EU може да ни помогне да заминем в Quebec без френски...

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
ramone

EU може да ни помогне да заминем в Quebec без френски...

Мнение от ramone »

Христос воскресе! Уважаеми Съфорумци,искам всички да поразсъждаваме по една тема,която не ми дава мира от няколко дни! Това наи-много касае тези като мен,които още са пред изпращане на DSC
до Виена,но ще е хубаво и тези,които са зминали да споделят и тяхната гледна точка! :) Струва,че сумата от 390 CAN, която трябва да се изпрати,за обработка на документите е ненормално завишена,а на всичко отгоре като те върнат на интервюто заради френския трябва да я внесеш наново,ако опиташ пак! Според мен тук става дума за лов на риба в мътна вода! Убеден съм,че когато ни приемат в EU и европеиското законодателство заработи тук,тази "такса" драстично ще намалее,което само по себе си ще обезсмисли знанията по френски! Просто няма да има смисъл да те връщат за 30 CAN $! Редно е знаниятя по френски да носят допалнителен бонус точки,а не да са основен критерий! И малко дете би се светнало,че за да се засели територия Квебек е най-логично да се издаде Канадска виза,която важи САМО за Квебек и ако хванат някого в Торонто да се сърди на себе си... Когато след 3 години живот в Квебек се вземе канадски паспорт,едва ли на някого ще му се преселва наново към Торонто! На тези във Виена очевидно не им пука къде ще се заселят емигрантите-франкофони,а колко долара ще им измъкнат... :)
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Воистина воскресе!!!
А всичко останало има доста странна логика и не леж на тая кълка! Ако мислиш, че в Квебек не ти трябва френски - просто не идвай в Квебек, ами си кандидатсвай по федералната процедура - чувам, че уж я били съкратили на около година време! (слух, непотвърден)
Освен това не разбирам как канадска виза ще важи само за Квебек! Не и докато Квебек е част от тази държава.
Можеш да изпратиш предложение до канадския министър-председател (Стивън Харпър) с копие до имиграционните власти - току-виж започнали да издават визи, важащи само за провинция Квебек!
А до тогава - Бог да е на помощ на онези, които си мислят, че причината да те върнат от интервю за Квебек са няколко долара!
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
bravo

Мнение от bravo »

Az li4no ne vijdam vrazkata mejdu taksata i priemaneto ni v EU. Taksa pla6tat vsi4ki, bez zna4enie dali otivat na intervu za ezika ili ne.
Аватар
myha

Мнение от myha »

Niama da te ogree otsega ti go kazvam , canada ne e EU !!!!
Na edna vrata pishelo ''Ne razbivai, ne vlizai ,niama nishto za kradene '' a ot doly pishelo
'' nie sme dlajni da proverim '' !!!
Cherna Kosmata Raka se e spysnala nad foryma
ramone

За лежането на една кълка

Мнение от ramone »

Лельо Екимке, ти чувала ли си някой спечелил GREEN CARD да е върнат на интервюто заради слаб английски?! Аз лично не съм! Всички заминават и на место ходят на курсове за да повишат нивото на английския си и да си намерят по-заплатена работа! Аз във Франция си намерих работа на место като говорих на английски! Друг е въпроса,че не останах защото имаме право на престой само 3 месеца,а работодателя не ми издаде работна виза! И още нещо! Ти имаш ли представа как се събират 390 CAN $ с български заплати? Даваш ли си сметка колко хиляди отчаяни хора от България,Украйна,Румъния,Русия и тнт изпращат по 390 CAN $ ? Защо мосюто от Виена не прави форуми в Гемания или Франция! МИ защото има закони,а и ще му се изсмеят!
Аватар
Koko

Re: За лежането на една кълка

Мнение от Koko »

Ramone, човек който иска да имигрира в Канада - без значение по коя от канадските имиграционни процедури - трябва да се научи че правилата за имиграция в Канада се определят само и единствено от канадското правителство. Затова недей се заблуждавай че влизането на България в ЕС ще промени с нещо нещата. Нито пък програмата за американската Зелена карта има нещо общо с канадските процедури.
Последно промяна от Koko на Нед Апр 23, 2006 2:49 pm, променено общо 1 път.
Аватар
myha

Мнение от myha »

Koko tyka mislia che ne si prav , shtatite si zatiagat granicite koeto shte dade i otrajenie i v Canada spored mene procedyrata shte stane po tejka
Na edna vrata pishelo ''Ne razbivai, ne vlizai ,niama nishto za kradene '' a ot doly pishelo
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

myha написа:Koko tyka mislia che ne si prav , shtatite si zatiagat granicite koeto shte dade i otrajenie i v Canada spored mene procedyrata shte stane po tejka
Муха, ако искаш да имигрираш в Канада писмо за участие в лотарията за Зелена карта ли изпращаш? :wink:
Аватар
myha

Мнение от myha »

Znaesh che ne govoria za tova :)
ramone

за канадското правителство

Мнение от ramone »

Коко,съгласен съм с теб,но не мислиш ли,че това канадско правителство ако наистина иска да привлече млади и образовани хора е добре да махне това сито с френския! Знанието на езика трябва да даде шанс на хората,на които не им достигат точки! Език се учи на место. Още по-вече,че в Квебек говорят на диалект! Все едно някой да иска да се засели в Македония и да го карат да учи български! :)
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Re: За лежането на една кълка

Мнение от Леля Екимка »

ramone написа: Ти имаш ли представа как се събират 390 CAN $ с български заплати?
Не! Аз пристигам от Луната!!!
И, в интерес на истината, трябват много повече от 390 долара...
Изображение
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Re: за канадското правителство

Мнение от Леля Екимка »

ramone написа:Коко,съгласен съм с теб,но не мислиш ли,че това канадско правителство ако наистина иска да привлече млади и образовани хора е добре да махне това сито с френския! Знанието на езика трябва да даде шанс на хората,на които не им достигат точки! Език се учи на место. Още по-вече,че в Квебек говорят на диалект! Все едно някой да иска да се засели в Македония и да го карат да учи български! :)
Далеч съм от мисълта да се заяждам, но само да отбележа, че не ние определяме правилата, а Канада.
Който е решил да емигрира в Канада, би трябвало да е запознат с условията. Ако на някой не му харесва, свят широк, както беше казал наш съфорумец.
Изображение
AzLi

Re: EU може да ни помогне да заминем в Quebec без френски...

Мнение от AzLi »

ramone написа:Христос воскресе! Уважаеми Съфорумци,искам всички да поразсъждаваме по една тема,която не ми дава мира от няколко дни! Това наи-много касае тези като мен,които още са пред изпращане на DSC
до Виена,но ще е хубаво и тези,които са зминали да споделят и тяхната гледна точка! :) Струва,че сумата от 390 CAN, която трябва да се изпрати,за обработка на документите е ненормално завишена,а на всичко отгоре като те върнат на интервюто заради френския трябва да я внесеш наново,ако опиташ пак! Според мен тук става дума за лов на риба в мътна вода! Убеден съм,че когато ни приемат в EU и европеиското законодателство заработи тук,тази "такса" драстично ще намалее,което само по себе си ще обезсмисли знанията по френски! Просто няма да има смисъл да те връщат за 30 CAN $! Редно е знаниятя по френски да носят допалнителен бонус точки,а не да са основен критерий! И малко дете би се светнало,че за да се засели територия Квебек е най-логично да се издаде Канадска виза,която важи САМО за Квебек и ако хванат някого в Торонто да се сърди на себе си... Когато след 3 години живот в Квебек се вземе канадски паспорт,едва ли на някого ще му се преселва наново към Торонто! На тези във Виена очевидно не им пука къде ще се заселят емигрантите-франкофони,а колко долара ще им измъкнат... :)

Баце!

аз кандидатствам от ПарижО, и си плащам 390 кад, като пич.

А, поправи ме, но нали Франс, Бенелюкс и Холандия СА ЕВРОПЕИСКИЯ съюз, от около 50 години вече!

ПС Ле френчиис, и те си плащат, и те като нас по 390 /+150/
ivandi

Мнение от ivandi »

...
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
Аватар
bis
Обратна връзка:

Мнение от bis »

Що се нервите с този френски не мога да разбера.

Що никой не се противи за федералната процедура че имат изискване за английски - задължително IELTS.

Просто официалният език в Квебек е френски, а в останалата част на Канада е английски.

За Квебек се иска френски, забележете даже не са нужни документи за владеенето му, освен ако не сте се издънили на интервюто.

Никой не ви задължава да кандидатствате по процедура Квебек и да учите френски.
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
/Нобелов принцип на Рудини/
Заключено