RQ: Помощ: София - Калгари

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
mysterymove

RQ: Помощ: София - Калгари

Мнение от mysterymove »

Здравейте!
Не можах да намеря отговор във форума на това, което ще ви попитам с този пост.
На 04.10.2005 минах медицинските прегледи. Ако всичко с тях е наред, ще мога ли да получа визата в рамките на 2 месеца, за да пътувам в средата на декември за Калгари?

Имам въпроси относно маршрута, билетите и фирми за резервация.
Засега получавам 2 варианта:
I. 3 смени(4 самолета) на по-ниска цена – около 500 Euro за младеж до 25 години (аз съм на 23) - (Malev & Air Canada: София-Будапеща-Торонто-Калгари);
II. 2 смени(3 самолета) на доста по-високата цена – около 1300 Euro (няма за младежи; Lufthansa: София-Франкфурт-Калгари)
Предпочитам да пристигна в Канада директно в Калгари, а смяната/ите да се в Европа (за да не мъкна излишно багаж в Торонто или Монреал, служебно да ми го прехвърлят по самолетите в Европа, а аз направо да си взема багажа в крайната цел – Калгари)

За 2-посочен ценита са около 1300 Euro, а за 1-посочен 3000 Euro. Това са супер високи цени за мен... Затова моля за вашите отговори:
1. Кои са най-удачните маршрут и авиокомпании?
2. Каква е оптималната цена, защото има най-различни варианти?
3. Коя фирма е лично „проверена” от вас и сте доволни от обслужването и свършената работа по осигуряване на билет. Колко време най-дълго мога да забавя плащането на билета след направената резервация, защото още нямам резултат от медицинските?

Поздрави и успехи на всички!!! :D
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Re: RQ: Помощ: София - Калгари

Мнение от PoLuX »

mysterymove написа: На 04.10.2005 минах медицинските прегледи. Ако всичко с тях е наред, ще мога ли да получа визата в рамките на 2 месеца, за да пътувам в средата на декември за Калгари?
При мен минаха 3 месеца от деня на правене на медицинските до деня, в който си получих паспорта за визата. Може да стане и по-бързо, но аз не бих разчитал на това...

Що се отнася до билетите - не знам какви са вариантите, но доколкото съм виждал какво пишат хората тук във форума, повечето минават през Торонто, ако цените са такива, каквито описваш, има защо...
А между другото първия ти вариант е с 2 смени и 3 самолета, а втория - с 1 смяна и 2 самолета...
tochica

Мнение от tochica »

1. най -удачния маршрут и авиокомпания зависи от финансовите ти възможности и предпочитания , както и от това колко време ти се седи по транзитните летища . всичко друго като колко пъти ви дават храна , на кого колко пъти са му губили багажи , колко пъти полета е закъснял , са субективни фактори . от тях аз бих се интересувала само ако трябва да летя поне по 2 пъти месечно с определена авиокомпания .

2.оптималната цена ще ти я даде не форума а агенцията . цените се менят според сезони , тип билет , дата на тръгване , промоционални цени на определени авиокомпании и маршрути , период на закупуване на билета и десетки други фактори . пка се повтарям , но оптималната цена за мене е тази , който мога да си позволя в момента .

3.забавянето на заплащането зависи от условието което авиокомпанията е поставила на агенциите при продажба на съответен тип билет . примерно ако си купуваш бизнес билет за един полет , може условието да е плащане до 7 дни преди полета , ако купуваш супер евтин билет за същия полет - условието може да е плащане 2 месеца до полета , в класата Economy може да има примерно 20 вида цени , зависи от това каква е тарифата , по която е съставен билета . всяко задаване на параметри от агенцията води до създаване на цена . моето мнение е , направи си резервации за няколко дати - 2-3 през седмица , те се анулират автоматично ако не платиш .
майка ми лети утре - 14.10 за Монреал с КЛМ и резервацията трябваше да се плати до 30.09 .

за маршрута и багажа , имай предвид че Air canada се гласят скоро - в близките месеци , да намалят кг при междуконтинент. си полети , на 23 на куфар , както е вече при КЛМ . разбира се , ако имаш един цял билет и предходната авиокомпания ти е разрешила 32 , Еър Канада не би трябвало да имат нещо против ., но тъй като и те се борят за пари нищо чудно да не спазват това условие .
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Аватар
mis

Мнение от mis »

Коя фирма е лично „проверена” от вас и сте доволни от обслужването и свършената работа по осигуряване на билет
http://www.poleti.com ,no tursi v kolkoto se moje pove4e agencii nai-izgodnoto predlojenie predi da napravi6 izbora si. :)
Pozdravi i uspehi:)
fai

Мнение от fai »

Аз пътувах миналата година на 30.11. от София до Ванкувър през Калгари за 550 Евро(еднопосочен билет).Полета беше София-Мюнхен-Франкфурт-Калгари-Ванкувър.До Франкфурт с Луфтханза,от там до Ванкувър с Air Canada.Фирмата издаваща билетите се казва Булскай Травел и се намира до Френската гимназия в София.Намери и адреса и питай за Камелия.Кажи и,че те изпраща Цветан от Ванкувър или се обади на Теодора(жена ми) в София да ти даде директно телефона на Камелия.Телефона на Теодора е 02-946-44-46.

Относно времето за издаване на виза след медицинските е относително,само времето от изпращането на паспортите до получаването на визите е около 1 месец.Успех.
mysterymove

Мнение от mysterymove »

Мерси много за отговорите и препоръките ви!

Продължавам да действам, уж малко остана :D

Поздрави!!!
Заключено