Отивам в Отава - какво мога да разгледам

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
BiskVitkA

Отивам в Отава - какво мога да разгледам

Мнение от BiskVitkA »

Утре отиваме със семейството и искам да разгледаме някои забележителности или места, които си струва :D

Бихте ли споделили какво мога да посетя
Благодаря :wink:
"Добре е да имаш пари и нещата, които можеш да си купиш с тях, но също е добре, от време на време да се уверяваш, че не си загубил нещата, които не могат да се купят с пари"
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Националната художествена галерия, Музеят на цивилизацията ,Природонаучният музей ,а и като направите едно кръгче около парламента и то няма да остане време.
В природонаучният ни дадоха безплатна карта на градът с основните забележителност.Само не знам как се стига до тоя музей ,ние каквото и да правиме ,където и да отиваме все някакси се оказваме пред него.

Сетих се нешо да питам : Котките около парламента прибират ли ги някъде за зимата?
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

IRA написа:Националната художествена галерия, Музеят на цивилизацията ,Природонаучният музей ,а и като направите едно кръгче около парламента и то няма да остане време.
В природонаучният ни дадоха безплатна карта на градът с основните забележителност.Само не знам как се стига до тоя музей ,ние каквото и да правиме ,където и да отиваме все някакси се оказваме пред него.

Сетих се нешо да питам : Котките около парламента прибират ли ги някъде за зимата?

Не; там си стоят. :D
BiskVitkA

Мнение от BiskVitkA »

Благодаря ти Ира, дано си намерим веднага карта на града, за да знаем къде отиваме :wink:
"Добре е да имаш пари и нещата, които можеш да си купиш с тях, но също е добре, от време на време да се уверяваш, че не си загубил нещата, които не могат да се купят с пари"
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

Покажи едни цици на парламента, и стига и толкова на Отава :rotfl:
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

foxxbatter написа:Покажи едни цици на парламента, и стига и толкова на Отава :rotfl:
Ако аз трябваше да заведа някого в Отава през зимата ще им покажа Парламента, Кулата на Мира, котешкия хотел (който се намира над сградата на Парламента); ще ги заведа до Риду канал да опитат прословутите "beaver tails" (вид мекици) и ще ги разходя по Спаркс, ако времето е прилично, за да разгледат двата доста оригинални сувенирни магазина. Ако остане време - Художествената галерия/Музей на цивилизацията - двете са прекалено много за един ден. Природонауния музей не функционира нормално от близо 2 години - в момента работят по експозициите; ще си струва след 2007 година. През лятото има и други атракции.
BiskVitkA

Мнение от BiskVitkA »

foxxbatter написа:Покажи едни цици на парламента, и стига и толкова на Отава :rotfl:
Сладур - как ме развесели само

:beer:
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

А ако може и снимки да видим след това... ;) :lol: :beer:
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

BiskVitkA, утре слетобяда съм свободна, мога да ви поразведа малко, пусни едно лично с някакви координати или селфон. И карта ще ви дам, няма проблем.
Let it go...
BiskVitkA

Мнение от BiskVitkA »

Ivet написа:BiskVitkA, утре слетобяда съм свободна, мога да ви поразведа малко, пусни едно лично с някакви координати или селфон. И карта ще ви дам, няма проблем.
Благодаря много за предложението Изображение
Пратих ти ЛС
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

1. Парламента бачка през седмицата -- не знам дали може да се влезе.
2. На парламентари хилла духа -- не само в преносния смисъл и би трябвало да е хладничко сега.
3. Яжте хот-дози пред парламента. Там им едно БГ семейство което работи, е, поне можете да им кажете здрасти;
4. Съб/Нед има свободен подземен паркинг и няма много администратори..а утре няма да е така.
5. Отава е хубав, но все пак е фонкционерски град и следователно малко скучноват като цяло.

Хайде толкова от мен и за циците се шегувах разбира се. Бон воаяж :)
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

BiskVitkA написа:Благодаря ти Ира, дано си намерим веднага карта на града, за да знаем къде отиваме :wink:
Ako otiwate s kola, na "granicata" mejdu Quebec i Ontario ima Info centrowe. Werojatno 6te ima karti tam.

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Не си губете времето с Музеят на цивилизацията, не си заслужава, според мен... 50% са индиански гуменки...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Az da raportuvam za vremeto:
v momenta - minus 4 s tendencia da stane 1
T.E. ne e too bad za razhodka.
http://theweathernetwork.ca/weather/cit ... ON0512.htm

Za sajalenie az sam na rabota utre, ina4e bih se prisaedinila kam Ivet da vi porazvedeme.
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Alina

Мнение от Alina »

1. Парламента бачка през седмицата всеки ден от 9-4, посещението е безплатно, има гидове които ви развеждат и ви дават инфо и на двата официални езика, също ако имате време можете да послушате някое от заседанията - веднъж гладахме и слушахме на живо Харпър и Мартин беше голям цирк, по-зле от БГ Парламент.
2. На парламентари хилла духа -- отвън, но вътре е красиво и топло, а гледката от Кулата си струва.
3. Яжте хот-дози пред парламента. Там им едно БГ семейство което работи, - верно е и по мое мнение хот-догът им е най-добрият в града, но през зимата не работят;
На същото място е Инфо Центъра - там ще ви дадат безплатни карти, указания как да стигнете до всяка точка в града и какво да видите, има и макет със забележителностите и като натиснете разни бутончета светват лампички и така виждате къде се намира всяка една от тях.
4. Съб/Нед има свободен подземен паркинг и няма много администратори..
5. Отава е хубав, но все пак е фонкционерски град и следователно малко скучноват като цяло. - тук не съм съгласна, зависи кой какво намира за интересно:lol:
6. Ридо канал точно сега е идеално заледен и аз бих се пуснала да се покефя и да се попързалям със стотиците други приятни и весели хора пързалящи се около мен. Страшно е готино.
7. Четвъртък след 4 часа Музеят на цивилизацията е безплатен за посетители. Това ни е едно от любимите места. Струва си да се види.
8. Лятото бих ви качила зад Галерията на Нипиън поинт, гледката е много готина.
9. Лятото бих ви завела на Дау'с лейк - едно от любимите ми места.
10. Лятото ако се разходите зад Музея на цивилизацията гледката към Отава е прекрасна, а целия музей е окичен по едни пилони с висящи цветя. Прекрасно е.
11. Роклиф.

Съжалявам че не видях по-рано темата да ви кажа за Музея.
Alina
Заключено