Следя редовно форума и бих искал да попитам следното:
- на интервюто / за което в нашия случай все още няма точна дата а само второ полугодие на 2006 година/, се изисква банкова референция, която до колкото знам трябва да е извадена възможно най-скоро преди интервюто. Интересно за мен е да знам минималната сума която трябва да е вписана вътре. Трябва ли тази сума да съвпада със сумата декларирана при подаването на документите до Виена. Изобщо как стои въпроса с внасяне на една и съща сума в няколко банки с цел издаване на референция и т.н.
Аз не искам да хитрувам, защото знам че да се отиде в Канада без минимума определен от "бюрократите" не е много добра идея, но струва ли си да се отлага интервю докато се съберат поне 10000 $ ,моля някой да сподели или посъветва.
Минимума е сумата която ти искат да влезеш в Канада предполагам че я знаеш + разходите за визи,медицински,самолетни билети и т.н.Напълно законен начин според мен ако нямаш тези пари е да си местиш парите в 2-3 банки и да си извадиш 2-3 референции ,няма нишо лошо в тва да имаш сметки в 3-4 банки нали .Има и още едн краен начин които не се препоръчва но познавам човек минал така /скенер+фотошоп/
Няма смисъл да се прибягва до крайности, по-добър вариант е да вземеш необходимата сума на заем(стига да намериш приятели да ти дадат), внасяш парите на свое име, вадиш референцията и след това теглиш парите и ги връщаш(при добро желание )
Извинявай, че ти разводнявам темата
Това, което питаш, значи ли, че банкова референция трябва едва за интервюто, а преди това просто декларираш някаква сума?
Аз бях останала с впечатление, че се праща референция още с първите документи. Добре би било да съм се заблудила...
Една се изпраща при подаване на първите документи във Виена, а за интервюто се вади още една - най-много месец преди него.
Целта е да докажеш, че не си изхарчил парите за това време.