Квартира и кучета

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
diloff

Квартира и кучета

Мнение от diloff »

Чувам,че има много големи проблеми при намиране на квартира,ако имаш и куче.
Канадците не обичат ли животни?
Само наемът на квартирата ли е по- висок или имат и други претенции?Нашето куче е голямо и не може да се скрие.
Моля всеки,който е пренесъл и гледа куче в Канада,да ни даде ценни съвети за намиране на квартира и гледане на хайванче около 25 кг.(дратхар).
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ми не е точно така.Аз имам котка,а сестра ми има куче и нямаме проблеми. Всичките ми съседи имат животни. Даже се ядосвам на съседските коти че идват да ми препикават балкона :).
В някои блокове знам че има проблем,преди всичко зависи от съседите,ако има много имигранти зле т.е по скоро имигрантите не обичат животни,особено ако са от близкият изток.
Ако сте с животно по скоро трябва да си търсите апартамент в някои триплех отколкото в блок. По такива места обикновенно собствениците не правят проблем,особено в моят квартал (Плато).
Знам че в блока на Елиа (в Кот де неж) разрешват животни ,но нея я няма да каже. В блока на сестра ми също (Плато) ,но там апартаментите са прекалено малки за драхар. Нейното е Westie териер тaка че се побира за сега.
В скобите са кварталите :lol:
А да,да корегирам малко ,значи правилното изразяване трибва да бъде по скоро жилище в което не збараняват ,а не разрешава т.е. най-добре като търсите да не си признавате че имате куче,а като отидите на оглед се оглеждайте за животни ,ако има значи номера минава и няма да ви изгонят като цъфнете с кучето :).
dionis

Мнение от dionis »

Може и в блок, но да е с бетонен под. По принцип не пускат кучета там където подовете са дървени, освен ако не е на първия етаж.
Макар че не знам дали децата не тропат повече от едно куче... Няма разлика в наема ако си с куче или не.
Аз лично не бих дошъл директно с куче. По-скоро намерете си първо жилище стъпете си на караката и после си го вземете.
eva-vet-eva

Мнение от eva-vet-eva »

Има жилища,в които кучета са разрешени,но са в по-гадни квартали и се намират трудно.Не знам как е при Ира и Елия,ама ние сега се опитваме да сменим квартирата и определено офертите за жилище с куче не са много прекрасни/а ние имаме по-скоро мишка,отколкото куче :lol: /
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

и в хубавите квартали разрешават кучета и в хубавите блокове разрешават животни.
Примерно моя блок се води хубав-бетонен на центъра понастоящем пазарна цена на 3 и 1/2 в него 950 долара.
всички съседи имат кучета -мамка им аз нямам смятам че е тъпо да мъчиш животно да живее в апартамент и да ти вони жилището
Аватар
TheSnakeMaster

Мнение от TheSnakeMaster »

В моя блок в договора ми за наем има клауза 4е нямам право да гледам домашни любимци.Оба4е гледам една рускиня разхожда един мазен кастрат може би някога е бил лабрадор сега на нищо не мяза :lol: има и още най малко един помияр освен него.Ама аз консиержа сам го видял само веднаж като се настанявах :twisted: Така 4е има врати4ки и там дето уж е забранено.
vipera

Мнение от vipera »

В нашия договор изрично е упоменато че нямаме право на никакви животни.
Зависи с кой и какъв договор подписваш.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

И в моят пише ,че нямам право на животни и при това собственика знаеше че имаме котка като сключихме договора и каза че не го интересува имаме ли или не,просто не му се разправя с другите наематели ако има проблеми с животните.Просото ще казва аз не разрешавам ,а те не ме слушат :lol: . 1 година живях на саблет и след това сключихме договора.Аз съм във нещо като триплех така че нямам консиерж.Собственика дори не съм го виждала,само мъжът ми като сключваха договора.Така че той знае че има котка,но не и жена.Мен ме няма в договора :lol:

Все пак зависи от хората. В началото ще ви е по трудно намирането на квартира по принцип ,няма да имамате голям избор :nenam: .В по хубавите жилища по принцип искат препоръки или да работите. Преценете си добре ,ако имате на кого да го оставите в началото да го гледат е може би по -добре,а когато се ориентирате да го вземете,но не го изоствяйте ако няма кой да го гледа,ще си намерите някакво жилище ,но може да не е най-прекрасното.

Еva-vet-eva ти голямо или малко жилище търсиш?В кои квартали?
Вашето куче лае ли много?Казватели предварително че имате куче?
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

eva-vet-eva написа:Има жилища,в които кучета са разрешени,но са в по-гадни квартали и се намират трудно.Не знам как е при Ира и Елия,ама ние сега се опитваме да сменим квартирата и определено офертите за жилище с куче не са много прекрасни/а ние имаме по-скоро мишка,отколкото куче :lol: /
Алоууу! Само да не намекваш, че кварталът ми е гаден! Тамън се завръщам от Бг и намирам тук всичко така красиво...
А за кучетата - на мен лично няма да ми е кеф нещо да ми търчи над главата 24 часа в денонощието! Научете се да си връзвате добичетата у дома и да не си мислят, че това е игрище!!! :twisted:
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Аватар
Jane

Мнение от Jane »

Елийке, добре дошла, сестро !:P
К'во ново по белия свят ? :D
maryjoe

trudno e

Мнение от maryjoe »

Zdravei, moiat opit ot mesez i polovina v Canada e , 4e e mnogo trudno da se nameri kvartira, ako imas ku4e.No az doidox s moeto, ne sam vav frenskata 4ast za da pomogna s info, no az si namerix parvata kvartira po internet, platix s Western wnion i taka. Dale4e bese ot rabotata i sega ia smenix. Kogato ve4e si na miasto po-lesno se tarsi, zastoto mozes da se obadis, da razgledas miastoto...Taka ili ina4e ofizialna statistika e, 4e 80 prozenta ot naemodatelite ne razresavat ku4eta, ako da iskat predplata za minimum polovin godina i zanata e solena.Kuraz!
maryjoe

trudno e

Мнение от maryjoe »

Zdravei, moiat opit ot mesez i polovina v Canada e , 4e e mnogo trudno da se nameri kvartira, ako imas ku4e.No az doidox s moeto, ne sam vav frenskata 4ast za da pomogna s info, no az si namerix parvata kvartira po internet, platix s Western wnion i taka. Dale4e bese ot rabotata i sega ia smenix. Kogato ve4e si na miasto po-lesno se tarsi, zastoto mozes da se obadis, da razgledas miastoto...Taka ili ina4e ofizialna statistika e, 4e 80 prozenta ot naemodatelite ne razresavat ku4eta, ako da iskat predplata za minimum polovin godina i zanata e solena.Kuraz!
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

THC написа:Примерно моя блок се води хубав-бетонен на центъра понастоящем пазарна цена на 3 и 1/2 в него 950 долара.
Адаш, тва са Торонтовски цени бе :roll: Що лъжете че в Монреал наемите били по-евтини :D :D :D
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

тва е центъра адаш - и бетонен блок.
в дървен блок в кварталите същия апартамент е да речем 600.

ама в интерес на истината - аз не вярвам да има огромна разлика в цените в двата града :roll:
survivor

Мнение от survivor »

Голямата разлика е не в наемите, а в цените на недвижимите имоти. Иначе ако се съпоставя бетонен блок в Монреал с подобен в Торонто, разликата не е нещо, което ще ме стресне.
Заключено