Давност на сертификата за селекция?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
kossio

Давност на сертификата за селекция?

Мнение от kossio »

Здравейте!

Октомври 2006 година изтича 3 годишния период на валидност на сертификата ми за селекция. Може ли някой да ми каже ако до тогава сам подал молба за виза, но не съм получил виза дали ще ме накарат да се явя отново на интервю?

Благодаря предварително.
maryjoe

vienna

Мнение от maryjoe »

Най-добре си питай Виена или консулството в София за да не ти изгорят 4орапите! :D
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

Прочети внимателно документите които са ти дали със сертификата (аз поне имам едни 3 странички написани на френски).
Та там пише (френския не ми е силна страна тъй че - свободен превод :-)):

5. Не е необходимо да се свързвате с нас ако вашия сертификат (CSQ де) изгуби валидност преди получаването на виза. Когато канадските власти са готови да издадат визата, те ще ни предупредят и ние ще можем да подновим сертификата. Ако визата е издадена по време на периода на валидност на вашия сертификат, то повече не е нужно той да бъде подновяван.

И за да се изложа съвсем, ето оригинала на текста:
5. Il n'est pas nécessaire de nous contacter si votre Certificat de séléction du Québec expire avant la délivrance du visa. Lorsque les autorités canadiennes seront prêtes à émettre le visa, elles nous le feront savoir et nous pourrons renouveler le certificat. Si le visa est délivré à l'intereiur de la période de validité de votre certificat de séléction, ce dernier n'a plus besoin d'être renouvelé.
Заключено