Някой знае ли как се смятат часовете, ако си надвишил 40
Някой знае ли как се смятат часовете, ако си надвишил 40
Някой знае ли как се смятат часовете, ако си надвишил 40, примерно имаш 60 часа седмично за два месеца. Това прави ли общо три месеца или пак се броят за два?
Ако, говориш за пробен период, на мен ми изискваха около 480 часа, за да ме назначат на постоянен договор или по друг начин казано около 3 месеца работа. Щом направих 480 часа ме назначиха по-рано на постоянен договор, макар че бях работила по-малко от 3 месеца.
Ако, питаш как се заплащат извънредните часове, когато си на постоянен договор или не, мисля че при мен е двойно, но при други мои познати е 1.5 пъти.
Ако, не съм те разбрала правилно какво точно питаш, извинявай.
Ако, питаш как се заплащат извънредните часове, когато си на постоянен договор или не, мисля че при мен е двойно, но при други мои познати е 1.5 пъти.
Ако, не съм те разбрала правилно какво точно питаш, извинявай.
Последно промяна от AnnaR на Сря Авг 09, 2006 4:20 pm, променено общо 1 път.
z
Ama to za rabota li stava vapros 

Re: z
Мисля, че да, но не съм 100% сигурнаholy написа:Ama to za rabota li stava vapros

Работната седмица в България е 40 часа - 5 дена по осем часа. Ако се работи повече от 8 часа на ден, удълженият роботен ден не може да бъде повече от 10 часа, но не повече от 48 часа за седмица. Това, разбира се се отнася за работещите по трудов договор. / чл.136 от Кодекса на труда/. Никой работодател няма да се съгласи да напише в трудова книжка по дълга работна седмица от 48ч.
Ако работите като ЕТ или управител в ООД, може да пишете, че работите и повече от 48 часа седмично.
Ако работите като ЕТ или управител в ООД, може да пишете, че работите и повече от 48 часа седмично.