Легализация на диплома
Легализация на диплома
Какво представлява легализацията на дипломата? Мога ли аз да я направя тая легализация или задължително трябва да се движи от преводаческа фирма?
Легализацията е полагане на печат от Министерството на образованието и науката за удостоверяване на истинността на подписа и печата, положени върху документа. Мисля, че може дипломата са се занесе лично и да се легализира в министерството. Поставя се и Апостил /от Външно министерство/.
бъди красив труп!
-
- Обратна връзка:
за самата процедура за имиграция не ти трябват легализирани копия а само нотарялно заверени и преведени !
а иначе самата легализация може да си я направите и сами
парво в МОН - не взимат пари - не помня колко се цакаше 1 или 2 седмици и после в Консулския отдел на вансно министерсто дето е на канала там взимат пари според бързината на услигата но не е повече от 10 лв бр ако за година не са ги вдигнали драстично
аз си направих легализацията зареди тука но само няма да разправям с какъв интерес и очудване разгледаха всицки печати и марки т.е. дори и за тука - Канада май не трябва легализация ама това ще го казат по знаещите
а иначе самата легализация може да си я направите и сами
парво в МОН - не взимат пари - не помня колко се цакаше 1 или 2 седмици и после в Консулския отдел на вансно министерсто дето е на канала там взимат пари според бързината на услигата но не е повече от 10 лв бр ако за година не са ги вдигнали драстично
аз си направих легализацията зареди тука но само няма да разправям с какъв интерес и очудване разгледаха всицки печати и марки т.е. дори и за тука - Канада май не трябва легализация ама това ще го казат по знаещите
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
L. Pasteur, 1854
hi
canada ne e podpissala edi koi si zenevski sporazumeniya i ne priznava nikakvi legalizirani dokumenti! a i za samata prozedura nikoi ne vi i iska takiva! nosete si samo prevodi, ako moze ot uchebnoto zavedenie v koeto ste uchili, za da vi prvedat samo pechata na universiteta- po-eftino e! kasmet 

Ами тука на запад -подписа (стот пе4ат тука не играе) на норариус е несто свестено . то и затова е нотариус - удостоверява 4е еди кое си е такова.Welder написа:Абе като се замисля , май аз си го измислих. Добре де, тогава ония как ше са сигурни, че дипломата е истинска, само с печата на нотариуса ли се минава? ...така де, те колата на главния прокурор продадоха, какво остава за една диплома...
това 4е в Бг нотариус е............... е друга работа.
та и затова им трябва подписано от нотариус- понеже няма друга институция която да удостоверява истинноста на ...........
то ако и на нотариус не вярват -............... то тогава кои да
удостовери 4е нестата са такива?
А ина4е и да е фал6ива дипломата ( е твоита вероятно не ено сигурно и такива слу4аи има) на канадците не им пука стото в мнозинството от слу4аите тая диплома за нисто не става в канада.
Ами канадците имат 3 000 000 кандидати всяка година -так те пи6ат доколкото си спомням.
ако приемем 4е само 500 000 са по хаи скилед воркер-то това озна4ава 4е имграционните требе да провеят 500 000 дипломи дали са истински.
тук не става дума само за Бг- има каде каде по диви държави - е как сте им проверят тяхните дипломи?
Ти как си представя6 -еди кое посолство прави запитване в еди колко ис унверситета или колежи или там каквото е ..... ми то имма някаде дето за англииски или френски не са и 4ували -па камо ли да говорят и да им върнат резултат.
Отделно пак коло пари сте им струва -стото сумати у4ебни заведения сте им искат такса за тая инфрмация.
ако правят проверка по тоя на4ин то и 10 000 емигранти на година едва ли сте идат в Канада - а там 4акат -трябва прясно месо за мела4ката.
Но пък те хората и затова са се подсигурили- не се признават дипломи и това е .
ако приемем 4е само 500 000 са по хаи скилед воркер-то това озна4ава 4е имграционните требе да провеят 500 000 дипломи дали са истински.
тук не става дума само за Бг- има каде каде по диви държави - е как сте им проверят тяхните дипломи?
Ти как си представя6 -еди кое посолство прави запитване в еди колко ис унверситета или колежи или там каквото е ..... ми то имма някаде дето за англииски или френски не са и 4ували -па камо ли да говорят и да им върнат резултат.
Отделно пак коло пари сте им струва -стото сумати у4ебни заведения сте им искат такса за тая инфрмация.
ако правят проверка по тоя на4ин то и 10 000 емигранти на година едва ли сте идат в Канада - а там 4акат -трябва прясно месо за мела4ката.
Но пък те хората и затова са се подсигурили- не се признават дипломи и това е .
Welder, legalizaciqta e tochno tova, koeto grobari e napisal. s tazi razlika, che prevodyt trqbva da e izvyrshen ot firma, koqto ima dogovor s konsulski otdel, i ot zaklet prevodach (podpisal deklaraciq s firmata za prevod, i vodesht se kato takyv v konsulski otdel).
mojesh da si zanesesh sam diplomata v MON i vynshno, no prevodyt zadyjlitelno trqbva da byde napraven ot takava firma i takyv prevodach. kato trqbva da ima kajesh da ti slojat standaartnite zaverki za MON (v prevoda).
znam vsichko tova, zashtoto az samata sym prevodach.
i kakto be kazano veche, ne ti trqbva.
pozdravi, uzpeh, kysmet i popyten vqtyr.
d
mojesh da si zanesesh sam diplomata v MON i vynshno, no prevodyt zadyjlitelno trqbva da byde napraven ot takava firma i takyv prevodach. kato trqbva da ima kajesh da ti slojat standaartnite zaverki za MON (v prevoda).
znam vsichko tova, zashtoto az samata sym prevodach.
i kakto be kazano veche, ne ti trqbva.
pozdravi, uzpeh, kysmet i popyten vqtyr.
d