Провинции и градове. Предимства и недостатъци.

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
A_TES

Мнение от A_TES »

Ще помоля в тази тема да пишат само хора с лични впечатления от градовете, в които са живяли.

Мисля, че такава тема би била полезна, както за тези, които все още не са заминали за Канада, така и за онези, които вече живеят там.

С молба към модераторите да трият всяко мнение, което не съответства на заглавието на тази тема!
Също така моля модераторите да поставят темата да стои най-отгоре.
bp_de

Мнение от bp_de »

A_TES - нисто ли4но-но има6 10 поста и ве4е с претенции както се казва.
това дето го пита6 -ако се напане6 да потърси6 из форума сте нау4и6 много.има поне 10 теми -за разли4ните градове и провинции -надълго и 6ироко обсъждани.

Та наготово информация няма -това първо и второ - сънародниците които ве4е са в канада както ти казах са писали доста по въпроса едвали сте го направят отново и специално за тебе -освен ако не се представи6 -може пак да си някаква VIP или де да знам.

Със здраве.
Аватар
totev

Мнение от totev »

ами той целия форум е за това, имаш архив 4 години, сядай и чети, поне малко конкретизирай какво те интересува.Аз от много време чакам някой от Юкон да пише вървят ли картофите, ама няма :D
...мразя мастика без айрян...
Аватар
VanBC
Модератор

Re: Провинции и градове. Предимства и недостатъци.

Мнение от VanBC »

A_TES написа:Провинции и градове. Предимства и недостатъци..
Би ли уточнил първо кои характеристики считаш за предимства и кои за недостатъци ... Щото едно и също нещо за някои хора е предимство, за други - недостатък :nenam: :D !
Obey gravity ... It's the law!
A_TES

Мнение от A_TES »

bp_de написа:A_TES - нисто ли4но-но има6 10 поста и ве4е с претенции както се казва.

Не отправих претенции, а отправих молба.
А що се отнася до правото на претенциите, освен повечето постинга, които трябва да съм написъл, и толкова правописни грешки ли трябва да допускам?
bp_de написа:...сънародниците които ве4е са в канада както ти казах са писали доста по въпроса едвали сте го направят отново и специално за тебе...

Разбирам, щом е така може би не трябва да питам, понеже никой няма да отговори специално на мен. Ами тогава никой не трябва да пита. Хм...ми тогава какъв е смисъла на този форум?!? А сетих се, смисълът е да се правим на остроумни и да се караме помежду си (забелязах, че в темите, където юзърите се обиждат и карат, тогава никой на никого не прави забележка...а ясно, значи това е целта на форума).
totev написа:ами той целия форум е за това, имаш архив 4 години, сядай и чети, поне малко конкретизирай какво те интересува.

Точно така, има я тази информация, и тя стои там някъде измежду хилядите страници, които са изписани за последните 4 години. Но моята идея е всичката тази информация да бъде синтезирана в една тема, която да стои най-отгоре. По този начин тези, като мен, които имат по 10 поста и нямат право да питат, ще могат да си прочетат и да си изградят някакво мнение относно това, къде биха искали да живеят.
А що се отнася до това, което ме интересува, съм го написал недвусмислено: предимства и недостатъци на провинциите и градовете в Канада.
totev написа:Аз от много време чакам някой от Юкон да пише вървят ли картофите, ама няма
Дано поне в твоите си очи да изглеждаш остроумен, защото в моите, няма да казвам какво впечатление създаваш.
VanBC написа: Би ли уточнил първо кои характеристики считаш за предимства и кои за недостатъци ...
Я да видим сега кои характеристики считам за предимства и кои за недостатъци!
Може би ако на работното си място имам един такъв като теб, който не знае кое е предимство и кое недостатък и се чуди и мае, и пита за характеристики на предимствата и т.н...ами може би наличието на такъв колега бих сметнал за недостатък.

Чудя се толкова ли е трудно да разбереш!?!
VanBC написа:Щото едно и също нещо за някои хора е предимство, за други - недостатък :nenam: :D !
Вече се чудя какво ли знаеш, и има ли смисъл да продължавам да пиша, щом трябва да разчитам на такива хора да помагат с информация.
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Може би ако на работното си място имам един такъв като теб, който не знае кое е предимство и кое недостатък и се чуди и мае, и пита за характеристики на предимствата и т.н...ами може би наличието на такъв колега бих сметнал за недостатък.

Отава е много тих и спокоен град. Малко като санаториум.

А сега ми кажи това предимство ли е или недостатък?

За една майка с 3 деца би било предимство.
За един млад човек на 20-25 свикнал на забавления и нощен живот е недостатък.
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

За Монреал и предимствата му и недостатъците през моите очи. Предимства : имам много приятели, обичам зимата. Минуси : 7-8 часа полет до Европа, топлото лято и дървените къщи.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
A_TES

Мнение от A_TES »

iliana написа: Отава е много тих и спокоен град. Малко като санаториум.

А сега ми кажи това предимство ли е или недостатък?

За една майка с 3 деца би било предимство.
За един млад човек на 20-25 свикнал на забавления и нощен живот е недостатък.
Можеш да го кажеш така, както е от твоята гледна точка, а после остави хората сами си направят изводи за себе си.
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

И утре когато мойта гледна точка се окаже различна от твойта кой ще обвиниш че те е излъгал? Щото тоз форум е пълен с излъгани.
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Абе пич, много си нагъл бе брато. Как точно очакваш да получиш инфо като се държиш по този начин.
Една от причините да пиша в бгканада, че искам да давам инфо на новобранци като теб, щото и аз съм бил новобранец и знам колко ценна може да бъде всяка информация.
Ти обаче първо си нагъл, второ си мързелив и трето започна да раздаваш правосъдие във форума захапвайки сладури като ВанБС и Илияна.
Понякога се чудя дали да не се банна от форума за 3 или 6 месеца, за да не ми пилят нервите такива като теб, мамка му.
A_TES

Мнение от A_TES »

И защо ме обиждаш? Защото защитавам гледната си точка ли?
И как точно разбра, че съм мързелив? Като поисках да се систематизира информацията, от което ще са доволни всички ли?

Нямам намерение да се карам с който и да е, затова ще продължавам да си чета и да пиша по-малко.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Още нещо което не харесвам в Монреал. Гледаш хубав квартал, чист и подреден, изведнъж в центърът на всичко клепнали сграда за социално слаби , пълна с какви ли не утрепки и заобиколена с мръсотия. Не знам как е в другите градове на Канада и дали го има тоя парадокс.

А бе население, какво ви прихвана всичките :shock: . Само се заяждате. :roll:
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Canada

Мнение от hullboy »

Kam A_TES

Hullboy koito e pomognal na dosta hora ste se opita da uspokoi topkata i da ti pomogne i na teb

Vaprosta ti e mnogo obst. Davam ti primer.
Ako vlezes v edin dealershp ( magazin za koli ) kadeto ima 30 vida modeli i kazes:

Dobar den iskam da mi pokazete vsichki modeli avtomobili. Da mi kazete za predimstva i nedostatatsi.

Ste ti se usmihnat i nikoi njama da te vzeme naseriozno.

Ste ti dadat brosuri na vsichki modeli i ste ti kazat kato se spres na edin dva zapovjadai pak.

Sastoto e i tuk.

Izberi si edna provintsja i pitai za neja, ste se nameri koi da ti otgovori garantiram ti.
Ako ne ti haresa izberi druga i pak pitai.

Hullboy
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

A_TES написа:
VanBC написа: Би ли уточнил първо кои характеристики считаш за предимства и кои за недостатъци ...

VanBC написа:Щото едно и също нещо за някои хора е предимство, за други - недостатък :nenam: :D !
Вече се чудя какво ли знаеш, и има ли смисъл да продължавам да пиша, щом трябва да разчитам на такива хора да помагат с информация.
Въпросът ми беше напълно сериозен и не виждам защо го приемаш като заяждане или остроумничене :roll:. Заяждане е когато оценяваш или поставяш под съмнение характера и способностите на автора на някой постинг, а не качеството или верността на дадената от него информация, т.е. точно това което правиш ти.

Колкото до предимствата и недостатъците, мога да ти дам още няколко примера:
Ванкувър е най-далеч от България от всички големи канадски градове. Това за някои е предимство, за други - недостатък!
Във Ванкувър вали най-много дъжд от всички канадски градове. Това за някои е предимство, за други - недостатък!
Във Ванкувър няма тежка промишленост, добив на нефт и машиностроене. Това за някои е предимство, за други - недостатък
И т.н., и т.н. ...

Другото което е добре да осъзнаеш е, че това е форум в който хората си прекарват свободното време и в който никой не е длъжен с нищо на никого. Затова, ако зададеш конкретен въпрос на който може да се отговори с няколко реда, най-вероятно ще получиш точен и конкретен отговор. Като задаваш въпроси по които може да се напише роман, не можеш да очакаваш някой да седне да пише с часове ...

Наздраве :beer: и успокой малко топката :wink: ! Както е казал народа, "Блага дума железни врати отваря" :D :beer: !
Obey gravity ... It's the law!
Petio

Мнение от Petio »

na men mi haresva Toronto :
predimstva:

-nai golemiq grad=> po lesno se namira rabota
-govori se english-ne znam koi ti e po dobriq ezik !
-zaplatite sa po golemi
-pove4e vazmojnosti ...

nedostataci:

-jivota e po skap =>osobenno naemite i zastrahovkite

sam si preceni...?!
:D
Pravi kakvoto triabva, pak da stava kakvoto 6te !!!
Заключено