Videotron Cable vs. Bell Satellite
Videotron Cable vs. Bell Satellite
Здравейте.
Случайно някой има ли опит с тв-то на Видеотрон и Бел ? В момента съм на Видеотрон, но пакетите на Бел повече ми допадат. Обаче се зачудих - според мен Видеотрон би трябвало да има по-качествен сигнал т.к. е по кабел. Бел е с антена и ми е чудно как им е образът и звукът. Има ли снежинки, прекъсвания при гръмотевична буря и т.н.
Какви са ви впечатленията? Даже и да не сте ползвали услугите на двата доставчика, пак ще ми е интересно да прочета оценки за телевизията на Бел.
Предварително благодаря.
Случайно някой има ли опит с тв-то на Видеотрон и Бел ? В момента съм на Видеотрон, но пакетите на Бел повече ми допадат. Обаче се зачудих - според мен Видеотрон би трябвало да има по-качествен сигнал т.к. е по кабел. Бел е с антена и ми е чудно как им е образът и звукът. Има ли снежинки, прекъсвания при гръмотевична буря и т.н.
Какви са ви впечатленията? Даже и да не сте ползвали услугите на двата доставчика, пак ще ми е интересно да прочета оценки за телевизията на Бел.
Предварително благодаря.
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Бел са с чудесно качество, нямат прекъсвания и снежинки.
Някой път, при особено силни бури, качеството на сигнала се влошава (явно декодера не получава достатъчно чист сигнал, за да го дескрамблира 100% в реално време) и избиват малко пикселите, ама се ядва...
Някой път, при особено силни бури, качеството на сигнала се влошава (явно декодера не получава достатъчно чист сигнал, за да го дескрамблира 100% в реално време) и избиват малко пикселите, ама се ядва...

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Ами между кабел и сателит няма място за сравнение.
4естотоната ленат на кабела е много малка -и дори и да пуснат дигитален сигнал тои е с много малък битреит-сте ре4е 4е ако иска6 да гледа6 всясна картина навсвястно ТВ - не става.
Единствения 6анс на кабела е да пуснат дигитален сигнал ама компресиран с МПЕГ 4 -но тогава приемника става мнго скъп- все осте хардуерното декодиране на МПЕГ4 много скъпо.
А аз ХДТВ по кабел забрави.
Сателита е с переспектива - там от едно време осте са с огромна лента -старите предватели са 27 или 36 а ве4е има и с 53 (кабеларката е 10-12) мгахерца
Кеф ти МПЕГ2 , кеф ти МПЕГ4 - вси4ко минава.
ХДТВ може да иде и до 1920х1024 резолуция.
но тия предимства може да ги види6 ако има дигитален изход от приемника-ина4е ако върже6 -премника с ТВ по Аудио/Видео с 4н4ове или с С -Видео изхода -все тая -там е обърнато от дигитален на аналогов -така 4е все тая -гледа6 аналогова картинка и тва е.
Ако наистина иска6 да не ти прекъсва сигнала -от сат -вместо 60 см антена дето я дават от БЕВ си намери -80см-1 метър и сигнала спи.
4естотоната ленат на кабела е много малка -и дори и да пуснат дигитален сигнал тои е с много малък битреит-сте ре4е 4е ако иска6 да гледа6 всясна картина навсвястно ТВ - не става.
Единствения 6анс на кабела е да пуснат дигитален сигнал ама компресиран с МПЕГ 4 -но тогава приемника става мнго скъп- все осте хардуерното декодиране на МПЕГ4 много скъпо.
Сателита е с переспектива - там от едно време осте са с огромна лента -старите предватели са 27 или 36 а ве4е има и с 53 (кабеларката е 10-12) мгахерца
но тия предимства може да ги види6 ако има дигитален изход от приемника-ина4е ако върже6 -премника с ТВ по Аудио/Видео с 4н4ове или с С -Видео изхода -все тая -там е обърнато от дигитален на аналогов -така 4е все тая -гледа6 аналогова картинка и тва е.
Ако наистина иска6 да не ти прекъсва сигнала -от сат -вместо 60 см антена дето я дават от БЕВ си намери -80см-1 метър и сигнала спи.
Според мен пакетите на всеки оператор са набутване, по причина, че не си избираш каквото искаш. Видеотрон има услуга service a la carte, при която плащаш 12-15$ за базовите канали (около 15-20 на брой) + още към 20$ за други 20 канала по избор, като изборът може да бъде променян директно от дистанционното всеки месец. Има и за 30 канала, но за мен и 20 са много поради тъпите програми.
Отдавна предлагат и HDTV терминали, както и такива с харддискове за видеозапис, само дето на по-простите модели са им отрязали връзката с компютър, което ми се вижда възтъпо. Струват по 300$ и нагоре обаче.
Ако Бел има подобна услуга за избиране на канали, значи е все тая коя компания ще избереш.
Дали качеството на HDTV по кабел и по сателит се различава според мен няма никакво значение заради тъпите програми, както казах по-горе. От всичките канали гледам само BBC News, мачове и анимация за детето, което правех и в БГ. Там за 15 лв., тук за 40$ на месец, нищо пари за нищо услуга - справедлива сделка
П.С. Имам интернет, телефон и ТВ от Видеотрон, за година и половина нищо не е спряло и не си е променило качеството нито за момент. За Бел съм чувал, че отвреме-навреме им падат телефонните линии (и DSL интернета най-вече), но нищо сериозно, за Бел ТВ-то - само хубави работи.
Отдавна предлагат и HDTV терминали, както и такива с харддискове за видеозапис, само дето на по-простите модели са им отрязали връзката с компютър, което ми се вижда възтъпо. Струват по 300$ и нагоре обаче.
Ако Бел има подобна услуга за избиране на канали, значи е все тая коя компания ще избереш.
Дали качеството на HDTV по кабел и по сателит се различава според мен няма никакво значение заради тъпите програми, както казах по-горе. От всичките канали гледам само BBC News, мачове и анимация за детето, което правех и в БГ. Там за 15 лв., тук за 40$ на месец, нищо пари за нищо услуга - справедлива сделка

П.С. Имам интернет, телефон и ТВ от Видеотрон, за година и половина нищо не е спряло и не си е променило качеството нито за момент. За Бел съм чувал, че отвреме-навреме им падат телефонните линии (и DSL интернета най-вече), но нищо сериозно, за Бел ТВ-то - само хубави работи.
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Само да допълня с200, че при услугата на Videotron "à la carte 30", която включва базовия пакет дигитална телевизия (около 20 канала, които са пълна боза) плюс още 30 канала по избор, които могат да се сменят всеки месец през дистанционното управление на дигиталния приемник, по телефона или през Интернет, абоната получава още и пълния пакет аналогова телевизия (около 70 канала), т.е. за около 50 - 55$ месечно получава цялата аналогова + базовата дигитална + 30 избрани канала, което не е лоша оферта... И наистина, има големи тъпотии, но като сложиш детски, спортни, природонаучни и филмови, броят лесно стига до 30.
При Бел за съжаление пакетите са кофти откъм съдържание - на поносими цени гледаш само глупости...
Не е лошо да се погледнат и предложенията на Star choise - като че ли в нискотарифния си сегмент са по-атрактивни от Белл...
При Бел за съжаление пакетите са кофти откъм съдържание - на поносими цени гледаш само глупости...
Не е лошо да се погледнат и предложенията на Star choise - като че ли в нискотарифния си сегмент са по-атрактивни от Белл...

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
Ние сме с "Илико" на Видеотрон, плащаме към 42 долара месечно , като имаме 2 пакета мисля и няколко допълнителни програми, като спеис канала и някакъв канал с филми , хубавото по него е че няма реклами. Аз съм доволна, не знам колко точно програми имаме,но като щракам с дистанционното установявам, че са доста. Аз лично гледам само 3-4 програми. За качеството мога да кажа само ,че няма снежинки .
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
IvHaydu написа:Само да допълня с200, че при услугата на Videotron "à la carte 30", която включва базовия пакет дигитална телевизия (около 20 канала, които са пълна боза) плюс още 30 канала по избор,
a имате ли Pay-per-view и оn demand? пей пер вюто е готино щото може да гледаш някое изключително спортно събитие като Андора-Англия за 50$ или "Разбиване" за 60$, а on demand e картотека с над 2000 филма
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
има, ка щяло да няма, даже кеча го въртяха 2-3 месеца аванта за реклама.
3-4 $ е video-on-demand на Videotron, ама в магазина отсреща са по 1-2 $, та няма много смисъл.
И още една екстра, за мен много полезна - към 50-100-200 радиостанции вървят по кабела, повечето само музика, без реклами. Слушам си джаз и блус по цял ден. Сигурно и по сателита има такова нещо, да кажат другите.
Още нещо - Видеотрон скоро пускат и мобилна телефония, сигурно ще има отстъпка ако ползваш обикновен + мобилен телефон, интернет и ТВ от тях. Как е хавата при Бел?
Те предлагат всичко това, ама дали ще се събере човек в 120$ за четирите услуги?
Щото на Видеотрон трите са 100$, предполагам 4-те за 110-120$ ще дойдат (барабар с таксите говоря).
3-4 $ е video-on-demand на Videotron, ама в магазина отсреща са по 1-2 $, та няма много смисъл.
И още една екстра, за мен много полезна - към 50-100-200 радиостанции вървят по кабела, повечето само музика, без реклами. Слушам си джаз и блус по цял ден. Сигурно и по сателита има такова нещо, да кажат другите.
Още нещо - Видеотрон скоро пускат и мобилна телефония, сигурно ще има отстъпка ако ползваш обикновен + мобилен телефон, интернет и ТВ от тях. Как е хавата при Бел?
Те предлагат всичко това, ама дали ще се събере човек в 120$ за четирите услуги?
Щото на Видеотрон трите са 100$, предполагам 4-те за 110-120$ ще дойдат (барабар с таксите говоря).
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
нямам никакъв проблем с HDTV-то по кабел - кристален образ.bp_de написа:Ами между кабел и сателит няма място за сравнение.
естествено Видеотрон са надеждни до момента в който местните кебекуа-техници решат да стачкуват и почнат да секат основните кабели с брадви пак...c200 написа:Според мен пакетите на всеки оператор са набутване, по причина, че не си избираш каквото искаш. Видеотрон има услуга service a la carte, при която плащаш 12-15$ за базовите канали (около 15-20 на брой) + още към 20$ за други 20 канала по избор, като изборът може да бъде променян директно от дистанционното всеки месец. Има и за 30 канала, но за мен и 20 са много поради тъпите програми.
това ми се случи преди 4 години в Монреал и с дни бяхме без връзка, като нямаше и тек-супорт както се сещате и мениджърите вдигаха телефоните даже (ако дочакаш някой да вдигне телефона въобще)...
bp_de не е баш така сравнението, забравяш че кабелите биват и оптични а не само коаксиални
. А доколкото ми е известно няма сателит все още работещ на дължината на вълната на оптичния обхват
.
Ето ти една машинка например като доказателство.
Signal Formats
Video: all formats (analog & digital)
Audio: all formats (analog & digital)
Data rates: 3 Mb/s to 40 Gb/s+
Пробвай се да ми дадеш сателит(ретранслатор) с такава пропускателна способност
.
Основния трафик между Европа и Америка и Америка и Азия доколкото знам е на кабели. Даже на Waterfront цяла зима стоя кораба на Nokia дето ги полага тия кабели
.
А за бъдещето, както казват братята руснаци - Поживьем увидим
!
Optical: the logical choice
While the majority of audio and video transport signals are
carried over copper today, distances are limited to a few
hundred meters for transporting new high definition
standards such as 1080i and 1080p. Signal transport by
optical fiber permits far greater distances without amplifying
and re-clocking, providing greater flexibility in facility
& equipment optimization. In other applications, optical
format provides the required signal security, by eliminating
EMI present in electrical routing. Other users demand
the signal purity that comes with all-optical routing.

Ето ти една машинка например като доказателство.
Signal Formats
Video: all formats (analog & digital)
Audio: all formats (analog & digital)
Data rates: 3 Mb/s to 40 Gb/s+
Пробвай се да ми дадеш сателит(ретранслатор) с такава пропускателна способност

Основния трафик между Европа и Америка и Америка и Азия доколкото знам е на кабели. Даже на Waterfront цяла зима стоя кораба на Nokia дето ги полага тия кабели

А за бъдещето, както казват братята руснаци - Поживьем увидим

Optical: the logical choice
While the majority of audio and video transport signals are
carried over copper today, distances are limited to a few
hundred meters for transporting new high definition
standards such as 1080i and 1080p. Signal transport by
optical fiber permits far greater distances without amplifying
and re-clocking, providing greater flexibility in facility
& equipment optimization. In other applications, optical
format provides the required signal security, by eliminating
EMI present in electrical routing. Other users demand
the signal purity that comes with all-optical routing.
Ства голямо 4есане на езиците -та затова сте напи6а осте няколко изре4ения и завър6вам по темата като изри4но искам да под4ертая - всеки е свободен да избира каквото си иска.
При вси4ки слу4аи - не се и съмнявам 4е и на кабел и на сателит и незнам си какво осте -нямало снежинки ,картината била кристална и така нататка.Всеки които гледа на телеизор с електроно лъ4ева тръба(или както му викаме с кинескоп )
то там все осте тия ТВ са направени да показват АНАЛОГОВИТЕ ПАЛ или НТСЦ или там каквато система е.
та обърнато в дигитална картинака -резолуцията е (това е за ПАЛ ама НТСЦ е от състия калибър) 320х288.
Еми такавъв канал дето да излъ4ва с таква резолуция няма а и да има картинакта пак сте е готина.та даже и от видео касетка да пуснат сигнал-пак сте е готино-просто ТВ не МОЖЕ да покаже пове4е.
и отделно-независимо 4е предават дигитално-в мнозинството от слу4аите връзката между приеммника и ТВ е Видо ОУТ (компоситен сигнал ) или С -Видео оут- ама и в 2 та слу4ая -е там сигнала е конвертиран от дигитален в аналогов-НТСЦ дефиниран 1950
Та затова и вси4ки кленти са доволни.
-гледат и викат -кристална картинка.
Единствено може да се разбере сто за боза е сигнала-ако пътя от сендера до изобразяването е дигитален.
Да кажем следното- дигитален приемник с ХДМИ изход или ДВИ(дигитал) и влиза в ЛЦД ТВ-което може да покаже да кажем 1024х768
Ама колко хора имат таккова оборудване а и са нясно какво трябва да е?
todoto приятелу- тук не става дума по какав на4ин може да се пренася сигнал.тая ма6инка дето си ми я показал е съвсем друго несто.
Когато кабелните телевизии пуснат опти4ен кабел до КРАИНИЯ клиент-тогава сте е прекрано -ама дотогава сте падне 4акане
Методите за Дигитална ТВ -било то кабелна или сат -са стандартизирани и то не от мене.
банда на 1 кабелен канал си е с 10-12 Мега херца а сателита е от 27,36,52 и така нататка - подробности има в интернета колкото иска6.
Все осте законите на физиката са в сила и по малката 4естотна лента озна4ава по малки възможности.
така 4е от де минава сигнала е все тая -въпроса е Какво стига до краиния клент.
а сега ето 1 безпорен факт- като бях миналата година в Ка-записвах няколко филма от Ди6нет -от пеи пер виу и някои други канали с следното оборудване- антена с конвертори сигнала влиза в ПЦ в Сат ДГБ карта и стрима се записва директно на хард диска-вси4ко е цифрово по пътя.
после отварям да видя какво е съдържанието и правя анализ на записа.
бях доста разо4арован 4е вси4ки дигитални канали на Ди6 са с 640Х480 резолуция.като го гледа6 тва на ЛЦД което показва 1200х1024 е боза от всякаде.
оба4е после го плеивам тва на ТВ-амi филма е супер
ПС-едно голямо предимство на сат е 4е има доста инфо и възможност dа се гледа ''по хитър на4ин'' абсолутно вси4ки канaли и тва не струва ни6то.
Докато на кабела може и да може ама аз ли4но не знам как става а и информация по4ти няма- много малко хора се занимават с ''хитро ''гледане по кабел.
Аиде стига 4е голям локум излезна.
Важното е клиента да е доволен - без зна4ение за какво пла6та.
При вси4ки слу4аи - не се и съмнявам 4е и на кабел и на сателит и незнам си какво осте -нямало снежинки ,картината била кристална и така нататка.Всеки които гледа на телеизор с електроно лъ4ева тръба(или както му викаме с кинескоп )
то там все осте тия ТВ са направени да показват АНАЛОГОВИТЕ ПАЛ или НТСЦ или там каквато система е.
та обърнато в дигитална картинака -резолуцията е (това е за ПАЛ ама НТСЦ е от състия калибър) 320х288.
Еми такавъв канал дето да излъ4ва с таква резолуция няма а и да има картинакта пак сте е готина.та даже и от видео касетка да пуснат сигнал-пак сте е готино-просто ТВ не МОЖЕ да покаже пове4е.
и отделно-независимо 4е предават дигитално-в мнозинството от слу4аите връзката между приеммника и ТВ е Видо ОУТ (компоситен сигнал ) или С -Видео оут- ама и в 2 та слу4ая -е там сигнала е конвертиран от дигитален в аналогов-НТСЦ дефиниран 1950
Та затова и вси4ки кленти са доволни.

Единствено може да се разбере сто за боза е сигнала-ако пътя от сендера до изобразяването е дигитален.
Да кажем следното- дигитален приемник с ХДМИ изход или ДВИ(дигитал) и влиза в ЛЦД ТВ-което може да покаже да кажем 1024х768
Ама колко хора имат таккова оборудване а и са нясно какво трябва да е?
todoto приятелу- тук не става дума по какав на4ин може да се пренася сигнал.тая ма6инка дето си ми я показал е съвсем друго несто.
Когато кабелните телевизии пуснат опти4ен кабел до КРАИНИЯ клиент-тогава сте е прекрано -ама дотогава сте падне 4акане

Методите за Дигитална ТВ -било то кабелна или сат -са стандартизирани и то не от мене.
банда на 1 кабелен канал си е с 10-12 Мега херца а сателита е от 27,36,52 и така нататка - подробности има в интернета колкото иска6.
Все осте законите на физиката са в сила и по малката 4естотна лента озна4ава по малки възможности.
така 4е от де минава сигнала е все тая -въпроса е Какво стига до краиния клент.
а сега ето 1 безпорен факт- като бях миналата година в Ка-записвах няколко филма от Ди6нет -от пеи пер виу и някои други канали с следното оборудване- антена с конвертори сигнала влиза в ПЦ в Сат ДГБ карта и стрима се записва директно на хард диска-вси4ко е цифрово по пътя.
после отварям да видя какво е съдържанието и правя анализ на записа.
бях доста разо4арован 4е вси4ки дигитални канали на Ди6 са с 640Х480 резолуция.като го гледа6 тва на ЛЦД което показва 1200х1024 е боза от всякаде.
оба4е после го плеивам тва на ТВ-амi филма е супер

ПС-едно голямо предимство на сат е 4е има доста инфо и възможност dа се гледа ''по хитър на4ин'' абсолутно вси4ки канaли и тва не струва ни6то.

Докато на кабела може и да може ама аз ли4но не знам как става а и информация по4ти няма- много малко хора се занимават с ''хитро ''гледане по кабел.
Аиде стига 4е голям локум излезна.

Важното е клиента да е доволен - без зна4ение за какво пла6та.
Това, което си записвал от Dishnet е било стандартен NTSC, а не HD, така че не знам защо си очаквал да видиш нещо различно от 640/480. Dishnet, Bell, Starchoice, както и кабелите си имат цифрови HD канали, само че ти трябва и съответния терминал, че и да си платиш за програмите. Предполагам, че го знаеш добре. Кабелните със сигурност предават на 1080i. Телевизорът работи чудесно на HD и с компонентна аналогова връзка, а не само с HDMI. Ако не вярваш, ще снимам екрана на телевизора и обещавам да не си играя да променям снимката 
Качеството на някои HD канали при един и същ кабелен оператор е различно, защото зависи какво оборудване и енкодери имат примерно CTV или NBC за да подадат изходния сигнал. Преносът си е по една и съща честотна лента.

Качеството на някои HD канали при един и същ кабелен оператор е различно, защото зависи какво оборудване и енкодери имат примерно CTV или NBC за да подадат изходния сигнал. Преносът си е по една и съща честотна лента.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001