Здравей,
Аз в момента експериментирам с рецепти от www.rozali.com и установих, че ако се спазват пропорциите, но се намалят наполовина съставките става за машина. От рецептите с 1кг брашно, която ти хареса - слагаш 1/2 кг брашто и всичко наполовина, само захарта повече, защото нещо не са много сладки. Вадя ги от машината след последното разбъркване и ги слагам във форма, след това ги чакам да се надуят пак и тогава ги пека. Успех.
Вярвам ти, Godis, ама просто не съм от тия, дето се вдъхновяват край кухненската маса и биха прекарали с удоволствие 3-4 часа, трудейки се над един козунак. Факт.
If you take your eyes off your goals, all you see is obstacles.
Хм...имаше едно текстче на Жо Дасен ли , на Азнавур ли :
"Il n`y a rien de plus beau que les mains d`une femme dans la farine".
(няма нищо по-красиво от ръцете на жена в брашното)
Т.е. месенето на козунак има пряко отношение към сексапила, още повече че се меси на не знам колко си градуса, но пък като свършиш ставаш автоматично и мис мокра фанелка
аз имам рецепти всякакви като виден кулинар и веднага ти поствам една даже на инглиш ще ти я дам. Превеждам Козунак=Истър кейк:
INGREDIENTS:
1/2 cup water
1 1/2 cups white sugar
12 eggs
1 teaspoon salt
1 teaspoon cream of tartar
2 cups cake flour
1 teaspoon almond extract
1 teaspoon orange extract
DIRECTIONS:
Preheat oven to 350 degrees F (175 degrees C).
In a saucepan over medium heat combine the water and the white sugar, boil until mixture spins a thread approximately 225 degrees F (110 degrees C).
Beat egg whites, salt and cream of tartar until light and fluffy but not stiff. Add hot syrup slowly to egg whites, beating until cool.
Beat egg yolks until thick and lemon colored. Stir 1/3 cup of the egg whites into the beaten egg yolks.
Sift 1 cup flour over the egg whites and gently fold in. Add almond flavoring.
Sift remaining flour over egg yolks and fold in orange flavoring. Spoon egg white batter and egg yolk batter alternately into one ungreased 9 inch tube pan.
Bake at 350 degrees F (175 degrees C) for 1 hour. Once cool frost with yellow tinted Seven Minute
nqkoi da znae, ot kade moje da se vzeme svesten kozunak?
az vzeh ot edno gracko bakery na Pape/Danforth i ne mi haresa, imah po golemi o4akvaniq za kozunak 800 gr, s cena 8$
Pravi kakvoto triabva, pak da stava kakvoto 6te !!!
А някой ще ми каже ли къде в Монтреал мога да купя хубав /по възможност/ козунак?
Мммм, като се сетя миналата година във Варна Лагард какво разнообразие имаха... да си оближеш пръстите!
Nadi a написа:А някой ще ми каже ли къде в Монтреал мога да купя хубав /по възможност/ козунак?
Мммм, като се сетя миналата година във Варна Лагард какво разнообразие имаха... да си оближеш пръстите!
Някой има ли рецепта за лесен козунак, че традиционните рецепти изглеждат много сложни?
По възможност да се замесва в машина за хляб.
Благодаря ви предварително.
Ще питам жената и ще ти кажа. Става много хубав козунак, точно в машина за хляб. На форма естествено не е козунак, а е като хлебче, но на вкус си е много добре.
Трябва много точно да се спазват мерките. Има едни пластмасови мерки дето се продават по магазините, та с тях се дозира всичко.