kurs po frenski v Canada?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
amelie

kurs po frenski v Canada?

Мнение от amelie »

Znaete li koga zapo4va kurs po frenski v Monreal. Az ste patuvam na 5-ti dekemvri i iskam da se zapisa.

Blagodarja vi za vsjaka informacia!
Всичко е в мярката
Joy

Мнение от Joy »

Амели,в Монреал има много курсове по френски и навсякъде започват в различно време...Предполагам все пак,че имаш впредвид Кофи-то...Не бързай толкова,тук времето тече бавно...
С пристигането ще ти бъде назначена среща,на която ще ти бъде определена дата за интервю,след което ще ти кажат кога ще започнеш.Т.е. нищо не зависи от теб и твоето желание да се запишеш по-скоро...Свиквай от рано,тук всичко зависи от бюрокрацията,а не от нас!
Всяко ниво в Кофи-то е по 2 месеца.Т.е. на всеки 2 месеца се набират нови групи или допълват старите.Кои ще са твоите първи 2 месеца,обаче друг ще решава...
Joy

Мнение от Joy »

До започване на Кофи-то ако нямаш желание да си губиш времето може да провериш в други школи.Ето една,чийто линк бях дала в "полезни връзки":

http://www.csdm.qc.ca/yves_theriault/
Keeper of the 7 keys
Обратна връзка:

Мнение от Keeper of the 7 keys »

Az mai pochvam da stavam dosaden s moite suveti, no pak shte se povtoria:
Kato pitate neshto, davaite malko poveche informacia - V nashata grupa po frenski tursiat hora, shte zapochnem novoto nivo na 5-ti januari. Specialno ni pitaha dali imame poznati, koito iskat da se zapishat.
No za sujalenie ne moga da gadaia koe nivo si - ako ne znaesh i duma frenski, moje bi shte ti e malko trudno v 5-to nivo...
Haide sega da vidim ti dali znaesh kakvo znachi 5-to nivo....

Joy e prava - kursove kolkoto shtesh, dai poveche info kakvo tursish i shte poluchish poveche suveti.
amelie

...

Мнение от amelie »

Mislja 4e sam dobre s frenskija. Trjabva mi frenski samo za da se aklimatiziram. Moze bi moga da mina i bez kurs, opravjam se dobre, no vse pak ste mi e dobre da hodja na kurs na pyrvo vreme. Taka 4e 5-to nivo e ok. Oba4e me interesuvat kursovete, za koito dyrzavata dava dopylnitelno njakoj dolara, zastoto sam s mnogo malko pari. Mislja 4e tova e KOFI.
Всичко е в мярката
Аватар
Niko

Re: ...

Мнение от Niko »

amelie написа:Mislja 4e sam dobre s frenskija. Trjabva mi frenski samo za da se aklimatiziram. Moze bi moga da mina i bez kurs, opravjam se dobre, no vse pak ste mi e dobre da hodja na kurs na pyrvo vreme. Taka 4e 5-to nivo e ok. Oba4e me interesuvat kursovete, za koito dyrzavata dava dopylnitelno njakoj dolara, zastoto sam s mnogo malko pari. Mislja 4e tova e KOFI.
V t.nar. COFI 6te ti davat pari, no ti kazva6, 4e si dobre s frenskia i iska6 samo da se "aklimatizira6". Togava (spored men) COFI ne ti triabva. Tam edva li 6te nau4i6 ne6to pove4e (razbira se zavisi kakvo razbira6 pod "dobre sam s frenskia"), a 6te zagubi6 niakolko meseca da 4aka6 dokato po4ne6. Prez tezi niakolko meseca 6te tribva ili da raboti6 ili da mine6 na social. Ako si na social niama da moje6 da kara6 COFI v Universite de Montreal. Spored men - iavi se na interviuto za nivo v COFI (no, ako si dobre s ezika, a mnogo darji6 da kara6 COFI, ne zabraviai da zabravi6 kakvo zna6 na frenski, ina4e - iska6, ne iska6 niama da ti dadat COFI). Dokato 4aka6 si nameri rabota i potarsi ve4erni kursove (te sa bezplatni, no i nikoi niama da ti dava na teb pari). Kato ti doide vremeto da po4va6 COFI si preceni dali vse o6te darji6 na da go kara6.
Ne e nikak lesno da raboti6 i da u4i6 v sa6toto vreme, znam... Zatova sama si preceni. Az ti davam samo vazmojnostite i savet.
Uspeh!
Joy

Мнение от Joy »

Кофи-то за мен е отличен курс.Знам,че много хора не са доволни,но винаги зависи на какъв преподавател ще попаднеш.Аз много пъти съм казвала и сигурно вече досадна станах,но просто не си представям как би било без Кофи-то.Не толкова заради езика,колкото това е отлична школа за живота тук.Там се научават много полезни неща-от това как да си търсиш жилище,всичко за Квебек-история,география,политика и манталитет на кебекуа и до това как да си търсиш работа.На последното ниво учат как да си направиш CV-то,как да се явяваш на интервю за работа,много полезни сайтове и всички подробности.Трябва да спомена,че завърших след Кофи-то и специален курс за търсене на работа и мога да сравня...Кофи-то ми даде несравнимо повече в това отношение.
Тези които не са карали Кофи за мен за загубили страшно много.Това просто е добра школа за живота тук.Освен това,съм на мнение,че преподавателите в Кофи-то са много по-квалифицирани,от колкото на който и да било друг курс.Отборът за преподавател там е жесток и минават само най-добрите.
Има,обаче друго нещо...Колкото и голямо желание да има човек да ходи на Кофи,това може да се окаже невъзможно,ако на интервюто са му поставили високо ниво на френски.Дори ако предположим,че човекът не е съвсем добре с езика,а интервюиращият му е дал от себе си,за да му стигнат точките,впоследствие доказването на лошо ниво на езика е просто безполезно.Служителите се базират на оценката,която ви е дадена на интервюто и не допускат до Кофи.
Rosi

Мнение от Rosi »

Последно промяна от Rosi на Чет Мар 11, 2004 3:46 pm, променено общо 1 път.
Аватар
мравката Z

Мнение от мравката Z »

Малко пояснение от човек който в моента кара курсове по френски и адаптация /вече не се казват КОФИ/.
Даже и да си много добре с езика ще ти предложат да изкараш последните две нива 4 и 5 които са повече насочени към адаптацията на човек отколкото за научаване на езика. Провеждат се срещи с много служители от различни институции които ти разясняват от първа ръка кое как се прави. Можеш да получиш информаци за всичко което те интересува.
В последните нива по-лесно се намира място тъй като хората които знаят езика предпочитат да си намерят работа. На седмица получаваш 121 долара за 5те дена училище, няма училище не се плаща.
Ако си сама тези пари няма да ти стигат за да се издържаш, така че ако непременно искаш да учиш там ще трябва да работиш някъде, обикновено нелегално и за много под 7 долара на час.
По-добър вариант е ако знаеш езика да се запишеш след тест за език в някой университет и да получаваш стипендия около 1000 долара на месец. Има едногодишни програми за писмено усвояване на езика пак след тест по френски и пак със стипендия. Ти обаче ще можеш да се запишеш за пролетния семестър, за зимния вече приключиха.
По-добре е да изкараш една година учейки някаква специалност защото след това ще имаш истинска канадска диплома.
Ние сме независими, защото нищо не зависи от нас!
Joy

Мнение от Joy »

Rosi написа:JOY, neka ne prekaliavame s generalizaziite.Az ne sum karala COFI, i ne mislia 4e sum zagubila ni nai-malko.Naprotiv, spe4elih ziala godina. :D :D
Не,не генерализирам.Изказвам си собственото мнение по въпроса.Не смятам това време за загубено.А хора,които не са го карали от къде биха могли да знаят какво са изпуснали? То е като с казармата.Някои никога няма да съжаляват,че не са ходили,а за други няма истински мъж,ако не е минал от там.
За мен Кофи-то е същото.Аз наистина съжалявам,че приятелите ми с френска филология например няма да могат да минат от там,защото знам,че Кофи-то не е просто език,а страхотна школа за живота в Монреал.
Мравка,пресен пример за човек наскоро пристигнал,на която и беше отказано каквото и да било ниво в Кофи,поради причина на високата и оценка от интервюто.Но,по-добре тя сама да се обади и да каже-редовно би трябвало да следи форума.
Rosi

Мнение от Rosi »

Последно промяна от Rosi на Пет Апр 23, 2004 11:40 am, променено общо 1 път.
Аватар
ClaireIv

Мнение от ClaireIv »

Rosi,мравката Z
kakvi sa tezi ednogodishni kursove v universiteta sys stipendia za 1000$?
ezikovi ili profesinalni ?
Carpe Diem!
Rosi

Мнение от Rosi »

Последно промяна от Rosi на Пет Апр 23, 2004 11:40 am, променено общо 1 път.
Аватар
ClaireIv

Мнение от ClaireIv »

aha,thanks Rosi
a ti kak taka samo 3 godini si uchila za Bac,priznaha li ti neshto ot BG?
Carpe Diem!
Заключено