FORT McMURRY

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
bateto

FORT McMURRY

Мнение от bateto »

Абе някой живее ли там да каже каква е хавата .Тук от ухо на ухо се носят странни слухове за заплати от петцифренни цифри.Даже в пертък след обяд е имало опен хаус на фирми от МакМъри в хотел Европа в Мтл.Жалко ,че бях на работа и не можах да отида ,но от хора които са ходили чух ,че търсят 10000 бройки работна ръка ,предимно строители и шофьори.
На шоф. на автобъси да разкарват работниците плашали по 400-500 кинта на ден,тия със самосвалите дето извозват пясъците правели по 7-10000д на месец.
Това са само слухове де,ако има някой да донесе вода от извора ще съм мн. благодарен и ще почерпя като отида там.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

преди плащаха по 1000 на седмица на шофьори разкарващи трупи там някъде в северна албърта...
ама бате, ти нали не харесваше дивия запад?
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

A kolko li struva kilo domati i butilka vodka?
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Pincher

Мнение от Pincher »

viarno e tova. samo che se se bachka po 12-14 chasa bez pochivka i usloviata sa gadni - no si plashtat horata. ima ostar nedostig na rabotna raka iz severna alberta. koito mu stiska da stiaga kufarite. :D :beer: :beer: :beer:
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Значи хавата за Форт Макмъри е много корава, нещо като Клондайкската треска, но вместо злато става въпрос за кварцов, и не само кварцов пясък споен със смола. Значи тези пясъци, споени със смола, ги има на територия колкото България. В околоностите на Форт МакМъри пясъците излизат на повърхността и могат да бъдат добивани по открит способ, демек с багери.
Планираните и потвърдени инвестиции, за района на Форт Макмъри, за следващите 10 години отдавна надминаха 150 милиарда долара.
В резултат се заформи ДИВ недостиг на работна ръка И НА МЕСТА ЗА ЖИВЕЕНЕ. По непотвърдена информация, да си паркира човек караваната струва 700-800 кинта на месец. Последното, което чух е, се рентват и барплотове по кръчмите.
Ситуацията с акомодейшъна е толкова сериозна, че един от основните играчи във Форт МакМъри, Canadial Natural Resources Limited (CNRL), заделиха 200 милиона за да построят град за работниците си. Само дето не са решили още къде да го правят, около Форт Макмъри или в покрайнините на Едмънтън.
Ето още две числа за хавата около Форта:
-Шеврон обявиха наскоро, че ще инвестират 45 (или 65 милиарда) в нефтените пясъци.
-Шелл изхарчиха през Декември/2005 около 500 милиона да си купят замя на запад от Форта.
Заплатите във Форт Макмъри наистина са смъртоносни, но това си е гурбет. Градът е бекярски, има много дрога (щото има много кинти). Освен това пътят от Едмънън до Форт МакМъри е най-опасният път в провинцията. Тази година заделиха 500 милиона да го направят магистрала.
Това е на кратко Бате.
Илианче, не знам колко кинта е бутилка водка и кило салата, но ще попитам наоколо и ще докладвам.
Наздраве
bateto

Мнение от bateto »

OK,мерси момчета за отговорите .Това което казвате ми е ясно,бачка се по много часове ,условията на живот и работа са гадни,цените на водката високи,плащат здраво.Въпросът е обаче колко и какви са данъците.Аз както знаете тук съм на гурбет и нямам намерение да пускам корени та в този смисъл като ще е гурбет да е гурбет,гоня бързите пари и искам да знам колко точно плащат и ако ми изнася веднага паля джапанките.Каквото и да е ще го издържим само да дават по 10К на месец,6 месеца се изкарват,после 6м. шапка на тояга на Сл. Бряг.
Имам инфо също ,че трейлър/барака/ с 4 стаи и кухня със серв. помещения вървяла 1500д. на месец.работи се и събота и неделя ,овър тайма се плаща 1,5, а уикенда дабъл.Ако има някой да добави нещо друго предварително благодаря.
А как е времето през зимата там.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

bateto написа:...
А как е времето през зимата там.
Батка, предполагам, че зимата е гадна, но за сметка на това продължителна. Ще трябва с доста домашна скоросмъртница да се запасиш. ;) :lol: :rotfl: :beer: :beer:
todor73

Мнение от todor73 »

Бате, май няма такова нещо, бе - виж долу-горе заплатите там:
- на английски
- на френски
bateto

Мнение от bateto »

Мерси,тези съм ги гледал .Прави впечетление ,че заплатите за едни и същи позиции са с от 4-6 д. по високи от Мтл.Това означава две неща или там цените са по високи или няма достатъчно работна ръка.Според мен първото,но мен ме интерисува как стои въпроса със заплащането на работа която иска някаква квалификация за да направя съпоставка тук.
Например -аз живея в Мтл. и работя като шоф. на лонг дистанс.Пет дни от седмицата правя курс до Калифорния и два дни съм в къщи за което получавам от 1000 до 1200д. на седмица ,като работя мин 11 часа на ден.
-Колоко получава един шоф. със същата натовареност и ритъм на живот във Форта,за да мога да преценя дали разликата си заслужава усилието.
Ето тази инф. не мога да намеря .
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

todor73 написа:Бате, май няма такова нещо ...
Ахъм ... Truck driver / Fort McMurray:
Earn up to $25.00 per hour + Safety bonus ...
Да речем, че с оувъртайма и бонусите ги докараш средно до $30/час. За да направиш 10К на месец, трябва да навърташ към 70-75 часа на седмица, т.е. или по 10 часа 7 дена в седмицата, или по 12 часа 6 дена в седмицата :shock:! ... Не е невъзможно, но колко ли време може да се издържи на подобно темпо :roll:?
Obey gravity ... It's the law!
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Ne che sam podstrekatel, ama na shofiorite ne im li plashtat na milia? :-)
bateto

Мнение от bateto »

ОК.
На шоф. им плащат на миля когато са на лонг дистънс,на локъл или сити се плаща на час.
Само за сравнение ,обявата по горе се отнася за по малкия клас 3 или Д.С този клас се кара само сити и локъл.В Кебек и Онтарио заплащането е от 13до 16д. на час.По принцип навсякъде шоф. на локъл и сити работят м/у 10 и 12 часа на ден.
На лонг работят с кл 1 или А,там схемата е по различна ,заплащането е малко по високо,описах го в по горния си постинг.

За мен лично тази обява беше полезна за да си изведа важното от контекста ,познавам занаята и това ми помага да си направя преценка .
Мен в частност ме интерисува как плащат ей тези големи фирми дето наляха няколко милиона с тенденция да станат милиарди в близките години.Тези които ще дърпат кинти от черното злато,как плащат на шоф. които ще им извозват пясъците,ноп не мога да го намеря из нета.
За издържането е кой колкото може толкова ще издържи,месец ,два ,три година .Аз се нуждая остро от едни 100К кеш за да реализирам последващите си планове и съм готов да опитам,липсва ми само инфо от извора,не ми е достатъчна само мъглата от сайтовете на Джоб Бум и др. подобни.
kosciuszko

Re: FORT McMURRY

Мнение от kosciuszko »

bateto написа:,тия със самосвалите дето извозват пясъците правели по 7-10000д на месец.
.
$10 000/ mesec m,oje da zarabotish i v Edmonton i Calgary bez da karash goliam samosval, za koeto ti triabva i opit
bateto

Мнение от bateto »

ОК,ти си тарикат момче и да ти кажа 10000д. можеш да ги заработиш и в Мтл. без да караш самосвали за които ти трябва и опит.Обаче ,аз не мога да го направя ни в Мтл. ни в Кал. или Едм. щото не ми стигат силите.Или казано по друг начин нещо ми куца за да се уредя и търся там където би ми било по достъпно да го реализирам.
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

,липсва ми само инфо от извора,не ми е достатъчна само мъглата от сайтовете на Джоб Бум и др. подобни.
Mi Bate pali podmetkite i otivai na razuznavane.
Ako infoto e viarno si struva, ako ne e viarno - pak si struva, pone niama da sajaliava6 4e ne si proveril.
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Заключено