въпросът ми е към тези от вас, чиито деца ходят на детска градина:
помолихте ли приятел/познат, който живее в Монреал, да запише детето ви на детска градина още преди да сте тръгнали за МТЛ? колко време се чака, за да си дадеш детето на детска градина?
мерси!
към родителите на малки деца в Монреал
-
Ако не сте с претенция за държавна градина, шансоветв за бързо намиране са много големи. В кварталния ни вестник редовно пускат обяви за свободни места.
Нашият син е в частна руска градна, говори се на английски. Много съм доволна, собственичката е педагог и се занимава с децата, имат най-различни занятия.
Нашият син е в частна руска градна, говори се на английски. Много съм доволна, собственичката е педагог и се занимава с децата, имат най-различни занятия.
мразя да ме настъпват по опашката!
на нас ни отне към 3 седмици - ходех от градина на градина с детето в количката и така стана. Освен това ако нямаш яснота къде точно ще живееш къде ще записваш детето? И от опит знам, че щом има записване и изобщо листа на чакашите работата е почти безнадеждна. Най добре е да запишеш детето в garderie educative , a ne milieu familial. Първото е с около 30 деца, имат 4-5 души персонал, стриктно ги набюдават от Министерството, занимават децата с много неща. Само искам да ти кажа, че дъщеря ми на година и десет месеца знаеше цялата френска азбука. много съм доволна от градината. Успех! Цената е 7 долара на ден.
-