В крайна сметка колко " струва" националто самосъз

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Ya-Ka Stereo

В крайна сметка колко " струва" националто самосъз

Мнение от Ya-Ka Stereo »

Здравейте, вие които сте в Канада сигурно ще ми кажете нещо по този въпрос. От форума тук, четейки разбирам, че както всеки човек е личност в смисъла на това че всеки е различен и му се случват различни неща, така и различни са мненията относно колко добре е това да имигририш и да се установиш в Канада. Аз лично цял живот съм бил гастърбайтер, и едва ли ще е нещо абсолютно ново емоцията да съм далеч от " дома", "приятелите" и т.н. По скоро ме вълнуват други неща , или обобщени всичките в едно , може ли човек дошъл в Канада все пак след известно време ( след периода на "кръщаването ":) )все пак да се почувства у дома си ? Позволява ли ти го тамошният манталитет на хората ? Разбирам , напълно че това пак зависи от личния опит на всеки един и това колко успява и колко се разочрова , но все пак не отиваме ли всички там за да започнем едно ново начало и за нещо по добро ? И всъшност винаги се разочароват хората с големите очаквания , защото живота не винаги е такъв какъвто ни се иска да бъде...но все пак ? Ако показваш, че приемаш нещата , нещата биха ли те " приели " ? Всичко това ме интересува и може би ще си отговоря на тези въпроси едва когато и ако дойда там ..но това не пречи да си разменим по някой друг ред нали ? :)
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

Ако си по-възрастен от 25 години се съмнявам това което питаш да стане някога във времето.
Док.........
TROUBLEMAKER
Аватар
Rhea

Мнение от Rhea »

Незная дали сте чували за пирамидата на Маслоу.

Та аз бях на 33 а мъжа ми на 42 като пристигнахме с 2 куфара 2 деца и 2 кашона в Монреал. Естествено от Spiritual Needs пропаднахме в базата на пирамидата т.е. на Body (Physiological) Needs.
Шока беше голям. Ако сте силни и се справите с този първи шок малко по малко започвате отново до се изкачвате нагоре по пирамидата. Колкото по нагоре отивате толкова по се чувствате у дома. Според мен първото поколение имигранти винаги носи в сърцето си страната в която са родени и израстнали но това не ми пречи лично на мен и моето семейство да се чувстваме тук отлично и като у дома.

Body (Physiological) Needs such as air, warmth, food, sleep, stimulation and activity. This need concerns biological balance and stable equilibrium (homeostasis). These needs can be very strong because if deprived over time, the person will die.

Security (Safety) Needs such as living in a safe area away from threats. This level is more likely to be found in children as they have a greater need to feel safe

Social (Love and Belongingness) Needs such as the love of family and friends.

Ego (Self esteem) Needs such as healthy pride The Ego needs focus on our need for self-respect, and respect from others.

Self Actualization (Fulfillment) Needs such as purpose, personal growth and realization of potentials. This is the point where people become fully functional, acting purely on their own volition and having a healthy personality

Spiritual Needs are redundant and differ from mere self actualization. We need a higher form of love than we find from fellow humans. This Love is part of the natural Law of the universe.
Ya-Ka Stereo

re

Мнение от Ya-Ka Stereo »

Dok, zdravei , iskam da ti kaja 4e parvato neshto koeto pro4etoh vav foruma beshe "Moiata Borba" , jaden za informacia togava go pro4etoh na edin dah i mi stana strashno simpati4en ti , i haraktera i naturata za koiato 4etiah tam. sled tova popadah i na drugi tvoi postingi kadeto vijdah kak intusiazma ti otslabva otnosno Canada, kakvo se slu4i ? neznam cialata istoria vapreki 4e tarsih nijkata koiato iskah da ulovia za shvana, i v momenta sam s vpe4atlenie 4e si v Bg ...? saglasen sam s tova 4e kolkoto e po mlad 4ovek tolkova po golemi shansove ima tai kato si predstaviam 4e tam se po4va vsi4ko otna4alo, a celia tozi proces na izrastvane i gradene ot na4alo si iska svoeto vreme . az sam na 27 godini v momenta, i vapreki 4e sam propusnal da napravia redica neshta sas sebe si poradi tova 4e sam pravil drugi nalagashti se da gi pravia smiatam 4e vazrastta niama da me spre v ramkite na edno desetiletie da postigna tova koeto iskam a to vashtnost ne e koi znai kolko :)
zemen 4ovek sam kato pove4eto koito si me4taiat normalna rabota normalni pari normalna sreda normalen dom i weekend s familiata . Tezi neshta mi lipsvat na men ...
Rhea, zna4i stava vse pak :) niama na4in v na4aloto vseki triabva da prieme malko ili mnogo naglasata i da stane kato hamelion4e ...v germania razbrah pone tova shtom si na 4ujdo miasto igrai po 4ujdite pravila ina4e te izhvarliat ot obshtnostta im ..
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

Действай млади приятелю,не се притеснявай!На точните години си и със задграничен експириънс вече.Всичко ще се нареди.Повярвай ми.Ентусиазмът ми относно Канада не е намалял.Нищо подобно.Дори обмислям връщането ми там.....но вероятно не на същото място.За тази цел събирам за сега повечко инфо.Други неща се случиха там с мен.Забележи!
Никога не съм плюл Канада!
Действай!
Ще се оправиш!
Успех!
Ако мога да ти бъда полезен с нещо-питай.Доста неща знам.С каквото мога ще помагам.
Док.........
TROUBLEMAKER
kosciuszko

Мнение от kosciuszko »

Doktora написа:Ако си по-възрастен от 25 години се съмнявам това което питаш да стане някога във времето.
Док.........

za vseki doma e tam kadeto se chuvstva u doma, niama nisto obsto s vazrastta
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

kosciuszko написа:
Doktora написа:Ако си по-възрастен от 25 години се съмнявам това което питаш да стане някога във времето.
Док.........

za vseki doma e tam kadeto se chuvstva u doma, niama nisto obsto s vazrastta
Така е.........но един млад човек много по-лесно може да се приспособи към техния начин на живот отколкото някой като мен например.Там съм дърво без корен.А младите имат достатъчно време за да пуснат корени.
Ясно?
Док...........
TROUBLEMAKER
Ya-Ka Stereo

re

Мнение от Ya-Ka Stereo »

Dok , mnogo si prav vinagi ima predimstvo vazrastta po prostata pre4ina vremeto .. mo sigurno po dobre ot men znaesh 4e vsi4ko v toia jivot e "4asten slu4ai" taka 4e ne se postaviai v ramkite na vazrastta si i ne govori taka vse edno si na 98 i sled dve godini shte stanesh na 100. Ti pak imash neshto koeto nie po malkite niamame imash opit .. a opita e sashto tolkova vajen kolkoto i vazrastta ..edin glupav mladej moje prosto ei taka da si ia propilee mladostta i pak nishto da ne napravi ..da tuk govorim za shans .. no dali mladosta i opita ne mogat da se kompensirat tam 4rez malko pove4e nahod4ivost ..ne ti davam akali prosto kazvam kak go razbiram ..
pozdravi Ya-Ka Stereo
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

Там не ти искат опита и знанията а младостта която изсмукват за да работиш работа която те не искат за тях.Аааааако успееш да учиш и да се докажеш и реализираш по този начин-добре.В противен случай си на дъното на хранителната им верига.
Учи!
Дерзай!
Имаш младост и време за всичко.
Пази се от грешки-слушай какво ти говорят по-възрастните.
И...........късмет!
Док............
TROUBLEMAKER
Ya-Ka Stereo

re

Мнение от Ya-Ka Stereo »

niamash si na predstava kolko mnogo go iskam ...iskam da u4a i da se izmakna ot sredata na prostotiata i na selianite s pari ot restorantite i ot vsi4kata taia pomia v koiato tolkova godini ve4e sam prenuden da stoia s ednata misal za po dobroto utre ... i moga da go pravia oshte godini stiga da znam 4e pravia paralelno s tova oshte neshto ..da u4a ...samo 4e tuk kadeto se namiram niama smisal da go pravia i za tova pravia samo ednoto za da moga da se izmakna i da otida tam kadeto si zaslujava da se izma4a dva pati pove4e za da napravia neshto ..moje malko no sladko ..
lorka
Обратна връзка:

Мнение от lorka »

малко хора тук 'минават метър' -става въпрос за ученето.Почти всички които познавам приравняват,учат,доучват,накратко опитват изградят отново тук ,това,което са оставили в България-кариера,социална среда,обществен статус.......
Според мен 2 са нещата ,които биха ти помогнали по-бързо и безболезнено да се 'внедриш' и 'окопаеш' на канадска земя:
1.да тръгнеш с колкото се може повече финанси/оставям настрана факта,че някои хора дойдоха с безобразно много пари и...просто ги изхарчиха и сега им се налага да се запознаят с другото лице на 'имиграцията' ,но това е една друга тема/
2.да усъвършенстваш и подобриш колкото се може повече езика който ще ползваш/английски или френски/-повярвай ми,това ще ти спести доста време за адаптация.
Успех!
pumpy

Мнение от pumpy »

lorka написа:1.да тръгнеш с колкото се може повече финанси/оставям настрана факта,че някои хора дойдоха с безобразно много пари и...просто ги изхарчиха и сега им се налага да се запознаят с другото лице на 'имиграцията' ,но това е една друга тема/
2.да усъвършенстваш и подобриш колкото се може повече езика който ще ползваш/английски или френски/-повярвай ми,това ще ти спести доста време за адаптация.
Успех!
1. какво значи безобрадно много пари и що за критерии за изхарчване....?
2. може ли да полваш и двата езика за да се адаптираш ?
Ya-Ka Stereo

re

Мнение от Ya-Ka Stereo »

Lorka zdravei, mislia 4e az li4no niama da tragna s bezobrazno mnogo pari :) po prostata pri4ina 4e bezobraziata ne mi haresvat;) shte tragna s tolkova s kolkoto moga pove4e. Za rabotata ne se pritesniavam mnogo , imam si dovodite... iskam da kaja 4e edva li shte stoia bez rabota pove4e ot dve sedmici :) neka ne izglejda samouvereno prosto naistina imam pri4ina da mislia taka. kakto i da e ..ta niakade biah 4el 4e iskali kanadec garant za novodoshlia , s koiato ekstra az niama da razpolagam , drugade biah 4el 4e imalo razni smardiashti blok4eta za novodoshlite, v koito mojesh da vlezesh bez mnogo garanttsii , ako gi ima tova e dobre ... a kolko smardiat vaobshte ne me pritesniava...i togava kakva e razumnata suma spored teb koiato triabva da nosia sas sebe si ? 10 000 CAD stigat li ?
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

Е спокойно за първите 2 седмици ще стигнат :D
Шегувам се - за всеки е различно, предполагам ще ти стигнат тия пари поне за 1/2 година (говоря с опита си за сам човек, Торонто... за Квебек е ясно че за повече време).
lorka
Обратна връзка:

Мнение от lorka »

Ya-Ka Stereo,дано добре да си проучил как стои въпросът с работата,която смяташ да практикуваш.Не знам каква професия имаш,но преди да тръгнеш проучи какви са условията за практикуването на въпросната професия на мястото,където смяташ да отидеш.
Тук почти за всяко нещо ти искат или канадски сертификат и/или канадски experience.
Разбира се,всяко правило си има изключения:))))
Успех!и ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!
Заключено