Ot Kanada v Avstralia?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
BabaPena

Ot Kanada v Avstralia?

Мнение от BabaPena »

Edna moia poznata tvardi che mojelo Kanadski PR da se transformira v Avstraliiski takav...Na men tova mi izglejda meko kazano nerealno....ta kato Pena podrobnata reshih da dokaja na momata che ne moje s fakti i dokumenti...Da, ama ei na - tsialata obedna pochivka potroshih da tarsia i nishto ne namerih po vaprosa - nito 'moje', nito 'ne moje'...

Niakoi da znae neshto po vaprosa?

(I za da niama 'ostroumni' komentari...NE sam tragnala da hodia v Avstralia...I az kato Koleto si ubivam vremeto...)

Mersi i sas zdrave!
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

няма такова нещо...има двугодишна работна виза за комонуелти ако не са я спряли и нея

ако имаше до сега да съм сменил 5-6 австралийски блондинки....
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
Koko

Re: Ot Kanada v Avstralia?

Мнение от Koko »

Доколкото знам за Австралия също има точкова система – приемат кандидат-имигранта само ако отговаря на критерийте, но не мисля че ако кандидата е канадски PR това с нещо му променя статута или шанса да бъде одобрен.
Leni
Обратна връзка:

Мнение от Leni »

neznam dali shte pomogna ama davam tozi link:

http://www.immi.gov.au/
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

BabaPena написа: ... nishto ne namerih po vaprosa - nito 'moje', nito 'ne moje'...
Това, че не си намерила никъде където да пише "може", автоматчино означава, че "не може"!

Аз също със се интересувал от австралийската система за приемане на имигранти (все още от време на време и хвърлям по едно око за да проверя дали има промени) и никъде не съм срещал информация, че да си канадски PR ти дава някакво предимство. Всъщност, в момента, факта че знаеш български ти дава допълнително 5 точки, т.е. бих казал, че за българи които знаят добре английски (т.е. могат да вземат максимума от 20 точки а език), при равни други условия (образование, стаж и т.н.) е по-лесно да станат австралийски PR отколкото за канадците :D!
Obey gravity ... It's the law!
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

VanBC написа:...
Всъщност, в момента, факта че знаеш български ти дава допълнително 5 точки, т.е. бих казал, че за българи които знаят добре английски (т.е. могат да вземат максимума от 20 точки а език), при равни други условия (образование, стаж и т.н.) е по-лесно да станат австралийски PR отколкото за канадците :D!
Че за какво им са канадци на австралийците? :lol: :beer: :beer:
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

MrGeek написа:Че за какво им са канадци на австралийците? :lol: :beer: :beer:
То ясно, че Австралия не е заритала за канадци. Някои канадци обаче (да им се чудиш на акъла :roll: ?!?) предпочитат да карат сърф по бански, а не облечени с неопрени, и се местят Downunder :beer: :beer: :D .
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

VanBC написа:То ясно, че Австралия не е заритала за канадци. Някои канадци обаче (да им се чудиш на акъла :roll: ?!?) предпочитат да карат сърф по бански, а не облечени с неопрени, и се местят Downunder :beer: :beer: :D .
Хехехе, наистина им е толкова акъла, при положение, че Хаваите са на две крачки. Аз лично не бих живял сред петте най-отровни змии в света, бели акули и симпатични крокодилчета. :lol: :rotfl: :beer: :beer:
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

я кажете вие сега, карате ли сърф в 'кувър или трябва да ходите до Тофино?
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

KolioBalkanski написа:я кажете вие сега, карате ли сърф в 'кувър или трябва да ходите до Тофино?
Коле, тука няма вълни - океана е плосък като тепсия. Виж западният бряг на острова е друга работа. ;)
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

виждам някои са се насочили къп професията "професионален иммигрант" :D
todor++

Мнение от todor++ »

Нема се пуашите от змиите и другата подобна твар в Австралия. Имам съученик там от близо 6 години и е оцелял. Така, че който иска да иде до там! :P :P :P
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

MrGeek написа: Аз лично не бих живял сред петте най-отровни змии в света, бели акули и симпатични крокодилчета. :lol: :rotfl: :beer: :beer:
Върви им на някои хора! За един месец в Австралия, 2/3 от които из пустинята и джунглите, не видях нито една дива змия :( . Петте сладурани които споменаваш ги видях чак като посетихме змийския парк ... :D.
KolioBalkanski написа:я кажете вие сега, карате ли сърф в 'кувър или трябва да ходите до Тофино?
За съжаление, чак на Тофино. Бързите ферита правеха хубави вълни и можеше да се кара и в града, ама много бързо ги спряха :lol:.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

VanBC написа:Върви им на някои хора! За един месец в Австралия, 2/3 от които из пустинята и джунглите, не видях нито една дива змия :( . Петте сладурани които споменаваш ги видях чак като посетихме змийския парк ... :D.
VanBC, предполагам ако срещнеш такава "сладурана" сред природата, май няма да имаш повече шанс да пишеш по форумите. :lol: :beer: :beer:
BabaPena

Мнение от BabaPena »

VanBC написа: Това, че не си намерила никъде където да пише "може", автоматчино означава, че "не може"!
I az taka si mislia...ama tia e Sofianka ot SHOPSKI proizhod :-) ne moj ia ubedi toku taka, che nEma nikva logika golemi darjavi taka da si meshat shapkite, bili te Komanwelf ili ne!

Inache za Avstraliata i na mene mi se hodi pak tam na ekskurzia (po pochina i minlata godina mi se hodeshe)...ama vaobshte ne shta da sreshtam nekoia ot posestrimite...toku vij ne razpoznali navreme che i az sam otrovna ;-) i sha stanem na kalbo za ednoto chudo...

Mersi za otzivite...poglednah im i tochkovata sistema...jalko za momata...osven ako ne e lekar, meditsinska sestra ili neshto ot sorta mai nema nikaF shans da se klasira ...daje s Angliiski na 20, 5 punkta za ezik i prochie...Ex, starost neradost...

Koeto me podseshta - ako Doc e pod 45 mai v Avstralia sh mu e po-dobre...tam komai ne gi praviat na ludi ot priravniavane...
Заключено