moga li da donesa qtagan v Canada
moga li da donesa qtagan v Canada
imam edin qtagan na malko poveche ot 300 godini i mi e golqm spomen
kak moga da go donesa v Canada? shte imam li problem na letishteto i ako da kakvo da napraviq predi da tragna?
kak moga da go donesa v Canada? shte imam li problem na letishteto i ako da kakvo da napraviq predi da tragna?
usrename : pipon
pass 123456
enjoy!
pass 123456
enjoy!

Човече, ти ме уби. Представям си физиономиите на митничарите в емигрейшъна като ти отворят куфара, не ми се вярва да успееш да го вкараш, както и да го изкараш от Бг, това си е оръжие все пак.
Нали знаете как в САЩ се избира президент:
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.
powered by Botzo
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.
powered by Botzo
По принцип можеш, стига да не го сложиш в ръчния багаж
.
Най-добре провери при компанията, с която пътуваш как точно да го транспортираш - дали просто да го сложиш в куфарите или да им го дадеш и те да го опаковат отделно. Последното го направиха с пластмасовото автоматче на един колега, което той беше зел за детето
.
Така ще си голяма конкуренция на Брамптънските сикхски полицаи, някои от които освен че са с полицейска униформа, са и с чалма и ятаган, защото "такава им била религията". Аз си мислех дали нема да се намери некои дето религията да му е да преметне през рамо един Калашников, ама и с ятаган ще е добре
.
Стига, разбира се, да не ти се заядат в бг, че изнасяш културното ни наследство, особено след като според тях е имало само турско присъствие в бг.

Най-добре провери при компанията, с която пътуваш как точно да го транспортираш - дали просто да го сложиш в куфарите или да им го дадеш и те да го опаковат отделно. Последното го направиха с пластмасовото автоматче на един колега, което той беше зел за детето

Така ще си голяма конкуренция на Брамптънските сикхски полицаи, някои от които освен че са с полицейска униформа, са и с чалма и ятаган, защото "такава им била религията". Аз си мислех дали нема да се намери некои дето религията да му е да преметне през рамо един Калашников, ама и с ятаган ще е добре

Стига, разбира се, да не ти се заядат в бг, че изнасяш културното ни наследство, особено след като според тях е имало само турско присъствие в бг.
-
- Обратна връзка:
Iataganat se vodi hladno orazie...Triabva da se deklarira predvaritelno vav policia i kakvo beshe tam..imam predvid,letishna policia.Vtoro dokazan proizhod za6toto se vodi kato nomizmati4na stoinost..Ako moze mozesh li kala6hika na tatko mi da dokara6? ...Tova e 6ega kolega,ne se obizdaj.
kakвото потърсило,такова намерило
Ятаганът, ако е истински ятаган знам кога и откъде е откраднат. Тъй че внимавай като го внасяш в Канада, още в понеделник ще информирам ИКОМОС, Интерпол и граничните власти.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
ok are kato im se obadish sashto i gi pitai kvo da napravq za da go prenesa prez granitza.shte chakam da pishish kvo sa ti otgovorili.krimon написа:Ятаганът, ако е истински ятаган знам кога и откъде е откраднат. Тъй че внимавай като го внасяш в Канада, още в понеделник ще информирам ИКОМОС, Интерпол и граничните власти.
ne e kraden ot poveche ot 300 godini se predava ot bashta na sin
otrepali sa nqkav turchin po oniq godini i sa mu zeli qtagana i ot togava si e pri nas
pass 123456
enjoy!
pass 123456
enjoy!
Явно не си виждал ятаган, а ако го имаш трябва да знаеш какво ще ти кажат БЪЛГАРСКИТЕ ВЛАСТИ за изнасянето му от страната :idea: До канадските не би трябвало да стигаш. Би ли ни светнал колко плащаш за годишната му регистрация в България 

Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
po parviq vapros dali sam vijdalkrimon написа:Явно не си виждал ятаган, а ако го имаш трябва да знаеш какво ще ти кажат БЪЛГАРСКИТЕ ВЛАСТИ за изнасянето му от страната :idea: До канадските не би трябвало да стигаш. Би ли ни светнал колко плащаш за годишната му регистрация в България
http://img82.imageshack.us/img82/286/0059jo.jpg
sega q napravih s telefona da ne sporim kat detzata
po 2 ra nisjto ne plashtam na nikoi i nikoi ne znae che go imam
za tova pitam kak da go dones v Canada shtoto nqma 1 na koi da go ostavq
vtoro trqva da go dam na moeto lape nqkoi den

Последно промяна от pipon на Съб Яну 21, 2006 8:15 pm, променено общо 1 път.
pass 123456
enjoy!
pass 123456
enjoy!
С една дума, ако трябва да бъдем честни - не би трябвало нито да успееш да излезеш с него от България, нито да можеш да го внесеш в Канада. За исторически ценности се показват документи, които ти всъщност нямаш. Ще трябва да го регистрираш, да му се определи стойността, да си платиш такси - там и тук и да получиш разрешение, разбира се, от българските власти.
ako e taka e mnogo koftikrimon написа:С една дума, ако трябва да бъдем честни - не би трябвало нито да успееш да излезеш с него от България, нито да можеш да го внесеш в Канада. За исторически ценности се показват документи, които ти всъщност нямаш. Ще трябва да го регистрираш, да му се определи стойността, да си платиш такси - там и тук и да получиш разрешение, разбира се, от българските власти.
kade da ida da go registriram i ot koi da iskam razreshenieto?
pass 123456
enjoy!
pass 123456
enjoy!
Виж новата наредба на Министерство на културата от 2005 г. за реда за извършване на оценка на декларирани движими паметници на културата, собственост на физически лица.
Регистрацията се извършва в РПУ-то, където трябва да докажеш, че си собственик.
П.П. Наказанието е лишаване от свобода до пет години, за който изнесе извън границите на страната паметник на културата, без нужното разрешение, а предметът на престъплението се отнема в полза на държавата.
Регистрацията се извършва в РПУ-то, където трябва да докажеш, че си собственик.
П.П. Наказанието е лишаване от свобода до пет години, за който изнесе извън границите на страната паметник на културата, без нужното разрешение, а предметът на престъплението се отнема в полза на държавата.
Последно промяна от krimon на Съб Яну 21, 2006 8:38 pm, променено общо 1 път.
-
- Обратна връзка:
Pipon ,ti gledai pravnucite na onia turchin da ne razberat che e v teb ,che toku vij si go vzeli obratno .niakoi ot tiah moje da sa v CA.pipon написа:ok are kato im se obadish sashto i gi pitai kvo da napravq za da go prenesa prez granitza.shte chakam da pishish kvo sa ti otgovorili.krimon написа:Ятаганът, ако е истински ятаган знам кога и откъде е откраднат. Тъй че внимавай като го внасяш в Канада, още в понеделник ще информирам ИКОМОС, Интерпол и граничните власти.
ne e kraden ot poveche ot 300 godini se predava ot bashta na sin
otrepali sa nqkav turchin po oniq godini i sa mu zeli qtagana i ot togava si e pri nas

THE LAST LINE OF DEFENSE
Hi pipon sega 6te ti kaja kak da si donese6 sakrovi6teto do tuk bez da si ima6 problemi ili bez da pla6tat kakvoto i da e.Parvo kato si opakova6 bagaja opakovay go s kuhnenskite nojove na edno posle go sloji m/u 4iniite ot baba i kristalniya serviz ot svatbata (tova e 6ega) sled koeto go podredi prilejno do vsi4ki ostanali 6turotii koito 6te si donese6. Ako te pitat ne6to na granicata kaji 4e si nov emigrant tova e vsi4ko koeto pritejava6 i 4e s tozi noj baba ti si e rejela hlyaba ot kray vreme. Za info do tuk sa doneseni bez da sa deklarirani ili pokazvani ili im e pla6tano kakvoto i da e sabi, pistoleti anti4ni bradvi i kakvo li o6te ne. Samo ne zabravyay 4e ne tryabva da e v ra4niya bagaj te tova e de USPEH