до Виена,но ще е хубаво и тези,които са зминали да споделят и тяхната гледна точка!

Не! Аз пристигам от Луната!!!ramone написа: Ти имаш ли представа как се събират 390 CAN $ с български заплати?
Далеч съм от мисълта да се заяждам, но само да отбележа, че не ние определяме правилата, а Канада.ramone написа:Коко,съгласен съм с теб,но не мислиш ли,че това канадско правителство ако наистина иска да привлече млади и образовани хора е добре да махне това сито с френския! Знанието на езика трябва да даде шанс на хората,на които не им достигат точки! Език се учи на место. Още по-вече,че в Квебек говорят на диалект! Все едно някой да иска да се засели в Македония и да го карат да учи български!
ramone написа:Христос воскресе! Уважаеми Съфорумци,искам всички да поразсъждаваме по една тема,която не ми дава мира от няколко дни! Това наи-много касае тези като мен,които още са пред изпращане на DSC
до Виена,но ще е хубаво и тези,които са зминали да споделят и тяхната гледна точка!Струва,че сумата от 390 CAN, която трябва да се изпрати,за обработка на документите е ненормално завишена,а на всичко отгоре като те върнат на интервюто заради френския трябва да я внесеш наново,ако опиташ пак! Според мен тук става дума за лов на риба в мътна вода! Убеден съм,че когато ни приемат в EU и европеиското законодателство заработи тук,тази "такса" драстично ще намалее,което само по себе си ще обезсмисли знанията по френски! Просто няма да има смисъл да те връщат за 30 CAN $! Редно е знаниятя по френски да носят допалнителен бонус точки,а не да са основен критерий! И малко дете би се светнало,че за да се засели територия Квебек е най-логично да се издаде Канадска виза,която важи САМО за Квебек и ако хванат някого в Торонто да се сърди на себе си... Когато след 3 години живот в Квебек се вземе канадски паспорт,едва ли на някого ще му се преселва наново към Торонто! На тези във Виена очевидно не им пука къде ще се заселят емигрантите-франкофони,а колко долара ще им измъкнат...