Montreal-vs-Toronto-vs-Vancouver

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Angie1

Montreal-vs-Toronto-vs-Vancouver

Мнение от Angie1 »

Zdraveite,predstoi ni zaminavane naprolet i o6te se 4udim na kade da poemem Montreal,Toronto ili Vancouver.imame jelanie da zapo4nem da u4im vazmojno nai-barzo naesen za da vzemem tiahna diploma.vzehme si TOEFLa, proverihme i universitetite no ne mojem da re6im na kade. iska ni se da e Vancouver zaradi po-toploto makar 4e imame priateli v Montreal.Toronto sa6to e variant ako saberem nujnata info.ta vaprosa ni e mojem li da gi sapostavim po kriterii za obrazomanie,namirane na rabota i jivot tam.bi bilo ot polza ako ni otgovoriat i hora koito u4at v niakoi ot tezi gradove.Blagodarim vi predvaritelno!
ivan1901

Мнение от ivan1901 »

аз съм се интересувал само за McGill - MBA програмата.

За редовното обучение документи се приемат до 15 февруари., което означава че аз 100% изпускам тази година и вариантите са 2 - задочно (документи до септември някъде се подават) или направо догодина, което е най вероятно. А и да отбележа, че за MBA освен TOEFL се изка и GMAT
bateto

Мнение от bateto »

Ми по моята класация :
1.Ванкувер за живеене/по добър климат,по малко трафик,по малко стрес/
1.Торонто за работа/най много бизнес ,най много плащат/
1.Монтреал за учене/по евтино за учене и по евтина издръжка ,по вече социализъм :D /
Можеш да си избираш според приоритетите си ,само незнам как би ги комбинирал за да получиш идеалния вариант. :D
Pincher

Мнение от Pincher »

kombinaciata ne se poluchava, osven ako ne si jivial i v trite grada. za men izborat e sledniat:
1. Vancouver
2. Montreal
3. Calgary
4. Toronto
5. Edmonton
6. Halifax
vseki si pravi svoia izbor i si nosi posledstviata.
no vseki grad si ima pliusove i minusi. zavisi kakvi sa ti prioritetite.
hubav (spokoen) jivot, mnogo kinti ili socializam. :D :beer: :beer: :beer:
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

В началото искахме да кацнем направо във Ванкувър, но ... избрахме Монреал, където живяхме малко повече от година. От 2,5 години сме в Торонто - това е нашият град, поне за сега.
Изображение
Petio

Мнение от Petio »

o6te edin glas za Toronto :)
Pravi kakvoto triabva, pak da stava kakvoto 6te !!!
bateto

Мнение от bateto »

Аз в началото кацнах в Ванк.,останах малко и бях по скоро турист отколкото имигрант,после се преместих в Мтл.Ходил съм за малко в Кал. ,Отава и др. по малки градчета .Най ми харесва в Мтл.,бих се преместил в То.заради бизнеса ,но във Ван. и Ка. само по туризъм ,ако ще и кленов сироп да тече по улиците.
Аватар
Koko

Re: Montreal-vs-Toronto-vs-Vancouver

Мнение от Koko »

Angie1 написа:Zdraveite,predstoi ni zaminavane naprolet i o6te se 4udim na kade da poemem Montreal,Toronto ili Vancouver.imame jelanie da zapo4nem da u4im vazmojno nai-barzo naesen za da vzemem tiahna diploma.vzehme si TOEFLa, proverihme i universitetite no ne mojem da re6im na kade. iska ni se da e Vancouver zaradi po-toploto makar 4e imame priateli v Montreal.Toronto sa6to e variant ako saberem nujnata info.ta vaprosa ni e mojem li da gi sapostavim po kriterii za obrazomanie,namirane na rabota i jivot tam.bi bilo ot polza ako ni otgovoriat i hora koito u4at v niakoi ot tezi gradove.Blagodarim vi predvaritelno!
Ако за начало приоритетната ти цел е да следваш, то тогава ориентирай се по университета (приемни условия, цена, учебна програма и т.н) в който искаш да се запишеш. Както и Иван1901 е отбелязал по-горе сроковете за кандидатстване за септември догодина наближават и нямаш никакво време ако искаш да са те приели да учиш през следващата учебна година.
Също така, можеш да се окажеш в ситуация да си кандидатствала на няколко места и да те приемат в университет не точно в града в който ти се иска да се установиш, но нищо не пречи след като завършиш да смениш града. Все пак като че ли най-добри шансови би имала да си намериш работа по специалността след като завършиш в града в който си учила.

А иначе, за човек с икономика - всички пътища водят към ..... Торонто. :thumbsup:
Аватар
Al Bundy

Мнение от Al Bundy »

Ние също се триумяхме къде да кацнем преди да дойдем. Също за тия 3 градове. Избрахме Торонто и ще обясня защо. Кандидатствахме за Квебек, щото процедурата е по-бърза и мислехме там да ходим. Обаче мейду 90 и 98% от хората които отиват в Монреал се хващат за соц. помощи. На нас лично ни се стори някак безперспективно, щото човек се унася по течението и има доста хора които с години седат на социал. Въпрос на гледна точка. И ние искахме във Ванкувър заради по-топлото време, но сега разговаряйки с хората тук се оказва че там трудно се намира работа. Пак всичко е строго индивидуално, каква е професията, имаш ли време и най-вече средства да тарсиш работа по специалността докато междувременно трябва да се плаща наем и да се посрещат другите разходи. В нашия случай знаехме че каквото и решение да вземем то ще е последно докато саберем средства за по-нататашно местене, което е сварзано с плащане на сам. или други билети зависи от разстоянието, плащане на първи и последен наем, която сума в най-добрия случай ще е между 1000 и 1200 $. Това са все разходи които трябва да бъдат предвидени. Ако ще се хварляте на каква да е работа, на която тук и викат survival job, Онтарио е провинцията, но не точно Торонто. По-голяма част от индустрията е извън Торонто. Има малки градчета които уж се водят Торонто, пък не са в неговата територия, една такава объркана ситуация. Това са градчетата Мисисага, Брамтън, Маркам, Вон или Ван още немога да намеря човек който да ми каже как точно изговарят Vaughan. Но вие търсите да учите така че, както някой по-горе е дал съвет, първо решете какво ще учите, в кой университет и какви стипендии отпускат. А ако искате да учите и работите, пак казвам Онтарио е провинцията. Ние лично мислим по-нататак, кой знае какво ще стане, да мръднем към Алберта. Това пък е най-богатата провинция-петрол, фабрики и т.н., щото пък има фабрики като тая в каквато аз съм работил в БГ. Но никой неможе да каже как ще се развият събитията след време.
Заключено