Ikonomi4eska Informatika

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
holy

Ikonomi4eska Informatika

Мнение от holy »

Zdraveite saforumci !
Iskam da popitam dali ima niakoi ot vas, zavar6il v BG specialnost "Ikonomi4eska Informatika"? Interesat mi e nai-ve4e kam tova kakvo e prodalzil da u4i tuk (ako izob6to si e dou4val :-) .
Problema mi idva ot tova, 4e s takava specialnost ne se "4ustvam" nito ikonomist, nito inzener, nai-malko pak programist.
Kakvo spored vas e nai-dobre da se izbere kato prodalzenie na obrazovanieto, kurs niakakav li... ? O4akvam saveti ot hora s opit v tazi oblast...
Pozdravi
Holy
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

То че има, има, само че не мисля да доучвам, понеже сякаш не е нужно за работата ми... Иначе си мисля, че можеш всичко да учиш, стига да знаеш какво ти се работи после, и така да си продължиш обучението.

Аз смятам да се огранича със сертификати, досега не съм видял нужда от тукашна диплома (но пък и още не съм видял много...).
Аватар
holy

.

Мнение от holy »

Nikoi li ne dou4va v taia Canada... ?
Аватар
bbb

Мнение от bbb »

Vij dali "Informatique de gestion" ne e tvoiata programa.
Стойте далече от прожекторите.После ще е късно. :) :) :)
Аватар
Koko

Re: .

Мнение от Koko »

holy написа:Nikoi li ne dou4va v taia Canada... ?
Според мен, за човек завършил икономика в България пътя в Канада е само един – изкарване и на някакво тукашно образование или сертификат. Оттам нататък обаче избора от различни специалности, както и различно ниво на обучение е твърде голям за да може да ти даде човек конкретен и полезен съвет. Ако може да конкретизираш малко повече въпроса – каква специалност те интересува и какво ниво на обучение (неотдавна във форума имаше тема за сравнението между учене в колеж и МВА програма например), то тогава и отговорите може да са по-конкретни.

Това което мога да ти кажа на база собствения ми опит е следното – трябва да се намери добър баланс между трудов стаж и съответно тукашно образование. От тази гледна точка за мен най-удачни са учебните програми на професионалните асоциации (например CGA по счетоводство или CSC по инвестиции), доколкото тези програми са направена за хора които основно работят и учат помеждодругото. Все пак трябва да се има предвид че този тип програми са тежки за изкарване, отнемат доста време и струват доста пари.
Ако обаче твоите планове са само да учиш, без да работиш в същото време, то тогава горния вариант може и да не е най-добрия за тебе.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
ivan1901

Мнение от ivan1901 »

Аз съм завършил това и мога да кажа, че на никой тук не му пука дипломата ми стига да върша работа.

Ако си на ти с програмирането или ИТ администрацията си ОК иначе сама си избирай какво да правиш а относно доучването всеки си решава. Аз сега записвам френски и project management в McGill а по натам мисля да изгладя и малко английския си , а защо не и MBA.

Ако знаеш каде искаш да стигнеш ще намериш път.
Това е скромния ми опит - все пак съм само от няколко месеца в страната.
Заключено