документакис-тънканакис

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

документакис-тънканакис

Мнение от ssttoo »

... направо авантакис!

:lol:

(Леко така гръцкото звучене на постинга е, щото става въпрос за квартала Ст-Лоран, който изобилства от тази гръцка папла... ъъ-ъ .. пап.. папулация, да де, популация ;) )

Като ви потрябва заверка на документ (ония от по 5 кинта, дето ги правят в Аксес Монтреал и къде ли не), отивате в общината. В Сен-Лоранската община заверките (поне за местни Ст-Лоранци) са нормално по $3, а ако имате т.нар "Carte Loisirs" - за плуване и пр. "активитета", тогава заверката е за без пари, авантакис.

Не знам как е по другите квартали, ама може би си струва да проверите. Ако искате да заверите примерно покани за гостуване на родата до 9-то коляно, плюс неколко сертификата за раждане и 15-16 декларации ... "it adds up" ;)
Godis

Re: документакис-тънканакис

Мнение от Godis »

ssttoo написа:... направо авантакис!

:lol:

(Леко така гръцкото звучене на постинга е, щото става въпрос за квартала Ст-Лоран, който изобилства от тази гръцка папла... ъъ-ъ .. пап.. папулация, да де, популация ;) )

Като ви потрябва заверка на документ (ония от по 5 кинта, дето ги правят в Аксес Монтреал и къде ли не), отивате в общината. В Сен-Лоранската община заверките (поне за местни Ст-Лоранци) са нормално по $3, а ако имате т.нар "Carte Loisirs" - за плуване и пр. "активитета", тогава заверката е за без пари, авантакис.

Не знам как е по другите квартали, ама може би си струва да проверите. Ако искате да заверите примерно покани за гостуване на родата до 9-то коляно, плюс неколко сертификата за раждане и 15-16 декларации ... "it adds up" ;)
Пъ да се похваля и аз, в аксе монтреал завеката ми струваше 0 (нула) $. Никви 3 никви 5 :)
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Безплатно в Аксе Монреал? Странно, има ли някаква специална постановка - засукано уеуче на което да се подсмихнеш или нещо такова? Щото последния път като бях там си беше петарка - нема мор, нема лес.
Godis

Мнение от Godis »

Не бре, точно преди 10 дена минах да ми заверат поканата - казвам колко? а чичкото - николко ло :)
Та както ми обясни - при положение че съм си го написал и разпечатал и го нося на крак, без пари. Ако те ми го направят - 5$ (предполагам че е 5, ама като ми каза без пари, така и не го питах ако ме мързеше да пиша колко щеше да ми излезе).

Адреза на аксето продавам срещо лично съобщение. И да не забравиш да ми пишеш че си ми пуснал л.с. щото не знам....

ПС. Май е някъде към твоя квартал. Мисля че се пада на общината дето е на Edouard Monpetit.
Заключено