Някой изпадал ли е в такава ситуация???
Някой изпадал ли е в такава ситуация???
Здравейте! Аз изпаднах в следната ситуация. Взето интервю, получени баркодове, направени медицински. Чакаме визи, дето се вика, обаче...! На нас със съпруга ни ни предстои развод. Малко е неуместно да коментирам повече по въпроса, знам само, че аз искам да продължа пътя си за Канада, но не знам какво трябва да направя защото всичките ни документи са общи. Нямаме деца, а и аз съм водещата, но ми се струва, че трябва да почнем всичко отначало поотделно. Така ли е?! Благодаря на всички, които ми отговорят.
Благодаря за бързия отговор. Значи не е проблем да замина сама, след като си имам самостоятелен сертификат за селекция. А той може ли за замине също сам. До колкото ми е известно, не би могъл преди мен. Също искам да попитам, това би ли ми създало някакви проблеми като кацам там, някакви въпроси и т.н.
Ако посолството в Букурещ разбере че сте в процес на развод ще ви анулира досието понеже сте получили сертификати като семеиство а не по -отделно /точките са различни /.Затова щом ти си водеща е добре да се разберете с мъжа ти първо да кацнеш в Канада и да вземеш резиденстка карта и чак тогава може да си променяте статута /по този начин и тои може да кацне след теб/ .Да, и ти като водеща задължително трябва да кацнеш преди него
Не знам ако посолството разбере какво ще стане, но мисля, че излишно ще си усложниш живота. След като сте минали цялата процедура, направо не е за вярване да искаш да минеш през всичко това отново. А и разводите се проточват - не става от днес за утре. Ще минят няколко месеца в най-безболезнения вариант.
Щом си решила така и така да ходиш в Канада, вземи си визите, а тогава прави, каквото си искаш. Още повече щом си водеща - тогава пък 'хептен' няма да имаш проблеми, защото така и така трябва да кацнеш първа.
Та, дори и да се разведете още тук, в България, просто кацни в Канада и тогава му мисли.
Успехи
Щом си решила така и така да ходиш в Канада, вземи си визите, а тогава прави, каквото си искаш. Още повече щом си водеща - тогава пък 'хептен' няма да имаш проблеми, защото така и така трябва да кацнеш първа.
Та, дори и да се разведете още тук, в България, просто кацни в Канада и тогава му мисли.
Успехи
?
Според мен е най-добре първо да си вземете визите, да кацнете в Канада, а там - ако развода ви е належащ - да си се разведете и всеки да си поеме по пътя. Иначе всичко останало си е чиста загуба на време, пари и нерви. А и не гонете късмета, който вече ви се е усмихнал! 

re
Vsi4ki saveti vi informirat pravilno..samo 4e vaprosat , koito e postaven ne e kaka da prodaljim saedno...mnogo ot na6ite saforumci ne snaiat (i slava bogu , 4e ne go snaiat), 4e kogato se stigne do rasvod , ne e vasmojno da se stroi ob6 proekt...taka 4e as dopuskam 4e saprugat ne iska da podava dokumenti sa visa...taka li e? I ako e taka kak da se ismakne ot tasi situacia gospojata...?
rasbira se nai dobroto e da si traiat i da se praviat na nai -dobroto semeistvo, ama as snam ot opit , 4e tasi opcia e nevasmojna
kavoto i da se slu4i, snaite , 4e rasvodat ne e krait na sveta, jivotata prodaljava i dori poniakoga stava po-hubav
Na dobar 4as
rasbira se nai dobroto e da si traiat i da se praviat na nai -dobroto semeistvo, ama as snam ot opit , 4e tasi opcia e nevasmojna
kavoto i da se slu4i, snaite , 4e rasvodat ne e krait na sveta, jivotata prodaljava i dori poniakoga stava po-hubav
Na dobar 4as
Re: Някой изпадал ли е в такава ситуация???
Не остана, а и процедурата по самия развод най-вероятно ще продължи и след получаване на визите.pusi написа:Здравейте! Аз изпаднах в следната ситуация. Взето интервю, получени баркодове, направени медицински. Чакаме визи, дето се вика, обаче...! .
Може и да не е проблем, но може и да е проблем. Всичко зависи от това кога точно ще се разведеш и кога ще си получиш визата:pusi написа:... Значи не е проблем да замина сама, след като си имам самостоятелен сертификат за селекция...
Вариант 1. Ако ви издадат визите преди да сте се развели:
Подвариант А: Да се разведете преди да си влязла в Канада. В този случай, визата ти става невалидна и трябва да кандидатстваш отново от самото начало! Каквото и да правиш, гледай да избегнеш този сценарий!
Подвариант Б: Влизаш (или влизате) в Канада и се развеждате след това. Веднъж като влезеш в Канада и станеш Permanent Resident, можеш да се разведеш когато си искаш. Преди да сте се развели, мъжът ти също може да влезе (заедно с теб, или след теб) и да стане канадски Permanent Resident. Един вид, влизате си в Канада като всяко друго семейство, а тук вече всеки си поема в неговата посока. Този вариант има едно малко неудобство - възможността единият съпруг да претендира за издръжка от другия съгласно канадските закони, но след като нямате деца, не вярвам това да е сериозен проблем.
Вариант 2. Ако се разведете (или държите да го направите) преди да са ви издали визите:
- Независимо дали вече сте се развели или смятате да го направите, трябва да уведомите канадското посолство. Понеже ти си водеща, ще можеш да премахнеш съпругът си от молбата си и да продължиш процедурата самостоятелно. Не съм сигурен, но мисля, че кандидатурата ти ще бъде преразгледана от Виена съгласно точките за самостоятелен кандидат и ще ти издадат нов сертификат за селекция. При този вариант, мъжът ти няма да може да дойде в Канада.
Obey gravity ... It's the law!
малко продължение по тамата
СЛЕД РАЗВОДА НА КАНАДСКА ЗЕМЯ АКО ЕДИНИЯ ОТ КАНДИДАТИТЕ - НАПРИМЕР ТОЗИ КОЙТО НЕ Е БИЛ ВОДЕЩ В ПРОЦЕДУРАТА ПО ЕМИГРАЦИЯ РЕШИ ДА СЕ ОЖЕНИ ОТНОВО В БЪЛГАРИЯ - КАК И КОЛКО ВРЕМЕ Е НЕОБХОДИМО ДА ВЗЕМЕ ПРИ СЕБЕ СИ НОВАТА СИ ИЗГОРА В КАНАДА
КОИТО ЗНАЕ НЕЩИЧКО ПО ВЪПРОСА НЕКА СПОДЕЛИ
КОИТО ЗНАЕ НЕЩИЧКО ПО ВЪПРОСА НЕКА СПОДЕЛИ
Re: Някой изпадал ли е в такава ситуация???
Ako doidete v Quebec, zaedno ili parvo ti, posle toi, moje da se razvedete tuk izklu4itelno barzo ako dokajete, 4e 3 /mislia/ meseca ima fakti4eska razdiala, t.e. ne jiveete pod edin pokriv.pusi написа:Здравейте! Аз изпаднах в следната ситуация. Взето интервю, получени баркодове, направени медицински. Чакаме визи, дето се вика, обаче...! На нас със съпруга ни ни предстои развод. Малко е неуместно да коментирам повече по въпроса, знам само, че аз искам да продължа пътя си за Канада, но не знам какво трябва да направя защото всичките ни документи са общи. Нямаме деца, а и аз съм водещата, но ми се струва, че трябва да почнем всичко отначало поотделно. Така ли е?! Благодаря на всички, които ми отговорят.
Да, прави сте за това! Точно това и смятаме да направим. Защото съпруга ми също иска да иде в Канада, просто не искаме да продължаваме да сме заедно. По принцип не сме тръгнали да се развеждаме веднага и на всяка цена тук. Посто съм чувала, че там била по сложно и затова го обмислихме като вариант. Просто ще си вземем визите и ще видим заедно или поотделно. Много съм признателна на всички, които така присърце приеха проблема ми! Дано някой път успея и аз да ви се реванширам!!! :beer2:
Няма да е по-сложно. Отидете и тогава му мислете.pusi написа:Да, прави сте за това! Точно това и смятаме да направим. Защото съпруга ми също иска да иде в Канада, просто не искаме да продължаваме да сме заедно. По принцип не сме тръгнали да се развеждаме веднага и на всяка цена тук. Посто съм чувала, че там била по сложно и затова го обмислихме като вариант. Просто ще си вземем визите и ще видим заедно или поотделно. Много съм признателна на всички, които така присърце приеха проблема ми! Дано някой път успея и аз да ви се реванширам!!! :beer2:
Успех