към родителите на малки деца в Монреал

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
tsveta&miro

към родителите на малки деца в Монреал

Мнение от tsveta&miro »

въпросът ми е към тези от вас, чиито деца ходят на детска градина:

помолихте ли приятел/познат, който живее в Монреал, да запише детето ви на детска градина още преди да сте тръгнали за МТЛ? колко време се чака, за да си дадеш детето на детска градина?

мерси!
kiki6

Мнение от kiki6 »

нашето дете го записахме на 2та седмица в гардьри, но имахме късмет защото имаше 2 свободни места. Много зависи от това в коя част на Монреал ще отидете.
toti
Обратна връзка:

Мнение от toti »

Много е субективно.Намирането отнема от 1 седмица до 3 години в зависимост от квартала , годините на детето ,вида на градината(добра или лоша),и "други" фактори.
Успех.
Аватар
Mi-na
Обратна връзка:

Мнение от Mi-na »

Ако не сте с претенция за държавна градина, шансоветв за бързо намиране са много големи. В кварталния ни вестник редовно пускат обяви за свободни места.
Нашият син е в частна руска градна, говори се на английски. Много съм доволна, собственичката е педагог и се занимава с децата, имат най-различни занятия.
мразя да ме настъпват по опашката!
mama_kenga

Мнение от mama_kenga »

на нас ни отне към 3 седмици - ходех от градина на градина с детето в количката и така стана. Освен това ако нямаш яснота къде точно ще живееш къде ще записваш детето? И от опит знам, че щом има записване и изобщо листа на чакашите работата е почти безнадеждна. Най добре е да запишеш детето в garderie educative , a ne milieu familial. Първото е с около 30 деца, имат 4-5 души персонал, стриктно ги набюдават от Министерството, занимават децата с много неща. Само искам да ти кажа, че дъщеря ми на година и десет месеца знаеше цялата френска азбука. много съм доволна от градината. Успех! Цената е 7 долара на ден.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

mama_kenga написа:Само искам да ти кажа, че дъщеря ми на година и десет месеца знаеше цялата френска азбука.
А после в матернел (предучилищна) я учат цяла година :wink:
tsveta&miro

Мнение от tsveta&miro »

много ви благодаря за отговорите!
Заключено