Daite savet:

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Gehmi

Daite savet:

Мнение от Gehmi »

Ot 3 meseza sam v Monreal, imam pravo da kandidatstbam za sozial, no polu4ih dokumenti za zapo4vane na KOFI v Universite de Montreal, i me pitat dali iskam da mi pla4at ot kursa.
Kakvo da prava, da minavam na sozial uli da iskam da mi pla4at ot kursa?
Znam 4e soziala za cam 4ovek e okolo 530 dolara, a nakoi znaeli kolko e pomo4a ot kursa za sam 4ovek? Ako mina na sozial 4e me ostavat li da u4a v Universiteta ili 4e me premestat nakade drugade? Ako mi pla4at ot kursa, moga li da rabota legalno i da polu4avam 4ekove, namali veroatnost da mi sprat pomo4a ot kursa, kakto e sas soziala, ako rabotish legalno i polu4avash 4ekove ti spirat soziala?
Pratete mi li4no saob4enie. Blagodara vi predvaritelno.
zelenkex

COFI+social

Мнение от zelenkex »

мисля,че ако взимаш социал и cofi няма проблем, вече ако работиш легално ти изгаря и социала но не и кофито.
Аватар
stanli

Re: Daite savet:

Мнение от stanli »

Gehmi написа:Ot 3 meseza sam v Monreal, imam pravo da kandidatstbam za sozial, no polu4ih dokumenti za zapo4vane na KOFI v Universite de Montreal, i me pitat dali iskam da mi pla4at ot kursa.
Kakvo da prava, da minavam na sozial uli da iskam da mi pla4at ot kursa?
Znam 4e soziala za cam 4ovek e okolo 530 dolara, a nakoi znaeli kolko e pomo4a ot kursa za sam 4ovek? Ako mina na sozial 4e me ostavat li da u4a v Universiteta ili 4e me premestat nakade drugade? Ako mi pla4at ot kursa, moga li da rabota legalno i da polu4avam 4ekove, namali veroatnost da mi sprat pomo4a ot kursa, kakto e sas soziala, ako rabotish legalno i polu4avash 4ekove ti spirat soziala?
Pratete mi li4no saob4enie. Blagodara vi predvaritelno.
Това дали да излезеш на социал или не-ще си е твое решение. Аз ще ти кажа какво става в двата случая
1. Ако излезеш на социал ще ти дават както казваш около 530 долара + около 120 долара на месец от КОФИ-то и няма да те преместят никъде. Принципно ако си на соиал можеш да доработваш да имаш допълнителен доход до 300 долара на месец без да ти удържат от социала. Ако имаш доход над 300 долара-всичко, което е над 300 дол. ще ти го приспаднат от социала. Като се има предвид, че тия 120 дол от КОФИ-то ще са ти допълнителен доход, то ще можеш да доработваш още 180 дол. без да ти взимат нищо от социала.
2. Ако не излезеш на социал, ще получаваш за францизацията си около 460 долара на месец. Може да работиш каквото си искаш друго и да получаваш колкото си искаш допълнителен доход без това да ти влияе на тея 460 долара. Разбира се трябва да си редовен на францизацията. до колкото знам тия пари от КОФИ-то зависят дали през цилия месец е имало курс или е имало ваканции или други такива почивни дни
На най-важните житейски кръстопътища няма никакви пътни знаци!
Аватар
some

Мнение от some »

Na praktika parite ot Kofito, koeto veche vaobshte ne se naricha KOFI mezdu drugoto, mnogo riadko sa palnite 460 poradi fakta che ima dni v koito ne se uchi po naj razlichni prichini i tezi dni ne ti se plashtat, taka che mozesh da ochakvash sredno okolo 400 na mesec ot tam. Ima i pochivki mezdu sesiite.
estobestoff

info??

Мнение от estobestoff »

...с риск да задавам изтъркани въпроси, но бихте ли, моля, ми дали повече инфо за въпросната францизация, или да ме насочите към мястото откъдето мога да събера подобна информация.И за това кофи също...Питам защото съм водещ кандидат, но жена ми е назад с френския и искам да разбера какви са възможностите първоначално тя да се занимава предимно с езика в Канада..
M.Sc.

Мнение от M.Sc. »

Malko uto4nenie za sociala...sociala za sam 4ovek ve4e e 560 CAD, mozesh da zarabotvash, za sam 4ovek, ne -pove4e ot 200 Cad.
Nai-dobriat variant e COFI plus SOCIAL. Tova ozna4ava 560CAD , plus 120 CAD ot COFI i mese4na karta za transport .
Varianta samo COFI e neizgoden zashtoto po praznici ne se plashta nishto. Nai-drasti4no e okolo Nova Godina kadeto prazni4nite dni sa pove4e.
Pravi tova koeto neiskash da ti napraviat!
M.Sc.

Мнение от M.Sc. »

Za estobestoff. Razgledai tozi sait na EmploiQuebec:

http://emploiquebec.net/francais/entrep ... tindiv.htm
Pravi tova koeto neiskash da ti napraviat!
Заключено