Френския институт или ИЧС

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
tomazo
Обратна връзка:

Френския институт или ИЧС

Мнение от tomazo »

Френския институт или ИЧС кое е по подходящо за нас искат ни модул3- интермедиа къде е по-бързо
Аватар
zaia
Обратна връзка:

Мнение от zaia »

Аз съм ходила само в ИЧС и не мога да сравня. Обади се и на двете места и поразпитай, в ИЧС почват курсовете съвсем скоро, провери и в Алианса, виж къде колко струва курса, колко часа, за колко месеца се минава нивото... А за това къде е по-добре - зависи от това колко голяма е групата и колко добър е преподавателя. В ИЧС до деня на почване на курса не знаеш кой ще ти преподава и колко души ще учите, това не ми харесва на мен, в Алианса пък групите се пръскат по шевовете и колко можеш да се обадиш в час не е ясно...
Аватар
fandjo
Обратна връзка:

Мнение от fandjo »

:shock: и на мен и на мен... искат ми модул 3... някой знаели това по таблицата за панорама с А1.1 А1.2 и т.н. на колко отговаря :?
Аватар
zaia
Обратна връзка:

Мнение от zaia »

Примерно по Панорама нива 5-6 (т.е. Панорама 1 и първата половина на учебника Панорама 2) трябва да свършат работа. Виж все пак и тук
Аватар
fandjo
Обратна връзка:

Мнение от fandjo »

:wink: благодаря..
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

tomazo ти какви нива посочи на френски?
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
tomazo
Обратна връзка:

писах 5 и 6 за мен и 4 и 5 за жена ми

Мнение от tomazo »

писах 5 и 6 за мен и 4 и 5 за жена ми искат ни модул3 за мен и модул2
Аватар
fandjo
Обратна връзка:

Мнение от fandjo »

:? ние писахме и на двамата 4/4 и сега ни искат и на нас на мен модул 3 на нея 2 :(
stephie
Обратна връзка:

Мнение от stephie »

Аз карах курсове в ИЧС и преподавателя,който ме научи да говоря френски е Мадам Ана Лазарова.
Не пречи да попитате какви групи води и да се запишете там, или пък след това да се прехвърлите.
Във Френския институт таксите бяха малко по-високи от тези на ИЧС и времето за 1 модул беше по-дълго, но това беше преди година.

Успех,
Стефи
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

А съществува ли вариант при който тези нива да ги карате на частни уроци и преподавателят да напише едно любезно писмо/чела съм че така са минавали хора от форума/ или тях ги интересува печата на документа от ИЧС или френският институт?
tomazo
Обратна връзка:

iskat dokyment ot priznata ot tiax institytsia

Мнение от tomazo »

iskat dokyment ot priznata ot tiax institytsia
Аватар
RobinHood

Мнение от RobinHood »

Здравей estoyanova, а на вас искат ли ви подобен документ??? :?:
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Здрасти!Аз още не съм подала документи,защото прецених,че за нашата скромна фамилия е добре да ходи 2-3 месеца на френски преди да подаде.Аз имам някакви начални познания,но вторият кандидат тръгва от 0.Въпрос на късмет е предполагам на кой искат и на кой не тези документи,но от всичко което чета B2 е сериозна работа.Предпологам,че има доста общо с практикуването на бъдещата професия в Квебек.Разрових франкофонските сайтове за да проверя.
kalia

ПИСМА ЗА ЕЗИКА

Мнение от kalia »

В писмата, които сте получила за по-високо ниво на френският (ние също получихме миналата год. подобно писмо), изречно е написано, че искат документ от ПРИЗНАТА ИНСТИТУЦИЯ (т.е. ИЧС или Френски алианс).Ние изкарахме в ИЧС 7/8 ниво т.е. d'intermédiare module 4. Има вечерни полуинтензивни(3 месеца) и интензивни курсове(5седмични). С интензивните се напредва много бързо, те са всеки ден от 8 до 13часа и с тях максимално бързо могат да се вземат повече нива.
Аватар
zaia
Обратна връзка:

Re: ПИСМА ЗА ЕЗИКА

Мнение от zaia »

kalia написа: Има вечерни полуинтензивни(3 месеца) и интензивни курсове(5седмични). С интензивните се напредва много бързо, те са всеки ден от 8 до 13часа и с тях максимално бързо могат да се вземат повече нива.
Има и съботно-неделни, продължават също като вечерните - около 3 месеца, всяка събота и неделя от 8 до 13 ч. :D
Заключено