Свидетелство за съдимост от Германия!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Gavrosh

Свидетелство за съдимост от Германия!

Мнение от Gavrosh »

Здравейте,

Необходимо ми е свидетелство за съдимост от Германия, но в момента живея в България. Някой може ли да ми каже малко по- подробно как да си извадя този документ, приблизително колко ще ми струва и за колко време става готово?

Благодаря предварително!
todevkalin

Мнение от todevkalin »

Здравей,
Бях пуснала неотдавна тема за свидетелство за съдимост от Германия.Спестявам ти търсенето и ти я копирам тук.

Здравейте,
Пускам тази тема в помощ на всички, които са пребивавали повече от 6 месеца в чужбина и то-точно в европейска държава и трябва да си изкарват свидетелство за съдимост за Букурещ.Ние със съпруга ми сме работили в Германия и ваденето на свидетелството ни отне повече от месец.
Първо трябва да отидете до посолството на съответната държава и да вземете формуляр за попълване.Попълва се на ръка с печатни букви или на машина.В интернет намерих формуляр за свидетелство за съдимост от Германия, но имаше малка разлика с този, който ми дадоха от посолството.Може би за всяка държава е различен.След като го попълните трябва да преведете по банков път определена сума.За Германия е 13 Евро, превеждат се на сметка в Dutsche Bank.Служителката в посолството ни каза, че не е сигурна дали ще стане с чек и по-добре е по банков път.Оказа се, че за да преведем тези 13 евро, банката ни взима 10 евро за международния превод, 7 евро за самата банка(в случая-Булбанк) и сумата от 13 евро вече става на 30 евро.Не съм сигурна дали и немската банка не взима някаква сума.Добре, че имаме познати в Германия и те ни направиха превода.
С попълнения формуляр , копие от превода и лична карта отивате в посолството, подписвате се пред служителката ,плащате 30 лв.за заверка на подписа и след 1 час си получавате формуляра обратно.Ако сте си сменили фамилията ще ви поискат и оригинала на брачното свидетелство.
Слагате в плик формуляра и копието от превода и ги изпращате на посочения на формуляра адрес( по възможност с куриерска фирма).Свидетелството го изкарават същия ден, зависи вече от българските пощи кога ще го получите.
Това е, надявам се да съм помогнала на някого.Пожелавам ви много успех и стискам палци на всички от априлската сесия.
bp_de

Мнение от bp_de »

зна4и според мене инфото на todevkalin е старо- аз си вадих такова 10.2005 и зената тука в немско е 14-15 евро.съдеики по тоя факт -не е възможно в Бг да е 13.

Ли4но правено то мене-но с уговорката 4е аз си живея в немско постояно.
отива6 в съсвета и казва6 4е ти трябва такова несто-сори забравих му името на немски-и само си казва6 името-и служителя го пуска по служебен път-като съответно те таксува гореупоменатата сума.
после това несто идва директно с поста до дома-като от на4алото до пристигането на писмото е към 2 семици -20 дена.

та съдеики по това и имаики си работа неедноктатно с немското посолство в Бг-просто не мога да повярвам 4е става за 1 ден.
Pacco

Мнение от Pacco »

Ние изкарвехме свидетелство за съдимост от Германия през май тази година.Всичко беше точно както е писал todevlakin.С разликата че платихме чрез Биохим.Общо за едно свидетелство ни излезе 90 лв.Наистина ги изкарват за един ден.Пристигнаха по пощата след около 3 седмици заедно с обратната разписка.
bp_de

Мнение от bp_de »

:D
ясно -зан4и нека да уто4нимевентуално- вси4ко ставало з а1 ден -да превод на пари и не6тата в немското посолство е възможно да са за
1 де- оба4е се 4ака-2-3 седмици докато ония от централното буро в Бон пратят тая хартиика.
това време си го пи6е на саита им. Та и до утре да ми разпрявяте
4е суринта подава6 каквото трябва и за един ден има6 свидетелство
за съдимост от немско -......
ама като и да е да не изпадаме в подробности.
Gavrosh

Мнение от Gavrosh »

Благодаря за информоцията!
Заключено