Полет от USA за Торонто...
-
Полет от USA за Торонто...
Знам че въпроса ми ще прозвучи налудничево, но се надявам тук да намеря отговор.
В момента живея в USA и статута ми е нелегален. Скоро ще летя за Торонто и влизането ми в Канада ще е с имигрантска виза.
Това което ме мъчи е дали на излизане от USA ще ме проверят. Има ли го все още явлението черен печат и прочие. Има ли начин това да бъде избегнато?
Факта че съм нелегално тук ще се отрази ли на документите ми и влизането ми в Канада???
Благодаря Ви предварително !
В момента живея в USA и статута ми е нелегален. Скоро ще летя за Торонто и влизането ми в Канада ще е с имигрантска виза.
Това което ме мъчи е дали на излизане от USA ще ме проверят. Има ли го все още явлението черен печат и прочие. Има ли начин това да бъде избегнато?
Факта че съм нелегално тук ще се отрази ли на документите ми и влизането ми в Канада???
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
най добре е да влезеш през сухопътната граница...
с самолет авиационната компания ще ти иска документ за пътуване и "ай-94"...може и да минеш метър ама не знам вече как процедират...
ако отидеш до ниагара може да влезеш по сухопътния мост...
взимаш си такси от бъфало/ниагара летището....
успех
с самолет авиационната компания ще ти иска документ за пътуване и "ай-94"...може и да минеш метър ама не знам вече как процедират...
ако отидеш до ниагара може да влезеш по сухопътния мост...
взимаш си такси от бъфало/ниагара летището....
успех
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Re: Полет от USA за Торонто...
Kato letish triabva da si dadesh I-94 na check-in desk-a na kompaniata, s koiato letish. AKo minavash s kola, I-94 bi triabvalo da se dade na kanadkite border officers. No dori i da letish, proverka niama. Ne znam otkade idva tazi strahovita idea za 4ernia pe4at. Ne 4e ne sashtestvuva, no za da ti slojat zabrana da vlizash v US za v badeshte, traibva da popadnesh na immigration, a ve4e i customs officers, koito mogat sashto da enforce-vat immigraton laws. To kato se zamislish, imigratizionite mogat da te zasekat i kato si na mall-a ili v supera, ako naprimer ima niakakva haika, no opredeleno kato napuskash Amerika, ne sa traganali da proveriavat vseki edin, koito shte napuska stranata za tova dali e sedial zakonno tam.kum4ovul4o написа:Знам че въпроса ми ще прозвучи налудничево, но се надявам тук да намеря отговор.
Da ti kaja i istoriata na edni moi priateli, koito idvaha s kola ot US i poneje da granitzata im kazaha, 4e za da si vnesat kolata v Canada, parvo triabva da se varnat i minat US customs, ta kato otidoha na US customs da oformiat dokumentite na kolata, im proveriha pasportite i vizite, i kato vidiaha, 4e sa presro4ili prestoia si s po dve godini i mi dadoha 10 godishna zabrana. Losh kasmet, kakto se kazva.
Нещо и от моя личен опит
Миналата година летях от щатите до торонто и ни взеха въпросното ай-94 без да ни питат нищо, НО преди малко повече от месец влязох в Канада по сухопътна граница. Какво ми беше обяснено: престоя ни в щатите беше по-малко от седмица, а печата и разрешението на ай-94 е 6 месеца, ако смятам да влизам отново в щатите през тези 6 месеца до като е валиден този документ мога да си го задържа, те не са длъжни да го вземат на излизане. Както и стана, в момента ай-94 си е в мен, закрепено ми е за паспорта, и при следващо влизане (ако е в срок от 6 месеца няма да има нужда да плащам за ай-94, струва 12 американски на човек, това е обаче само ако влизаш по сухопътна граница, ако летиш си влиза в таксите и не съм сигурна дали има начин да избегнеш плащането) ако не пътувам обаче трябва да го върна преди да е изтекъл срока (като може да се върне и на летището, международно разбира се)
Късмет
Миналата година летях от щатите до торонто и ни взеха въпросното ай-94 без да ни питат нищо, НО преди малко повече от месец влязох в Канада по сухопътна граница. Какво ми беше обяснено: престоя ни в щатите беше по-малко от седмица, а печата и разрешението на ай-94 е 6 месеца, ако смятам да влизам отново в щатите през тези 6 месеца до като е валиден този документ мога да си го задържа, те не са длъжни да го вземат на излизане. Както и стана, в момента ай-94 си е в мен, закрепено ми е за паспорта, и при следващо влизане (ако е в срок от 6 месеца няма да има нужда да плащам за ай-94, струва 12 американски на човек, това е обаче само ако влизаш по сухопътна граница, ако летиш си влиза в таксите и не съм сигурна дали има начин да избегнеш плащането) ако не пътувам обаче трябва да го върна преди да е изтекъл срока (като може да се върне и на летището, международно разбира се)
Късмет
не е важно хлябът да е бял, важно е хайверът да е черен
az se landvah minalia june na rainbow bridge v niagara falls. vnesah kola i deklarirash che shte vnesa vtora po kasno. ne sa me vrashtali do US customs. vtorat kola e vnesoh septemvri prez peace bridge ( buffalo- fort erie) i pak ne me vrashtaha do US customs. ako se opasiavate che moje da vi varnat do US customs, moje da si rentvate kola.
mojat opit e ot predi okolo 2 godini. letjah chicago-toronto. poletite do canada ot o'hare ne sa ot international terminal, a sa kato vsichki drugi vutreshni poleti. predi da te kachat v samoleta stuardesata te pita kolko vreme shte stoish v canada i ako ne si americanski grajdanin da pokajesh canadska viza. ako i kajesh, che shte sedish po-malko ot mesec, tja ti kazva da si durjish I-94. dori ne se i pointeresuva imam li drugi documenti, s koito shte moga da vljaza v usa. ako i kajesh, che shte sedish poveche ot mesec, ti vzimat I-94.
navrushtane (toronto-usa) immigration se minava na teritoriata na canada, t.e. na letishteto v toronto. tam veche si ti checkvat vizata, poglejdat ti I-94, slagat ti pechati i se vrushtash obratno.
navrushtane (toronto-usa) immigration se minava na teritoriata na canada, t.e. na letishteto v toronto. tam veche si ti checkvat vizata, poglejdat ti I-94, slagat ti pechati i se vrushtash obratno.
-
Благодаря на всички за отговорите. Определено ми се изясниха доста неща. За съжаление I-94 ми е изтекъл от години. Предполагам че I-94 e record за това че си излязъл от страната и това няма да ме постави в добра позиция ако реша да кандидатвам за виза един ден.
Има ли вариант да кажеш че си си загубил I-94 ???
Има ли вариант да кажеш че си си загубил I-94 ???
ако кажеш , че си го загубил или чак сега виждаш че не са ти го взели , трябва да докажеш с печат в паспорта или бордова карта че си преминал границата .
на мене така ми остана и-94 , и се оказа че нямам печат от деня на обратното влизане в канада / излизане от сащ , както и не си пазя картите , но понеже бях все още в срока на 6 месеца , канадските митници ми го приеха . иначе в сайта на америк. посолство е обяснена процедурата по връщането на и-94 в такива случаи .
на мене така ми остана и-94 , и се оказа че нямам печат от деня на обратното влизане в канада / излизане от сащ , както и не си пазя картите , но понеже бях все още в срока на 6 месеца , канадските митници ми го приеха . иначе в сайта на америк. посолство е обяснена процедурата по връщането на и-94 в такива случаи .
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
карлсон , който живее на покрива .