както предполагам и други кандидати.Завършила съм полувисше на Медицинска Академия,специалност клиничен лаборант и 2 години стаж по тази специалност.Моят мъж е с висше Горско стопанство,но няма стаж по тази специалност,работи коренно различно нещо и има всичко в трудовата си книжка.Да предположим,че единият стигне до ниво 7/8 то въпросът ми е кой да е водещ кандидат.С английският сме към 10/10 и двамата.Клиничната лаборатория спада към медицинските специалности,да я считам ли за търсена професия или не?Как мислите?Ако някой е подавал с полувисше на медицинска Академия моля да сподели .Благодаря предварително! 8) :lol: :?:
Svilko
Обратна връзка:

Мнение от Svilko »

Здравей,
Не мисля че медицинските специалности са сред търсените в Канада. Но все пак можеш да провериш в нета, примерно тук някъде: http://www23.hrdc-drhc.gc.ca/2001/f/gen ... =up&#index
В смисъл искам да уточня че медици се търсят и то много, ама с тукашно образование, не че другите са по-слаби професионално, просто така го правят тука. Това им е начина. Аз мисля че е добре мъжа ти да е водещия кандидат. С по-високо образование е, и може да се хареса на изпитващия неговата специалност. Това са си мои разсъждения, според мен е добре да направите двата варианта в онлайн теста и който вариант е по-добър (с повече точки), това е вашия начин.
Успех!
becks

Мнение от becks »

Виж тук новите търсени професии:
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... aining.pdf

може би е това твоята професия:

Biomedical Analysis Technology (DCS—3 years) 5 т.
becks

Мнение от becks »

За мъжа ти е май това:

Forest Engineering, Forestry, and Wood Sciences - 0 т.

така, че май по-добре е ти да си водеща ;)
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Благодаря ви много!на becks специално!точно от това ми и дваше объркването,защото видях,че медицинските сестри по новата система си взимат 5 точки за търсена професи,докато повечето инженери взимат 0 .клиничните лаборанти ги причисляват към техническите специалности,въобще голяма каша настана и обърквация,ама ще се оправим!
Успех на всички!
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
Fransis
Обратна връзка:

Мнение от Fransis »

Благодаря ви много!Ще изчислим всичко отново.Искам да попитам тези,които учат френски в ИЧС,дали е качествено обучението там?
Аватар
emoipoli

Мнение от emoipoli »

Супер качествено и ще останете доволнил
30.01.2006 DCS
20.10.2006 Date d'entrevue-УСПЕШНО!
3.11.2006 Documents Bucarest
17.01.2007 Barcodes
20.02.2007 Formulaires medicaux
09.03.2007 OK
Покана за Визи 05.04.2007
7.05.2007-ВИЗИ
12.06.2007-вече в Монреал
Аватар
zaia
Обратна връзка:

Мнение от zaia »

Fransis написа:Благодаря ви много!Ще изчислим всичко отново.Искам да попитам тези,които учат френски в ИЧС,дали е качествено обучението там?
Както навсякъде - зависи много от преподавателя - минала съм през 4 в ИЧС, от 2 бях страшно доволна, при други 2 чаках просто да мине курса.. Но няма спор - съотношението пари:качество е добро, можеш да си вземеш удостоверение за покрито ниво след курса, а и дипломка също - готина е :D Базата е старичка.. това е.
Заключено