Граждани на EU

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
DEAS

Граждани на EU

Мнение от DEAS »

Привет на всички,
първо искам да кажа, че форумът е страхотен помогна ми доста при изпращането на документите и сега на въпроса ми някой знае ли как гражданите на пълноправните членки на EU как пътуват и се установяват в Канада тъй като тя е федерация от UK но имат право сами да си определят външната политика .Питам защото единият ми родител е с двойно гражданство.Благодаря ви.
miteto
Модератор

Re: Граждани на EU

Мнение от miteto »

DEAS написа:някой знае ли как гражданите на пълноправните членки на EU как пътуват и се установяват в Канада тъй като тя е федерация от UK но имат право сами да си определят външната политика
Ако не се лъжа, гражданите на ЕС могат да идват на туризъм без визи (с изключение на новоприетите - Чехия, Латвия и т.н.) но за временна работа или емиграция изискванията са като за всички останали (т.е. тук няма бонус за тях).
bp_de

Мнение от bp_de »

като стане Канада 4лен на EU - тогава гражданите на EU няма да имат проблеми с заселването в Канада.
но дотогава -сте играят по правилата които Канада е поставила за ВСИ4КИ които искат да се заселят постояно там. :D
Petio

Мнение от Petio »

sas sigurnost grajdanite na EU /parvite 10 4lenki/ ne se nujdaqt ot viza za da vleznat v USA i Canada, tova go kazvam ot li4en opit :) ve4e ako iskat da rabotqt legalno im trqbva work premit
Pravi kakvoto triabva, pak da stava kakvoto 6te !!!
joro

Мнение от joro »

bp_de написа:като стане Канада 4лен на EU - тогава гражданите на EU няма да имат проблеми с заселването в Канада.
Ми хайде де, какво чакат тия? След Турция и Израел идва ред и на Канада :D :D :D
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
c200

Мнение от c200 »

Пътуват си на рахат, и не само гражданите на ЕС. Тук има списък на държавите, чиито граждани се нуждаят от виза, за да посетят Канада, другите щъкат на воля.
http://www.cic.gc.ca/english/visit/visas.html
Но това е само за туристи.

За установяването (работа, социални и здравни осигуровки, гражданство и т.н.) няма разлика дали си от Нигерия или от Франция - пускаш документи (да кажем за Skilled Worker), следва виза,с нея кацаш в Канада, следва Permanent Resident Card и т.н.
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Заключено