Здравейте всички.Моля Ви дайте съвет.Уни 2005 минахме успешно интервюто по програмата за Квебек.Медицинските бяха готови/одобрени/края на декември,когато получихме искане за свидетелства за съдимост от RCMP.Направихме пръстовите отпечатъци които изпратихме на 11.01.2006 до Отава с DHL.Извикаха ни на второ интервю на 06.02.2006 в Букурещ.Понеже съм искал статус refuge и съм живял в Монтреал90-91 г.Разпитваха ме около час и половина за престоя ми в Канада и след това за работата ми БГ.След това се разделихме по живо по здраво, даже си побъбрихме с офицерката която ми направи интервюто и след като и казах за документа от RCMP ми каза че ще се бави най малко 6 месеца,т.е. към август има вероятност да е готов.В края на юли им пратихме емаил с въпрос дали има резултат , но отговориха че все още правят check.Жена ми днес се опита да провери статуса ни в Интернет,но нищо.Дали да им пиша отново-вече мина много време и сме обезпокоени, а децата едвам ги удържаме.Но може би най вече ми се иска сега да съм в Монтреал, където живее брат ми,а българинът Калоян Георгиев, който пострада при пукотевицата в колежа Доусън ми е племенник.
Моля Ви нека който може с нещо да помогне да каже как да постъпиме.Много благодариме.Чао
Моля помогнете-минаха вече повече от 10 месеца...
Моля помогнете-минаха вече повече от 10 месеца...
Последно промяна от armando на Сря Окт 04, 2006 2:09 pm, променено общо 1 път.
- drifter
- Обратна връзка:
Здравей,
дано в близките дни да ви дойдат поканите.
Но по принцип има и забавяния. Нашето беше такова. С първите медицински дойде и искането за свидетелства за съдимост от RCMP. Пратихме ги в срок и също като вас след като изтече 10-я месец от правенето на медицинските доста се изнервихме. Пращахме запитвания, но отговор получавахме рядко и трудно. Течала секюрити проверка и когато е готова ще ни уведомят. 17 месеца след изтичането на първите медицински ни пратиха втори. 9 месеца и половина след вторите медицински дойде и поканата за визи.
дано в близките дни да ви дойдат поканите.
Но по принцип има и забавяния. Нашето беше такова. С първите медицински дойде и искането за свидетелства за съдимост от RCMP. Пратихме ги в срок и също като вас след като изтече 10-я месец от правенето на медицинските доста се изнервихме. Пращахме запитвания, но отговор получавахме рядко и трудно. Течала секюрити проверка и когато е готова ще ни уведомят. 17 месеца след изтичането на първите медицински ни пратиха втори. 9 месеца и половина след вторите медицински дойде и поканата за визи.
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
- Independent
Ама вие вече си имате визи? Честито! Кога пристигате? За теб ще се прежаля да отскоча до Торонто специално! 

I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.