study permit + какво следва след медицинските?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
corsar

study permit + какво следва след медицинските?

Мнение от corsar »

Накратко: аз ще съм студент в Онтарио, трябва да съм там не по-късно от началото на септември. Имам съпруга и малко дете, които ще идват с мен (или по-скоро ще ме посещават). Какво сме направили дотук:

1) На 31-ви юли аз и съпругата ми отидохме в Букорещ на място със всички документи. След дълго чакане, дори не ни извикаха на интервю (е, доста документи им бях предоставил, все пак), ами направо по едно време ни дадоха документи за тримата за медицински изследвания;

2) На 2-ри август успешно тримата минахме медицинските прегледи в Грейнберг, като според лекарката всичко ни е наред и всички резултати са ОК.

Въпрос: някой знае ли оттук нататък какво следва? Казаха ми, че трябва да чакам по пощата писмо "покана за визи" или нещо такова. Казаха, че за студентите по-бързо преглеждали документите след медицинските, та да не изпуснат началото на семестрите.

Някой може ли да ме 'светне' какво евентуално да очаквам в пощата? Ще трябва ли пак да пътувам до Букорещ, или направо в консулството в София ще залепят визите? Въобще не ми е ясно, затова предварително благодаря за каквато и да имате информация!
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Като получиш покана за виза /ако медицинските са ОК/, визата ти я слагат в Букурещ, като паспортът се изпраща с куриер и срокът за връщане на на паспорта обратно при теб е около 15 работни дни.
Заключено