DOKUMENT ZA FRENSKIA

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Puhimir

DOKUMENT ZA FRENSKIA

Мнение от Puhimir »

ZDRAVEITE От известно време разглеждам форума по темата за езика и в крайна сметка нужен ли документ за френския или не и на какво ниво? 100 или 200 или повече не можах да разбера ,а иначе моита ситуация е следната> частна езикова школа едно ниво 100 ч дават ти документ но не е от споменаваните институции Алианс и ИЧС вьпросьт ми е трябвали да полагам изпит по френски в гореспоменатите институции за международен сертификат или е достатьчно да пиша кое ниво мисля че съм защитавам го пред консула готово <да амъ на някои хора им върнали документите и им казали даите са сертифиат иначе не става ? Щте съм ви много благодарен ако мъ осветлите по тоя въпрос щото все пак той си е основен рне ми се ще да ми връщат никви писма после поради липса на инфо ,thanks!
plucky

Мнение от plucky »

В документите за Виена не е необходимо да изпращаш документ за владеене на език. Сам си оценяваш знанията. Трябва да пишеш реални точки, а не да се изхвърляш. На интервюто ще трябва да защитиш посочените от теб нива. Има хора на които им искат документ за език, но това е вече индивидуално.
nikito

Мнение от nikito »

причините поради които са искали ниво за език на някои кандидати:
1. не им достигат точки и повечето знания по вренски им повишава точките.
2. посочили са 4/4 или 5/5 а това за някои специалности е много малко.
например аз посочих 4/4 а пък съм учител по английски. ами как да ме пуснат в квебек, като няма да остана там, защото не говоря достъчно френски, не че като го говоря не мога да духна после, амас това е друго.
специално за колегата: пиши според знанията си. ако разбираш какво говорят по ТВ5 и можеш да разкажеш какво е станало вчера или за утре спокойно без запъване и можеш да опишеш стари събития и да размишляваш върху бъдещето на (няма значение за какво) тогава ти имаш от 9, 10-11. ако без атруднение гледаш филми и ги разбираш, е има тук таме някоя дума, 12 и даже ги надхвъляш.
така че прецени си. оценка от 7/7 е нормална ако си учил наистина сериозно около 200 часа.
Puhimir

въпроси? изпит по френски и за стажа

Мнение от Puhimir »

Здравеите ! Чудя се от консулсвото искат ли да се държи изпит по френски или не и също как се доказва стажа за работа щото аз не сам бил осигуряван и не го пише в трудовата ми книжка
Заключено