Направих си точковия тест и съм около 7 точки над минимума, тъй че притеснения дали съм годен нямам. Тънкия момент е, че документите ми не са много изрядни, тъй че моля за съвети за справяне с препятствията.
Принципно процедурата ми е съвсем ясна, но реалното и изпълнение не ми е много ясно.
Да карам по точките:
1. Доказване на знание на френски и английски. Имам завършена английска гимназия и реалното ми ниво е много високо (не заради гимназията). Документ реално нямам за знанието си. Френския съм го учил сам като живеех в Брюксел полунелегално. Документ хич
2. Доказване на трудов стаж. Трудовата ми книжка има стаж до началото на 99 година - след това съм частник и нямам нищо освен фирмата си, включително нямам и осигуровки.
3. Нямам осигуровки и осигурителна книжка за доказване на трудов стаж - дайте някоя умна идея, защото ако карам по класическия начин, трябва да се изръся поне към 2500 - 3000 лева. Прокрадват се идеи за доказване на трудов стаж с договори или с писма за препоръки? Кажете ми за реални случаи, в които това е проработило.
4. Не разбрах и колко всъщност са държавните канадски такси за участие - 200 кандидатстване + 400 одобрение + 1000 пристигане канадски долара ли?? Пътувам сам.
Мерси предварително за усилията.
qbq