Angliiska ili frenska protzedura?
Angliiska ili frenska protzedura?
Zdraweite.
Nie sas jena mi i deteto pristignahme v Canada predi tri mesetza. Protzedurata ni otne tochno 5 godini prez rumanskoto posolstvo.
Sega i sestra mi iska da diode pri nas, no se chudim prez koia protzedura da kandidatstwa.
Tia ima frenska gimnazia no e zavarshila predi 10 godin i e zabravila vsichko ot frenskia. Raboti kato zabotehnik. Iska i se da zapochne da uchi angliiski za da znae ezika kato diode pri nas, no ot druga strana ako triabva da kandidatstva prez federalnata protzedura shte triabva da se iavi na test po angliiski predi da si e podala dokumentite. Taka li e?
Az si mislia da ia nakareme da kandidatstva po frenskata protzedura. Tam ne e neobhodimo da predstaviash document za vladeene na ezika i do interviuto tia shte moje da si vastanovi chast ot frenskia za 4-5 mesetza. Angliiskia shte go uchi zaedno s frenskia ili kato diode v Canada.
Tia ne e omajena i e s poluvishe obrazovanie (zabotehnik). Mislite li che shte e problem da sabere tochkite?
Ako kandidstwa prez Quebec, a nie sme v Calgary – tova problem li shte e za neia. Ili e po-dobre da “spestim” tozi fakt.
Molia vi daite saveti i mnenia.
Nie sas jena mi i deteto pristignahme v Canada predi tri mesetza. Protzedurata ni otne tochno 5 godini prez rumanskoto posolstvo.
Sega i sestra mi iska da diode pri nas, no se chudim prez koia protzedura da kandidatstwa.
Tia ima frenska gimnazia no e zavarshila predi 10 godin i e zabravila vsichko ot frenskia. Raboti kato zabotehnik. Iska i se da zapochne da uchi angliiski za da znae ezika kato diode pri nas, no ot druga strana ako triabva da kandidatstva prez federalnata protzedura shte triabva da se iavi na test po angliiski predi da si e podala dokumentite. Taka li e?
Az si mislia da ia nakareme da kandidatstva po frenskata protzedura. Tam ne e neobhodimo da predstaviash document za vladeene na ezika i do interviuto tia shte moje da si vastanovi chast ot frenskia za 4-5 mesetza. Angliiskia shte go uchi zaedno s frenskia ili kato diode v Canada.
Tia ne e omajena i e s poluvishe obrazovanie (zabotehnik). Mislite li che shte e problem da sabere tochkite?
Ako kandidstwa prez Quebec, a nie sme v Calgary – tova problem li shte e za neia. Ili e po-dobre da “spestim” tozi fakt.
Последно промяна от i.m. на Пон Авг 21, 2006 3:05 pm, променено общо 1 път.
По коя процедура...
Така... Първо, честито, че вече сте в Канада. 5-те години ми се струват страшно дълъг период - намирисва ми на федералната процедура. Процедурата на провинция Квебек е около 1-1,5 години. Лично аз ще ползвам френската процедура с документи и интервю на този език, въпреки, че никога не съм го учил досега. Просто от това, ккоето изчетох досега, на кандидатите с френски се гледа с по-добро око. А тя щом е с френска ЕГ, да не се замисля - като почне курса, езиковите познания, които са закърнели, но не са изгубени, бързо ще се възстановят. А както посочи ronni - с кандската виза идва в Калгари при вас.
Дали ще й стигнат точките - да си направи онлайн теста.
Дали ще й стигнат точките - да си направи онлайн теста.
Последно промяна от Darkblade на Нед Авг 20, 2006 9:11 am, променено общо 2 пъти.
I am here because you broke something!
Re: Angliiska ili frenska protzedura?
Според мен шансовете на сестра ти са по-добри по квебекската процедура.i.m. написа:Zdraweite.
Nie sas jena mi i deteto pristignahme v Canada predi tri mesetza. Protzedurata ni otne tovhno 5 godini prez rumanskoto posolstvo.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Да, сега има едно фалшиво чувството че е забравила всичко. Когато започне да учи френския ще се изненада колко много неща помни.alkaponbg написа:И аз мисля че френския ще и се възвърне бързо

Забравихте как изглежда България? Тя е красива - http://nigor.myphotoalbum.com/
Az si mislia da ne se spomenava fakta che nie sme v Calgary. Ako triabva da dava nash address shte posochi niakade v BG. Pri moite roditeli naprimer.comptable написа:Моят СЪВЕТ е : НЕ ЧАКАЙТЕ ПОВЕЧЕ СЪВЕТИ ! Да започва процедурата за Квебек по-бързо. И помислете как да обясни факта, че вие сте в англоговорящата част, а тя кандидатства за френската!
Zaia , BLAGODARIA za link-a.
Imam niakolko vaprosa otnosno otzenkata na niakoi ot neshtata v tablitzata tuk http://www.iijcan.org/qc/laws/regu/i-0. ... whole.html
1. Training. Sestra mi e s poluvishe zabotehnichesko obrazovanie.
Tova (d) 3-year postsecondary diploma
ili
g) 3-year undergraduate university degree
2. Employment. Imame priatel v Montreal koito ima zabotehn. lab. Kakav dokument moje da ni napishe za da pokajem che ima rabota, kato predvaritelno se znae che tia niama da raboti tam.
4 Adaptability. Kolko tochki da si sloji za
- personal qualities
- motivation
Imam niakolko vaprosa otnosno otzenkata na niakoi ot neshtata v tablitzata tuk http://www.iijcan.org/qc/laws/regu/i-0. ... whole.html
1. Training. Sestra mi e s poluvishe zabotehnichesko obrazovanie.
Tova (d) 3-year postsecondary diploma
ili
g) 3-year undergraduate university degree
2. Employment. Imame priatel v Montreal koito ima zabotehn. lab. Kakav dokument moje da ni napishe za da pokajem che ima rabota, kato predvaritelno se znae che tia niama da raboti tam.
4 Adaptability. Kolko tochki da si sloji za
- personal qualities
- motivation
За съжаление със сигурност мога да ти отговоря само за точка 4 - това са точки, давани от интервюиращия на самото интервю по негова преценка. Преди интервюто тя трябва да събира минимум 50 точки, за да има шанс да мине. Под точка 9 пише, че за самостоятелен кандидат предварителната оценка без точки 7 и 4 е 50т минимум (защото по точка 7 се оценява съпруга, а по точка 4 се оценяват адаптивността, мотивацията и знанията й за Квебек на самото интервю).
На въпроса за образованието ми се струва, че е по-скоро d. А какви доказателства трябва да предоставите за осигурена работа нямам никаква представа. Логично е да е договор, но нека каже някой с опит.
На въпроса за образованието ми се струва, че е по-скоро d. А какви доказателства трябва да предоставите за осигурена работа нямам никаква представа. Логично е да е договор, но нека каже някой с опит.
- webmastera
- Обратна връзка: