Дете родено в Бг,но...

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
shushi

Дете родено в Бг,но...

Мнение от shushi »

Добър ден на всички!
Извинете ме,ако темата е била вече обсъждана!Ще съм благодарна за малко информация!
Предстои ми да родя дете в Бг-аз съм със статут на постоянно пребиваващ,а съпругът ми е с канадско гражданство.Прочетох доста коментари,но не ми стана ясно как ще влезем в Канада след време :? Ясно е,че детето ще има канадски паспорт,но какви документи ще са необходими за сдобиването с такъв?Акта за раждане трябва ли да е легализиран,защото прочетох,че Канада не зачита апостила и това води до излишни главоболия.
Благодаря предварително! :wink:
Аватар
Mark

Re: Дете родено в Бг,но...

Мнение от Mark »

shushi написа:Добър ден на всички!
Извинете ме,ако темата е била вече обсъждана!Ще съм благодарна за малко информация!
Предстои ми да родя дете в Бг-аз съм със статут на постоянно пребиваващ,а съпругът ми е с канадско гражданство.Прочетох доста коментари,но не ми стана ясно как ще влезем в Канада след време :? Ясно е,че детето ще има канадски паспорт,но какви документи ще са необходими за сдобиването с такъв?Акта за раждане трябва ли да е легализиран,защото прочетох,че Канада не зачита апостила и това води до излишни главоболия.
Благодаря предварително! :wink:
wmesto da se obarkwa6 s informacia, dadena ot forumi, za6to ne im se obadi6 w Pasportnata slujba w Canada i da gi pita6 kakwo iskat ?

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
Аватар
taralej

Мнение от taralej »

Моята дъщеря е родена в БГ. Когато се роди детето се обаждате в Консулската служба и те ви изпращат формуляри за попълване/за кан. паспорт на детето/. Подпълвате ги, слагате снимки на детето..снимките трябва да са подписани на гърба от личния лекар на бебето..някакво правило, че личния лекар гарантира, че познава бебето/.. легализирате акта за раждане и изпращате всичко на консулския офис...те ще ви пратят и лист с всичко което трябва да направите и как точно да го направите...дават и описание как да са направени снимките. ....после консулството праща цялата документация в Букурещ..от Букурещ ги преглеждат и ги пращат в Канада и от там издават на детето паспорт с които после спокойно си влизате в Канада. Паспорта ще пристигне в консулството от където отивате да си го вземете след като са се обадили, че е там или ви го пращат. Цялата процедура отнема около 6 месеца.
"Книгата на живота започва с един мъж и една жена в една градина, а завършва с Апокалипсиса." - Оскар Уайлд
shushi

Мнение от shushi »

Mark аз съм говорила тук със паспортна служба и ми обясниха,че детето може да влезе в Канада и само с удостоверение за канадско гражданство,защото "не представлява опасност за Канада" :D Отнема около 3 месеца и процедурата е през нашия консулски отдел,Букурещ,Канада и после по обратния ред.Проблем можело да възникне с властите на напусканата от нас държава.И съм сигурна,че така и ще стане.
Тaralej много ти благодаря! :wink:
Заключено