Документ за ниво на френският език

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
wantgotocanada
Обратна връзка:

Документ за ниво на френският език

Мнение от wantgotocanada »

:?: Здравейте всички отново,
може ли някой да ми каже какъв документ(и изисква ли се такъв) се изпраща като доказателство, че знаеш езика, отначало с пакета документи?
Аз съм учила 6 години профилирано френски език, даже съм ходила в подготвителен клас, където всички предмети бяха на френски.
В този случай как да докажа това?!
Трябва ли да се явя някъде на тест за да ми издадът сертификат или само дипломата ми е достатъчна?
DSC-16.02.06
получени на 20.02.06(според куриера)
потвърдително писмо-20.03.06
интервю - втората половина на 2006
Аватар
stur4o
Обратна връзка:

Мнение от stur4o »

Здравей,
документи за нива на френски и английски не се изискват. Просто си пишеш точките на нивата според които ти се оценяваш и това е достатъчно стига да ги докажеш на интервюто :wink:
Успех!
wantgotocanada
Обратна връзка:

А интервюто само на френски ли е?
Дочух, че вече правели и тестове на място.
Вярно ли е?
DSC-16.02.06
Godis

Мнение от Godis »

По-добър тест от интервюто няма.
Аватар
womanEZ

Мнение от womanEZ »

Аз съм учила във френска гимназия, но не съм я завършила. Т.е. нямам документ за тези си години профилирано езиково обучение. И поради това нищо не изпратих за Виена - абсолютно никакъв докуент относно езика. Проблеми нямах. Бях писала 11 за френски. На интервюто ме попитаха къде съм го научила така френския - обясних и точка. За мъжа ми също не изпратихме документ. Но на интервюто представихме удостоверние от курсовете, които междувременно беше изкарал. Нивото му беше 4 в молбата за Виена.
ivanq

dokument za nivo na frenski

Мнение от ivanq »

wantgotocanada, predpolagam,4e ima6 zavar6ena frenska gimnaziq,po tova ,koeto spodelq6!Moq savet s ogled na za4estilite naposledak iziskvaniq vposledstvie kam tezi koito sa podali DCS bez podaden dokument za frenski-izprati im s tvoq DCS dokument ot zavedenieto ,kadeto ima6 izu4avan frenski,udostoverqva6t horariuma ti po toq ezik za vremeto,koeto si go izu4aval/a! Az pone taka napravih i nqmah dopalnitelni iziskvaniq vposledstvie,a direktno pokana za entrevue...! Uspeh !
wantgotocanada
Обратна връзка:

10x za ideqta!
DSC-16.02.06
ina_mk

Мнение от ina_mk »

За изпратен документ за езика дават допълнително 2 точки, а не се знае, кога ще ти потрябват. Така че ако имаш нещо - пращай.
Venko
Обратна връзка:

Документ

Мнение от Venko »

Здравейте. Ина, верно ли е това , което казваш:)
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

ina_mk написа:За изпратен документ за езика дават допълнително 2 точки, а не се знае, кога ще ти потрябват. Така че ако имаш нещо - пращай.
В тази си редакция твърдението не е вярно, макар и да съдържа в себе си частица от истината.
А истината е, че се дават допълнителни 2 т. не за какъвто и да е документ, удостоверяващ владеенето на езика, а само при представяне на диплома за завършено образование (средно или по-високо), обучението през времето на което се е извършвало изцяло или в по-голямата си част на френски език. На практика това ще рече, че тези 2 т. ще получат завършилите френска гимназия или френска филология.
Справка - параграф 6.1, букви d) и e) на Анекс 1 и параграф 4.2, букви a) и b) на Анекс 2 от Правилника за определяне на точките.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Заключено