ЕС и родителите ни
ЕС и родителите ни
Има ли някой съфорумник, живеещ в Канада, който познава канадското законодателството или има приятели от бившите соц. страни, които вече членуват в ЕС, за да ни каже- с новия статут на България от 2007 година- ще се УЛЕСНИ и УДЪЛЖИ ли пребиваването на родителите ни при нас.
- simplyaven
- Обратна връзка:
специално за родители не знам, но със сигурност мога да ти кажа, че приятели на мен и съпруга ми - германци и французи си пътуват до канада на гости на сестри и братя, като цялата процедура им отнема не повече от месец, а спонсорската програма за съпруг/съпруга я минават за 2-3 месеца... така че има логика за родителите също да се улеснят нещата, въпреки че според мен проблема е основно в посолството в букурещ и тяхното отношение, та не знам... 

Re: ЕС и родителите ни
Едва ли.arina написа:... с новия статут на България от 2007 година- ще се УЛЕСНИ и УДЪЛЖИ ли пребиваването на родителите ни при нас.
Re: ЕС и родителите ни
arina - сори ама вапросът ти е ......... то4ките ги тълкуваи както иска6.arina написа:Има ли някой съфорумник, живеещ в Канада, който познава канадското законодателството или има приятели от бившите соц. страни, които вече членуват в ЕС, за да ни каже- с новия статут на България от 2007 година- ще се УЛЕСНИ и УДЪЛЖИ ли пребиваването на родителите ни при нас.
отвори и про4ети относно визовата политика на Канада- въпросите са насо4ени към отделна страна-няма никаде европиеска обстнот. това дали една страна е 4лен на ЕУ или не -Канада не я интересува при определянето дали д аима висов режим или не .
пример- Унгария бе6е без визи за Канада и даже не бе6е 4лен на ЕУ- ама явно са сгавили несто и Канадците върнаха визите за Унгария- без да се интересуват 4е Унгария е 4лен на ЕУ.
-
- Обратна връзка:
bp_de е прав. няма никакво значение в ЕС ли сме или не. Бившите соц. страни още се мотат барабар с нас в списъка с визовите изисквания. Но има и друго. жена ми е българка, но живееше в германия, когато я спонсорирах да дойде тук и мисля че документите станаха по-бързо отколкото процедурата в Букурещ /нейните докумети ги одобрявха в Берлин/. Но едва ли това може да се свърже с европейски съюз или не.
- simplyaven
- Обратна връзка:
защо мислиш, че не е свързано? според мен е много свързано, защото посолствата в страните-членки са населени с хора, които имат съвсем различно поведение и манталитет, а това е много свързано с факта, че тези прозападно ориентирани страни не само, че никога не са били разглеждани като заплаха за качеството на канадската нация, а напротив - имигрантите от тези страни са били винаги добре дошли! може теоритично процедурата да е една и съща, но на практика има огромна разлика както във времето и начина на разглеждане, така и в съотношението издадени/отказани визи /говоря за федералната програма, а не за Квебек/
Ако страната има безвизов режим с Канада, като Германия или Франция, гражданите им изобщо нямат нужда от виза за да отидат до Канада като посетители.simplyaven написа:защо мислиш, че не е свързано? според мен е много свързано, защото посолствата в страните-членки са населени с хора, които имат съвсем различно поведение и манталитет, а това е много свързано с факта, че тези прозападно ориентирани страни не само, че никога не са били разглеждани като заплаха за качеството на канадската нация, а напротив - имигрантите от тези страни са били винаги добре дошли! може теоритично процедурата да е една и съща, но на практика има огромна разлика както във времето и начина на разглеждане, така и в съотношението издадени/отказани визи /говоря за федералната програма, а не за Квебек/
Членството в EU не променя визовия режим на страната с Канада. Чехите имаха безвизов режим преди да влезнат в EU. Само че най-много пътуваха за канада местните цигани, които нямаха никакво намерение да се връщат обратно. Сега чехите са в EU, обаче Канада им върна визите.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Процедурата си е една и съща. Разликата в сроковете на разглеждане идва от разликата в броя на подадените молби - в източноевропейските посолствата броят на молбите, и съответно - дължината на опашките, са много по-големи отколкото в западноевропейските посолства :nenam:.simplyaven написа: ... може теоритично процедурата да е една и съща, но на практика има огромна разлика както във времето и начина на разглеждане, така и в съотношението издадени/отказани визи /говоря за федералната програма, а не за Квебек/
Obey gravity ... It's the law!
- simplyaven
- Обратна връзка:
simplyaven
субективен момент има винаги-това е ясно а и няма на4ин да няма.
оба4е иди и ми покажи 1 документ в които Канада е вавела понятието Е У-сто се отнася за висовата и политика.
няма да намери6-а и с голяма сигурност няма и да има.
Както винаги нестата опират до пари - има6 ли финанси -си добре до6ал в канада. няма6 кинти -потенциялен риск да им иска6 пари-съответно никои несте такива.
това 4е Бг сте влезе в Еу -не озна4ава 4е с маги4еска пра4ка сте се напалнят портфеилите на гражданите и и тва канадците го знаят много добре.така 4е няма на4ин скоро нестата да се променят.
субективен момент има винаги-това е ясно а и няма на4ин да няма.
оба4е иди и ми покажи 1 документ в които Канада е вавела понятието Е У-сто се отнася за висовата и политика.
няма да намери6-а и с голяма сигурност няма и да има.
Както винаги нестата опират до пари - има6 ли финанси -си добре до6ал в канада. няма6 кинти -потенциялен риск да им иска6 пари-съответно никои несте такива.
това 4е Бг сте влезе в Еу -не озна4ава 4е с маги4еска пра4ка сте се напалнят портфеилите на гражданите и и тва канадците го знаят много добре.така 4е няма на4ин скоро нестата да се променят.
-
многократни визи за родители
Някой чувал ли е за проблеми при издаване на визи за родители, които са пенсионери.До момента ние сме пътували три пъти до Канада, без проблеми с многократна виза
Сега ни изтече валидността на паспортите и трябва да извадим нови, паспорти и визи,но вече сме пенсионери.
Казаха ми наши приятели,които също постоянно пътуват при децата си в Канада ,че втора година им отказват визи,тай като са пенсионери и те пътуват до USA и от там влизат в Канада,
Сега ни изтече валидността на паспортите и трябва да извадим нови, паспорти и визи,но вече сме пенсионери.
Казаха ми наши приятели,които също постоянно пътуват при децата си в Канада ,че втора година им отказват визи,тай като са пенсионери и те пътуват до USA и от там влизат в Канада,