Почивен ден за местене?
Почивен ден за местене?
Преди малко шефа ми ме информира че по закон всеки имал право на един почивен ден за местене. Някой знаели къде мога да го видя тоя закон? И въобще къде мога да видя на какви почивни дни имам право?
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Радой Ралин
Значи открих това
Vacations and Statutory Holidays
Leave for Personal Reasons

Vacations and Statutory Holidays
Leave for Personal Reasons
Е значи тоя ден се включва в тия 3 дни,аз се надявах да е екстраAfter advising his or her immediate superior before 4:00 p.m. on the previous day, an employee may take a maximum of three (3) days of leave during the fiscal year, each period of leave being at least eight (8) hours in length. During such leave, the employee is paid eight (8) hours at his or her basic hourly rate from his or her bank of personal leave.
The employee is under no obligation to provide a reason for his or her absence.

Радой Ралин
Радой Ралин
Този цитат е един пример за collective agreements, в този случай това на le Syndicat des chauffeurs d’autobus. Иначе законите касаещи почивни дни и други такива неща би трябвало да падат в сферата на провинционалните законодателни тела, а не на федералните. Така че ако не си в профсъюз, търси Квебекски закони... Иначе и лос федералес са се изказали по въпроса,
http://www.canlii.org/ca/sta/l-2/part199630%2Ehtml
щракай "некст" и зяпай...
http://www.canlii.org/ca/sta/l-2/part199630%2Ehtml
щракай "некст" и зяпай...
Ами бладоря Marto . Не съм в синдикат,а на мен ми го дадоха този ден и просто се чудих от къде го измисли шефа. Аз си мислех че тия 3 дни са по закон а не на спорозумение, колегите така ме информираха.
В интерес на истината ние нямаме такива “collective agreement” .
В интерес на истината ние нямаме такива “collective agreement” .
Радой Ралин
Радой Ралин
Ако шефът ти иска да ти даде нещо което не ти се полага задължително по закон, това си е негово правоIRA написа:Ами бладоря Marto . Не съм в синдикат,а на мен ми го дадоха този ден и просто се чудих от къде го измисли шефа...

Obey gravity ... It's the law!