Жилище за новопристигнали и не само

Само за полезни връзки
Заключено
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

http://www.romel-montreal.ca/index.htm

Това е местна организация (от тези, които правят по всякакъв начин пари от имигрантите :wink: ), която помага с настаняването и търсенето на жилище и всичко около жилищата. Който има нужда, да си помисли, могат да бъдат мнооооооооооого полезни :idea:
Pour les nouveaux Montréalais

Maison Poincaré (514) 947-8834
11997, rue Poincaré (514)341-1057
H3L 3L6

Métro Henri Bourassa Autobus: 69

Loyer mensuel à partir de 270$

Services inclus: chauffage, électricité, eau chaude, salle de lavage chambres meublées, salle de bains à chaque étage concierge sur place, salon communautaire ( pour les femmes seulement.), téléphone public, services d'accueil, de référence et d'information.

Les 2 maisons sont gérées par la Société de Gestion Querbes Inc. (SGQ), une société de gestion sans but lucratif en immobilier rattachée au ROMEL.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
ivanq

Жилище за новопристигнали и н е само

Мнение от ivanq »

Krimon,мерси за ценната инфо,но мога ли да получа отговор на някои уточняващи въпроси,ако ти е възможно!?Напр.четох за тоя квартар Côte de neiges разл.неща,някои от които доста непривликателни,може ли да се разчита на тях като новопристигнал имигрант по предварителна уговорка за квартира при пристигането,имат ли 1 1/2 стаи имам предвид със самост.баня и тоалетна,а не само на етаж,гледам във ф-ляра за кандидатстване там питат за някакви часове за кооперация-задължително ли е да се ангажираш с такива...Мерси предварително!
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Нямам отговори на въпросите ти, ivanq. Кот-де-Неж е най-популярният квартал за заселване на българите и не мисля, че е толкова "непривлекателен", но всичко е въпрос на гледна точка и нагласа. Даже в този квартал се намират Университета на Монреал и Ораторията Сент Жозеф, транспорта му е добър и има много паркове. Аз всъщност не съм свързана с тази организация, а знам за нея от популяризирането й чрез имигрантските служби в Квебек. Най-добре се свържи с тях по мейл от сайта и им задай въпросите си. Възможно е за толкова ниска цена да се изисква някакъв брой часове ангажимент, както и баните да са общи. Според мен, най-важното е, че в последствие ти осигуряват услуга за търсене на жилище и гарантират за теб. Успех.
ivanq

Мнение от ivanq »

Благодаря Krimon,вече се свързах по e-mail-а им,казват че е добре да съм на място за уговорки ,както и да се свържа по-късно с тях отново,че сезона бил отпускарски !Така и ще направя,отново мерси!
Заключено