Ако замине първо "неводещия" кандидат....

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
mika

Ако замине първо "неводещия" кандидат....

Мнение от mika »

Знам, че е невъзможно, но ЗАЩО??? :?:
Практически "неводещия" кандидат може спокойно да лети и кацне в Канада - нали има виза все пак. Значи проблемът е в изваждането на документите :idea: . Кой от документите не може да се извади без "наличието" на основният кндидат на канадска територия :?: :
1) Permanent Rezident Card,
2) Carte Soleil
3) Social Insurance Number-SIN
:beer: :beer: :beer:
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

Mika, ne si razbral, brato. NE MOJESH DA KATSNESH, a ne da si vadish dokumenti... :shock: .
Nadia&Petar
Обратна връзка:

Мнение от Nadia&Petar »

MechoPuh e prav, ne moje da kacne "nevodestia" kandidat, tai- kato toi figurira i e "prikrepen" v dokumentite na vodestia.
mika

Мнение от mika »

Мдааа, разбирам... :idea: "Неводещият" може да излети, защото има виза :D , но не може да кацне, защото му няма "водещата половинка" :cry: . Значи ако се стигне до там, самолетът ще покръжи известно време над бъдещата ми Родина и като не се намери начин да ми телепортират половинката, то ... хайде обратно...Какво толкова - една въздушна разходка...няма лошо. Да ама не - заради мен няма да разрешат кацане на самолета...и току виж навлека си беля на главата...
Май ще е по-добре да се откажа от тази идея, а?
Благодаря на Nadia&Petar и разбира се на MechoPuh - любимият приказен герой на дъщеря ми. Знаех си, че няма да стане, но друго си е да го "чуя" и от вас.
A propos, на срещата с представителите на гр. Квебек, г-н Dallaire ми обясни, че няма никакъв проблем да пристигне първо "неосновния кандидат". "Нали всички ще си имате виза?!?"- каза той доста озадачен от въпроса ми. Както и да е, смятам да подложа на съмнение верността на твърдението му, пък като се видим на приказка ще го накарам да се реваншира за "непреднамерената заблуда" :lol:

Аватар
Koko

Мнение от Koko »

mika написа:Мдааа, разбирам... :idea: "Неводещият" може да излети, защото има виза .....
Мика, не си правете експерименти с това, че тукашната бюрокрация наистина е "железна" :noz: и не е хубаво да се правят опити с неясен край.
Може и да греша, но си мисля че освен визите от имигрейшъна ще искат да видят и сертификата ви за селекция, ако кацате на територията на провинция Квебек, а сертификата на чие име е? Не е ли на името на водещия апликант?
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

И аз сам на мнението на останалите: не правете експерименти! Оба4е като за спорт само, защо не попитате небезизвестната мме Гане за инфо?
Обичам да преча
mika

Мнение от mika »

Благодаря за отговорите! :beer:
Авантюриризмът в душата ми напоследък е задрямал, но не смятам да го събуждам точно сега. :wink: Опити с неясен край разбира се не трябва да се правят, защото рискът може да ми дойде в повече. :?
Така че, ще ви послушам и ще изясня нещата (идеята за мме Гане ще свърши работа смятам :) ).
А що се отнася до сертификата за селекция - имаме си 4 такива - на името на всеки един от нас (т.е. това не може да бъде проблем .. и все пак...)
jany
Обратна връзка:

Мнение от jany »

mika написа: Значи ако се стигне до там, самолетът ще покръжи известно време над бъдещата ми Родина и като не се намери начин да ми телепортират половинката, то ... хайде обратно...Какво толкова - една въздушна разходка...няма лошо. Да ама не - заради мен няма да разрешат кацане на самолета...и току виж навлека си беля на главата...
Май ще е по-добре да се откажа от тази идея, а?
Благодаря на Nadia&Petar и разбира се на MechoPuh - любимият приказен герой на дъщеря ми. Знаех си, че няма да стане, но друго си е да го "чуя" и от вас.
Dokolkoto imam informacia, ako ti e neredovna vizata - izobshto niama da izletish, zashtoto samoletnite kompanii se globiavat ako prevozvat patnici bez redovni vizi.
Az letiah prez Amsterdam i tam predi izlitane, na izhoda za samoleta, mi proveriha nai podrobno vizata. Taka ne mi ia gledaha dori pri kacaneto v Canada.
mika

Мнение от mika »

[/quote
Dokolkoto imam informacia, ako ti e neredovna vizata - izobshto niama da izletish.../quote]

Не говоря за нередовна виза, нито пък за "нередовен" сертификат.
Всичко ще си ми е наред 8) - сертификата го имам от няколко месеца, а визата я чакам скоро... :P
Само дето не съм the principal applicant... :(

M@ria

Мнение от M@ria »

Ето какво пише в писмото, придружаващо визите ни:

"En tant que demandeur principal, vous devez arriver au Canada en meme temps que les membres de votre famille qui vous accompagnent ou avant eux; ceux-ci ne peuvent arriver avant vous."

Според мен експериментите ще доведат да усложнения.
mika

Мнение от mika »

M@ria написа:
"En tant que demandeur principal, vous devez arriver au Canada en meme temps que les membres de votre famille qui vous accompagnent ou avant eux; ceux-ci ne peuvent arriver avant vous."...
Благодаря ти M@ria!
От няколко дни не бях влизала вав форума и сега влизам за да напиша точно твоето изречение... :lol: Но ти си ме изпреварила... :wink:
и така да изясня: ВЧЕРА СИ ПОЛУЧИХМЕ ВИЗИТЕ!!! И естествено прочитайки прикрепеното писмо, намерих отговора на първоначално зададения от мен въпрос: Не, не може първо да замине "придружаващото лице"! Защо? - Няма значение, просто не може и това е написано черно на бяло!
Та така, за хубаво или за лошо - това е положението! :D

:D
Заключено