Какво да купим от Бг преди заминаване за Кб?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Nalex

Какво да купим от Бг преди заминаване за Кб?

Мнение от Nalex »

Малко по същество.Какво според вас е подходящо да се купи от Бг преди заминаване за Кб? Знам, че темата е обсъждана, но сигурно не съм единственият, който се интересува по въпроса.
Благодаря предварително. :D
Гост

Мнение от Гост »

Препоръчвам да си купиш малко патриотизъм, парфюми, търпение, чувство за хумор, боза и сливова ракия. Всичко друго го има в Квебек.
claire
Обратна връзка:

Мнение от claire »

Nas sa6to ni interesuva jivo tazi tema, tui kato patuvame v kraia na janvier.
Ot moi blizki znam 4e e jelatelno da si kupim ot dobroto balgarsko belio, da imame topli iaketa / po vazmognost po-dalgi/ ,pantaloni i botu6i.
Ne 4e v Canada gi niama tezi ne6ta, no koito ima pove4e pari4ki niama za kakvo da se pritesniava.
Neka vseki da napi6e po ne6to i taka 6te napravim spisaka!
imalizna4enie

Мнение от imalizna4enie »

zdravei,Nalex,
vsu6tnost ti malko me izprevari, tuy kato smiatah da pusna podobna tema.Polu4ih naskoro pismo ot edna poznata, koiato su6to se kani da zaminava i se pita kakvo da nosi.Tuy kato pomislih 4e tova e vupros, koito moje da e interesen za novo-emigrantite, smiatah da pusna takava tema, no vse ne namirah vreme. :( Sega kato pita6 , izpolzvam slu4aia da izkaja moeto mnenie.Kato trugvahme ot Bg, vzehme tolkova bagag, 4e moje da se kaje zaradi 4ista proba kusmet , ne platihme "svruhtovar".V posledstvie se okaza, 4e mojehme da si spestim noseneto na dosta ne6ta.Naprimer, tendjeri, tigani, vsiakakva posuda.Napulno e izli6no.Tuka tezi ne6ta se prodavat i to na dosta snisni ceni, a izli6no e da spomenavam kolko tejat i kolko miasto zaemat v bagaga.da ne govorim 4e po- moe li4no mnenie, teflonovite tigani i tavi v BG, sa mnogo po- neka4estveni ot prodavanite tuk. Moe li4no nabludenie e, 4e tova vaji za po4ti vsi4ki stoki. Tefal kupen ot bg, 4isto nov donesen tuk e ve4e nadraskan i za hvurliane. Tefal kupen ot tuka, 1 mesec po-kusno e vse o6te kato nov. Vse pak za purvite dni, si vzemete 1 tendjera ili edin tigan ot bg, za da ne se hvurlite po magasinite, o6te ot 1via den, vse pak 6te triabva da iadete. No moje i da si spestite i tova nosene, tuy kato o6te na purvia ,vtoria den zaduljitelno 6te vi se naloji pose6tenia v dolaramata, a tam za 1 $ 6te si kupite tavi, verno za ednokratna upotreba, no e dosta prakti4no.
Drugo koeto ustanovih.Ne nosete odeala! Tvurde obemni, tvurde tejki.Slava bogu moite ne gi vzeh, no posle se strahuvah 4e 6te umra ot stud :oops: . V apartamentite tuk e mnooogo toplo.Tova po- pravilo.Imam vse pak poznati 4iito apartament e mnogo studen, no v perioda v koito pristigate, 6te moje da razberete dali apartamenta e dobre utoplen, predi da go naemete. Parnoto ve4e navsiakude raboti na max :wink: Vuzglavnicite tuka su6to sa evtini.Tvurde sa obemni, za da se nosiat , no puk ne tejat, taka 4e vie si preceniate.
Lekarstva..4esto si govorim s moiata priatelka 4e sme se prevurnali v malki apteki.I dvete sme s malki deca i 6to lekarstva nakupihme ot Bg, ne e istina.Sega taka si i stoiat.Lekarstvata v Bg, biaha edin ogromen razhod predi trugvane. Sega mai stana vreme da gi izhvurliam, za 6tastie i dano ne mi se naloji da gi polzvam, no ti obiasniavam. Purvite 3 meseca lekarstvata nakupeni ot Bg sa ti edin vid zastrahovka, za6toto ako se razbolee6,6te moje da se samolekuva6. Na praktika oba4e, lekarstvata tuk sa na ceni kato v BG.Moe li4no nabludenie.Primer Claritin syrop za deteto v bg, 13 leva.Tuka 10$. Tova e purvoto koeto mi idva naum. Calpol detski okolo 10 lv v bg, mislia, tuka Advil okolo 10$. Razlikata e 4e Calpola mi smukva okolo 0.5 gradusa ot temperaturata, a Advila 1.5-2gradusa.Za grip, nastinki, ka6lica, hrema it.n tuka lekarstva bol, prodavat se bez recepta, na ceni priblizitelni kato v bg, i gi kopuva6 ako ti se naloji. Dokato ako gi nakupi6 ot Bg, investira6 pari v ne6to koeto nai-veroiatno nikoga niama da izpolzva6. Mnogo hora kazvat dori 4e lekarstvata kupeni ot Bg ne im deistvat, dori i antibioticite, tuy kato virusite bili razli4ni. Az li4no niamam mnenie po- vuprosa. Ustanovih 4e lekarstvata da gi kupuvam ot tuk e po- dobre. Kupuvam edin sirop , koito e za gurlo, za ka6lica, za zapu6en nos, vmesto da kupuvam ot Bg ,kapki za nos, tabletki za gurlo i sirop za ka6lica. Moe li4no mnenie i mnenie na priatelkata mi:lekartvata kupeni ot Bg sa lo6a investicia.Tezi pari 6te ti potriabvat tuk, a vna6ia slu4ai stava6e vupros za okolo 300lv.Spored men, kupete antibiotici za purvo vreme.6irokospekturni,ti si lekar , mislia ,taka 4e niama kakvo da ti obiasniavam :wink: . No ne prekaliavaite s koli4estvoto. Az v Bg polzvah EXBERITOX za deteto , ne si spomniam kak se pi6e, tuk niama, no ima drugi kapki echinacea, ne znam kak sa otskoro gi kupih, no ot exberitoxa biah mnogo dovolna.Ako znae6 za kakvo govoria 6te ti triabva , zapasi se. Drugo moe nabludenie, Tantum Verde za gurloto.Nezamenim. Tuka ne moga da popadna na dobri tabletki ili spray za gurlo, moje bi ne sum ucelila.
Obuvki, drehi.Ne kupuvaite novi ne6ta.Vzemete si kakvoto imate, no niama smisul da kupuvate.Tuka drehi razni, ceni razni.Pulover na Wallmart na sale-9.99$, pulover na Tommy na sale-40$.Ako ne ste si kupili i niamate zimni iaketa, suveta mi e da si kupite ot tuk.Priatelkata mi si e kupila ot Bg za 280 leva iake uj sus puh. Za 280$ tuka 6te si kupi iake na tommy Hilfigers duvet, vodonepromokaemo.Tuka sum vuzhitena ot iaketata im.Skupi sa, ka4estvenite , no topliat.Moito go nosia s kus rukav o6te :lol: Jena ti , ako nosi ka4estveno i krasivo belio , da se zapasi ot Bg.Az tuk otkrih kontrabanda na belio, prosto za6toto , ima malko ne6ta koito mi haresvat, a te obiknoveno sa mnogo po- skupi, otkolkoto da si gi "vnasiam" ot bg.Za obuvkite.. tuka stava slojno.Tova koeto se prodava e grozno.Tova koeto se prodava ov Bg e krasivo, no ne e udobno.Vie precenete. Ostri obuvki, deto me posuvetvaha da si nosia, taka si stoiat, za6toto s tezi razstoiania, mi se razkazva igrata.Dunkita.Moe li4no mnenie, predpo4itam ot Bg.Dori i markovite tuk, imat edni kroiki, deto me vludiavat.No tova moje da e prosto vupros na vkus.Plus tova sa mnogo po-skupi ot kolkoto v bg.Da kajem na sale sa na ceni ot Bg, no puk modelite ne si zaslujavat daje razglejdaneto. Makar i turski dunkitata naprimer na redstar sa mnogo ka4estveni i 4ifta be6e okolo 50-60 leva navremeto.Moia suvet, ako nosite , kupete si ot bg.Damskite pantaloni 4arli, tuka ne sa masovo iavlenie.Za sujalenie.Pak moe li4no nabludenie!Drugo kakvo..4ar6afi i olekoteni zavifki, nosete si , no ne prekalivaite.Tuka obiknoveno pere6, su6i se, pak slaga6.Okolo 50$ nov komplekt.Ami mai tova e za koeto moga da se setia. Suveta mi e kupuvaite po- malko ne6ta ot Bg, tuka vsi4ko ima, a i ne e koiii znae kolko po- skupo.Da ne kaja 4e e na su6tite ceni, 6toto vse 6te se nameri niakoi da mi kaje 4e tuka e mnogo po- skupo.Tova vie 6te precenite kato doidete. Biaha mi kazali da nakupia 4orapi, 4e tuka bili mnogo skupi. Nedei :lol: Ako ia zakusate 6te vi dam, taka se biah zapasila, osobeno s mujki. 1$ na dolarama,2-3$ na drugi mesta.Cigari!Biah vzela industrialno koli4estvo, prusnati iz vsi4ki ka6oni, alkohol kolkoto mojah, nikoi ne mi rovi iz bagaja.Dori i da gi biaha obmitili pak 6te6e da mi izleze po- evtino ot da gi kupia ot tuka.V posledstvie se okaza 4e obmitena pratka marlboro struva 82$ za 2 kartona cigari :wink:
No az sum malko hazartna natura, taka 4e vie si re6avate kolko da nosite.Drugo..drugo mai niama.Tova e za koeto se se6tam, ako ima ne6to deto specialno te interesuva pitai.
Nadiavam se infoto 6te e ot polza za drugi novopristiga6ti.Lek put ti pojelavam i mnogo kusmet.
Joy

Мнение от Joy »

Вече имам страх да се изказвам по подобни теми...Не за друго,но вкуса ни е много индивидуален и всеки си има собствено мнение за това кое е по-подходящо да се вземе от България.Не съм забравила имализначение на какво ме направи след пристигането си точно по повод съветите ми за багажа...Не съм съгласна с много от изброениете неща,но...въпрос на лично виждане.
Ombudsman написа:Препоръчвам да си купиш малко патриотизъм, парфюми, търпение, чувство за хумор, боза и сливова ракия. Всичко друго го има в Квебек.
Парфюми,Иглика за какво?Аз от тук пращам натам...Те ме бъзикаха за онази тема,ама да видиш сега колко съм ориентирана...Та и на най-претенциозните на тази тема,ако имате проблем с намиране на каквато и да е рядкост,питайте!Ще ви кажа къде се продава. :D Има някои по-рядки марки,които не са представени тук,но тях и в България ги няма,пък и в И-нет всичко може да се купи.

За лекарствата не съм съгласна...Много бих искала да не тормозим роднините да пращат вечно лекарства от там,но за съжаление не става по друг начин...Другият е да висим в Юржанса с часове за рецепта от лекар.Само сиропи не оправят положението.

За тиганите и тенджерите също не съм съгласна.
Като цяло,обаче,имализначение доре го е описала.Това с чорапите и аз не виждам никакъв смисъл.Вярно,че от 1 дол.изборът и качеството не са кой знае какво,но става...Като не,има и по-скъпи. :D
Бельо-спално и дамско долно си струва да се донесе.
Joy

Мнение от Joy »

Може ли да попитам имализначение,кое от лекарствата,които си си донесла не ти върши работа или си намерила местен еквивалент на същата цена?
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

imalizna4enie написа:...V posledstvie se okaza, 4e mojehme da si spestim noseneto na dosta ne6ta.
...
Naprimer, tendjeri, tigani, vsiakakva posuda.Napulno e izli6no.
...
... v perioda v koito pristigate, 6te moje da razberete dali apartamenta e dobre utoplen, predi da go naemete.
...
Lekarstva..4esto si govorim s moiata priatelka 4e sme se prevurnali v malki apteki.I dvete sme s malki deca i 6to lekarstva nakupihme ot Bg, ne e istina.Sega taka si i stoiat.Lekarstvata v Bg, biaha edin ogromen razhod predi trugvane. Sega mai stana vreme da gi izhvurliam,...
Zawisi s kolko pari idwate, ako ste s malko, towa, koeto wi pi6e "niama zna4enie" sa palni gluposti, ako imate pari, ne wi triabwa spisak

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Ombudsman написа:Препоръчвам да си купиш малко патриотизъм, парфюми, търпение, чувство за хумор, боза и сливова ракия. Всичко друго го има в Квебек.
Съгласен съм, само без боза! :D
:beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
JoroF

Мнение от JoroF »

hubavo info si pusnala imaliznachenie.estestveno che e vapros nalichno predpochitanie i izbor koi kakvo shte si hosi.ot bg neshtata izglejdat po drugi,i az smiatam dasi vzama tova koeto mi e hebhodimo bez dase nabutvam izlishno,pri toia limitiran bagaj
Joy

Мнение от Joy »

JOY написа:Може ли да попитам имализначение,кое от лекарствата,които си си донесла не ти върши работа или си намерила местен еквивалент на същата цена?
Или пък какъв местен спазмолитик използва например?

По-голяма аптека в къщи от мен едва ли някой има,но за нито едно лекарство до сега не съм съжалявала,че съм го взела...
А за сведение,активно изпозвам и канадски лекарства,но без българските сме за никъде.
Nalex

Мнение от Nalex »

Благодаря на всички за отговорите, особено на Има ли значение.Ако някой се сеща още нещо моля да допълни.Казаха ми, че е добре да се закупи епилатор от Бг- Браун - 90 КАД в Кб, в Бг- Филипс- 40-50 лв.
Така е, като се ожени един мъж научава разни неща за епилатори, дам. превръзки и т.н. :lol:
G_Rosi

Мнение от G_Rosi »

за сравнение - това е 50 лева в България
http://www.douglas.de/dgdeeplink.proces ... did=122427

Изображение
Nalex

Мнение от Nalex »

Много добри според жена ми френски червилаци (Аркансил и др.)идват в Бг 15 лв., а на промоция в Бонжур са по 11-12 лв.Най- интересното е, че по магазините в центъра винаги са по- изгодни цените.
Joy

Мнение от Joy »

G_Rosi написа:за сравнение - това е 50 лева в България
http://www.douglas.de/dgdeeplink.proces ... did=122427

Изображение
Безусловно има разлика в цените,но не винаги зависимостта е същата...Понякога се намират страхотни неща на промоции."Noa" за 15 дол. или Aromatic Elixir за 20 и подарък козметичка пълна с кремчета и червилца на Клиник...Само пример...Или пък неща,които в България колкото и да ги търсят няма да ги намерят...
Но ми е много интересно,къде го намери тук този Дъглас?Сега ако ми кажеш,че го има в Монреал,ще науча нещо ново...
G_Rosi

Мнение от G_Rosi »

:D не зная дали го има в Монреал,просто пуснах
http://www.google.com/search?sourceid=n ... ord+parfum
за да намеря картинка на парфюма Cindy Crawford :)))))
Заключено